-
در یادداشت کارشناس آفرینش های ادبی خوزستان ارائه شد ؛
خبرنگاران، سنگربانان حقیقت و روشنی
محدثه الماسی، کارشناس آفرینش های ادبی استان خوزستان یادداشتی را به مناسبت روز خبرنگار ارائه کرد.
-
در یادداشت کارشناس آفرینش های ادبی خوزستان ارائه شد ؛
روز ملی ادبیات کودکان و نوجوانان ، فرصتی مناسب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی
محدثه الماسی، کارشناس آفرینش های ادبی استان خوزستان یادداشتی را به مناسبت سالروز بزرگداشت مهدی آذر یزدی و روز ادبیات کودکان و نوجوانان ارائه کرد.
-
فرحناز چولکی شاعر و منتقد ادبی:
اساسیترین عامل پیدایش شعر، عاطفه است
فرحناز چولکی شاعر و منتقد ادبی اهل ایلام معتقد است: آنگاهکه بحث از درونمایهی معنایی شعر به میان میآید، لاجرم دو عنصر مهم عاطفه و اندیشه مورد توجه قرار میگیرند، یک شعر بدون تجلی عاطفه بیمعناست و میتوان گفت اساسیترین عامل پیدایش شعر عاطفه است.
-
شعر و شاعری را باید بهعنوان یک مسئولیت نگاه کرد
علیرضا حکمتی شاعر و منتقد ادبی کرمانشاهی گفت: کسانی که وارد دنیای شعر و شاعری میشوند، باید به عنوان یک مسئولیت به این مقوله نگاه کنند و در برابر جریانها و اتفاقاتی که در اطرافشان میگذرد، نگاه تیزبینانه، موشکافانه و حساستری داشته باشند.
-
مرتضی حیدری آل کثیر، شاعر آیینی و منتقد ادبی
شعر آیینی باید حاوی حکمت و فلسفه باشد
مرتضی حیدری آلکثیر، شاعر آیینی و منتقد ادبی خوزستانی معتقد است: از لحاظ فرم واژهها و لحن و شکل بیان، شعر آیینی خاص است، در نتیجه باید حاوی حکمت و فلسفه باشد و شاعر تنها به بیان حس و حال درونی اکتفا نکند.
-
شهرام شفیعی، نویسنده، طنزپرداز و مدرس ادبیات داستانی
طنز، نوعی قدرت تصحیح است
شهرام شفیعی، نویسنده، طنزپرداز و مدرس ادبیات داستانی، معتقد است: طنز نوعی قدرت تصحیح است، چرا که تأمل و لبخندی که پیش درآمد و لازمهی طنزنویسی و طنز خوانی است، موجب ایجاد فرصت اصلاح و صیقل دادن لبههای خشک رفتار ما میشود.
-
شهرام اقبالزاده در نشستی تخصصی؛
کودک امروز کودک شهروند دیجیتال جهانی است
شهرام اقبال زاده نویسنده و مترجم معتقد است: کودک امروز کودک شهروند دیجیتال جهانی است و به عنوان یک گرایش جهانی حق کودک دیجیتال است که به فضاهای مجازی دسترسی داشته باشد و متاسفانه ما نتوانستیم خوراک لازم را در شبکههای اجتماعی برای کودکان و نوجوانان فراهم کنیم.
-
شاعر باید ساختاری قدرتمند در اثرش ایجاد کند
کبری بابایی شاعر و منتقد ادبی معتقد است: شاعر باید بهمپیوستگی را بین کلمات و عبارات و سطرها، بیشتر نشان بدهد به گونهای که هر کلمه و سطر، کلمه و سطر دیگر را کامل کند، حرف یا تصویر تازهای به آن اضافه کند، از لحاظ ارزش ادبی جایگاه داشته و البته منحصر بهفرد باشد.
-
شاهنامه، فاخرترین و برترین اثرادبی- حماسی جهان است
مهدی فرجی بروجردی، شاهنامه پژوهِ خوزستانی، معتقد است: شاهنامه کتابی است برای خواندن، لذت بردن و آموختن. کتابی که فقط حماسه نیست بلکه درس زندگی بر الواح آن حک شده و آیینهی تمام نمای تاریخ و نگرش و رفتار ماست.
