تجلیل از علی اکبر صادقی در شب طلایی سینمای انیمیشن

بخشی از آیین پایانی«دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران» علاوه بر معرفی برگزیدگان این رویداد هنری به تجلیل از علی اکبر صادقی از پیشکسوتان هنر انیمیشن ایران اختصاص یافت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، آیین باشکوهی شامگاه روز 19 اسفند 1395 در سالن شهید بهنام محمدی مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری برگزار و بدین ترتیب پایان دهمین دوره با خاطره‌ای شیرین ثبت شد.
در این مراسم که علیرضا حاجیانزاده؛ مدیرعامل کانون، محمدمهدی طباطبایی‌نژاد؛ مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مهمانان خارجی و جمع زیادی از فعالان و پیش‌کسوتان عرصه انیمیشن حضور داشتند برگزیدگان این رویداد هنری در دو بخش اصلی مسابقه ایران و مسابقه بین‌الملل و بخش‌های دانشجویی، دینی و ارزش‌های اسلامی، گرافیک ‌متحرک، پایان‌نامه‌های برتر همچنین جایزه ویژه نهاد ریاست جمهوری روی صحنه آمدند.
همچنین در بخش بین‌الملل نیز جدا از مسابقه اصلی، جایزه بخش دانشجویی و سیفژ نیز به برندگان اهدا شد.
 
صادقی: شما جوانان را دوست دارم
مراسم پایانی جشنواره راس ساعت 19 آغاز شد و بخش مهمی از آن به نکوداشت علی‌اکبر صادقی هنرمند پیشکسوت عرصه انیمیشن و تصویرگری ایران اختصاص داشت.
او که تندیس و لوح تقدیر را از دست علیرضا حاجیان‌زاده مدیرعامل کانون دریافت کرد پشت میکروفن قرار گرفت و خطاب به حضار - که او را ایستاده تشویق می‌کردند - گفت: «شما را دوست دارم و به جوانان ایران افتخار می‌کنم».
مهدی محمدیان مجری این آیین ابتدا با خواندن متن کوتاهی توضیح داد که صادقی در سال 1387 به‌خاطر یک عمر فعالیت هنری به عنوان چهره ماندگار کشور معرفی شد. جادوی رنگ و نقش از 5 سالگی او را شیفته خود کرد، این شیفتگی و عشق بیش از هفت دهه از او استادی تمام عیار در عرصه نقاشی، تصویرگری و مجسمه سازی سرزمین مادری‌اش ساخت.
برگزاری 25 نمایشگاه انفرادی و گروهی در عرصه ملی و بین المللی ، تألیف هفت کتاب و ساخت هفت فیلم انیمیشن و دریافت دهها جایزه ملی و بین‌المللی بخشی از کارنامه درخشان استاد علی اکبر صادقی است.
کلیپ کوتاهی نیز درباره‌ی زندگی و آثار علی اکبر صادقی در این آیین به نمایش گذاشته شد.
در همین حال مدیرعامل کانون نیز در مقدمه لوح قدردانی از صادقی آورده است: هنرمند مخزنی است برای عواطفی که از همه سو می‌آیند، از آسمان و از زمین، راز و رمز پویایی هنر کشف معانی بدیع و تجلی جلوه‌های شهودی معرفت کیمیایی است. چه خرم هنری که از چشمه معارف سیراب شود و چه زیبا هنری که قبای پرنیانش به عطر و بوی گلستان الهی معطر شود و چه معماری باشکوهی، بنایی که سنگ هویت و فرهنگ آن ریشه در خاک میهن گسترانیده باشد.
حاجیان‌زاده در تجلیل از صادقی  تاکید کرده است: کشور ایران بر خود می‌بالد که استادان و هنرمندان پاک نهاد و نیکوسرشتی چون شما به پشتوانه دانایی و توانایی توشه گرفته از عرق ملی و میهنی در سودای اعتلای فرهنگ و هنر ایران زمین مجدانه تلاش می‌ورزند. به پاس نیم قرن حضور موثر و به حرمت دستان نقش آفرین‌تان در عرصه نقاشی، مجسمه‌سازی و پویانمایی این مرز و بوم از شما صمیمانه تقدیر می‌شود. امید است تا حرمت بزرگی اندیشه و صلابت اراده شما همواره بر فراز یاد و خاطر ما اسطوره بماند.
 
ضرورت انسجام صنفی جامعه انیمیشن
آیین پایانی دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران تنها یک سخنران داشت و علیرضا حاجیان‌زاده در سخنان کوتاه خود تاکید کرد که کانون از هنرمندان انیمیشن حمایت می‌کند.
مدیرعامل کانون در این زمینه با تاکید بر ضرورت انسجام صنفی و پویایی درونی جامعه‏ی انیمیشن ایران افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ضمن آرزوی موفقیت و دوام صنف انیمیشن سازان ایران، آمادگی خود را برای همکاری و حمایت از این صنف اعلام، و در عین حال به جامعه‏ی هنر انیمیشن ایران این توصیه را می‏کند که از سرمایه‏ها و اندوخته‏های نهادی خود، چه در قالب صنف، چه در قالب آسیفا یا هرشکل دیگری، کمال استفاده را ببرند.»
در ادامه این مراسم، فیلم کوتاهی که به یاد زنده‌یاد عباس کیارستمی از سوی کانون در خصوص این فیلم‌ساز، تولید شده بود، به نمایش درآمد.
نمایش نماهنگ یادبود شهید حسین فهیمی جانباز 70 درصد و عضو هیات علمی دانشگاه سوره که سال‌ها در عرصه فیلم‌سازی و پژوهش هنر فعالیت داشت و 26 آذر 1395 به مقام شهادت نایل شد بخش دیگری از این آیین بود.
همچنین پس از اهدای جوایز، موسیقی فیلم «بهادر» از آثار عبدالله علیمراد برای حضار به نمایش درآمد.
دهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران شامگاه روز 19 اسفند 1395 به کار خود در تهران پایان داد.