-
مهرناز نصیری شاعر و نویسندهی سمنانی
شعر، جهانی تخیلی و سورئال دارد
مهرناز نصیری شاعر و نویسندهی سمنانی معتقد است: شعر در جهانی تخیلی متولد میشود و یک شاعر باید از واقعیتهای منطقی و تجارب شخصی خویش الهام گرفته و شعر خویش را با زبانی برتر، شامل صنایع ادبی و تکنیکهای برجستهسازی کلام، ارائه دهد.
-
عاطفه رنگآمیز طوسی شاعر و منتقد ادبی
آهنگ درونی و موسیقی، چاشنی شعر است
عاطفه رنگآمیز طوسی شاعر و منتقد ادبی معتقد است: یک شاعر باید شعر خویش را با موسیقی ظاهری یا باطنی ادغام کند، چراکه موسیقی چاشنی شعر است و عدم وجود آن، اثر را به یک یادداشت ادبی بدل میکند، در واقع تنظیم موسیقی و شکستن جملات میتواند شاعرانگی بیشتری به اثر بدهد.
-
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
توجه به فرهنگ از مهمترین اهداف بیانیه گام دوم انقلاب است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان موضوع و موضع فرهنگ را از مهمترین و کاربردیترین اهداف بیانیه گام دوم انقلاب دانست و گفت: کانونهای مساجد در رویکرد کودکان، نوجوانان و جوانان در راستای داناییمحوری، تعهدباوری و ارزشآفرینی بسیار موثر هستند.
-
هادی فردوسی شاعر و نویسنده کودک و نوجوان
محتواهای یأس آلود در شعر، مناسب نوجوانان شاعر نیست
هادی فردوسی شاعر و نویسنده کودک و نوجوان معتقد است: ممکن است پرداختن به مضمونهای حاوی یأس و اندوه، از نظر تکنیک شعری اشکالی نداشته باشد اما پیامهای تاریک و منفی در شعر، مناسب سن شاعران نوجوان نیست، و بهتر است مضامین و حوزههای دیگر را برای سرودن امتحان کنند.
-
سیده محدثه حسینی شاعر و نویسنده کشور
راه رسیدن به شعر امروز، از وادی شعر کهن آغاز میشود
سیده محدثه حسینی شاعر و نویسنده کشور معتقد است: هیچ سپید سرایی از روز اول بهترین کارهای سپید و آزاد را ننوشته است؛ بلکه ابتدا با تکیه بر ادبیات موزونِ کهن، موسیقی شعر و چینش آهنگین کلمات را شناخته و برای رسیدن به شعر امروز، مسیری را طی کرده که از وادی شعر کهن، شروع شده است.
-
انسیه موسویان
سرودن شعر برای نوجوانِ امروز، کاری حساس و دشوار است
انسیه موسویان شاعر و منتقد ادبی کشور معتقد است: با پیشرفت فنّاوری و تکامل شیوههای نوین ارتباطی و گسترش فضای مجازی و تبادل اطلاعات، و همچنین به وجود آمدن مجال علماندوزی و پیشرفت فکری و ذهنی در نوجوانان، به نظر میرسد که سرودن شعر برای آنان و نزدیک شدن به خط فکری ایشان، کاری حساس و دشوار است.
-
شاعر و نویسنده کودک و نوجوان:
شعر تأثیرگذار، تلفیق عاطفه، تخیل و اندیشه است
زهرا پردل شاعر و نویسنده کودک و نوجوان معتقد است: یک شعر تأثیرگذار باید علاوه بر ساختار زبانی و موسیقیایی، تلفیقی از عناصر، عاطفه، تخیل و اندیشه باشد.
-
شاعر، نویسنده و منتقد ادبی کشور
شیوههای نقد شعر کودک و نوجوان باید تغییر کند
مهدی مرادی شاعر، نویسنده و منتقد ادبی کشور معتقد است: بررسی سیر شکلگیری و تکوین شعر نوجوان در ادوار مختلف نشان میدهد که میبایست منتقدان تازهای پا به عرصهی نقد بگذارند و شیوههای تازهای در نقد شعر کودک و نوجوان شکل بگیرد.
-
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری خوزستان
کودکان اساس توسعه و پیشرفت هر جامعه هستند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری خوزستان گفت: کودکان و نوجوانان قشر حیاتی و کلیدی جامعه محسوب میشوند و اساس توسعه و پیشرفت هر جامعهای از کودکان آن آغاز میشود.
-
بیوک ملکی
عنصر مهم شعر سپید موسیقی است
بیوک ملکی شاعر نامآشنای حوزه شعر نوجوان کشور در هشتمین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان صبا اهواز گفت: یک عنصر مهم شعر سپید موسیقی است و ما نباید از آن غافل باشیم.
-
فرماندار اندیمشک
مراکز کانون مهد پرورش و شکوفایی استعداد کودکان و نوجوانان هستند
پیمان جهانگیری فرماندار اندیمشک گفت: مراکز کانون پرورش فکری، مهد تربیت، پرورش و شکوفایی استعداد کودکان و نوجوانان هستند.
-
اردشیر صالحپور
نمایش باید سرشار از تعلیم و تربیت و ارزش ها باشد
نویسنده، پژوهشگر، کارگردان و مدرس تئاتر و صاحب مدرک دکترای تخصصی پژوهش هنر از دانشگاه هنر معتقد است: نمایش باید سرشار از تعلیم و تربیت و ارزش ها باشد.
-
قصهگوی خوزستانی راهیافته به جشنواره بینالمللی
باید به قصهگویی تماشاخانهای توجه بیشتری شود
مریم فهیم پور قصه گوی خوزستانی راهیافته به جشنواره بینالمللی معتقد است: در عصر حاضر باید به قصهگویی تماشاخانهای توجه بیشتری شود.
-
مدیرکل کانون پرورش فکری خوزستان
توسعه و پیشرفت در هر سازمان بر دو رکن آموزش و پژوهش استوار است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان همزمان با برگزاری پودمان آموزشی «کودک و نوجوان، رسانه و ارتباطجمعی» در اهواز گفت: تحول، توسعه و پیشرفت در هر سازمان بر دو رکن مهم آموزش و پژوهش استوار است.
-
سرپرست آفرینشهای ادبی و هنری کانون کشور
اخلاق محوری شاخصهی مربیان کانون است
سرپرست آفرینشهای ادبی و هنری کانون کشور در نشست با مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در اهواز گفت: اخلاق محوری، متانت و دوستی شاخصههای مربیان کانون است.
-
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
کودکان را بزرگ بشماریم
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری معتقد است باید کودکان را در جامعه بزرگ بشماریم و از تحقیر آنان خودداری کنیم.
-
مدیرعامل کانون در اهواز؛
کودک شاد و امیدوار بهتر از دانشآموز درسخوان است
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت داشتن کودکان شاد و امیدوار بهتر از کودکان درسخوان است آنها باید آیندهای پرنشاط و یک زندگی امیدبخش داشته باشند.
-
در آیین گشایش برنامههای هفته ملی کودک؛
استاندار خوزستان بر اهمیت توجه به کودکان و نوجوانان تاکید کرد
ورود به مسایل فرهنگی اجتماعی و ناهنجاریهای این حوزه تنها از مسیر توجه به کودکان و نوجوانان امکانپذیر است.
-
قصه گوی اهوازی
ماهیت قصه باید با توجه به دوره و زمان تغییر کند
مهرناز شهرکی قصه گوی اهوازی معتقد است: ماهیت قصه باید با توجه به دوره و زمان، تغییر کند تا ماندگار شود و جایگاه خود را در زندگی خانواده ایرانی تثبیت کند.
-
قصه گوی راهیافته به مرحله استانی جشنواره قصهگویی
قصه در قلب و ذهن هر ملتی مینشیند
فاطمه رشیدی قصه گوی خوزستان و راهیافته به مرحله استانی بیست و دومین جشنواره قصهگویی، معتقد است: مفاهیم و مصادیق مربوط به آداب و رسوم و فرهنگ در قالب قصه و فراز و فرودها و جاذبههای آن بیشتر میتواند در قلب و ذهن هر ملتی بنشیند.