-
فاطمه ظهیری نویسنده اراکی در مصاحبهای عنوان کرد:
نمایشگاه کتاب فرصتی برای دیده شدن آثار نویسندگان شهرستانی
گفتگو با «فاطمه ظهیری» نویسنده کودک و کارشناس مسئول آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی به بهانه نمایشگاه بین المللی کتاب
-
دنیای خیال انگیز عروسکها
گفتگو با «فاطمه نجفی مهر» هنرمند و مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به بهانه روز جهانی عروسک
-
داور بخش مسابقه بینالملل دوازدهمین جشنواره پویانمایی:
در انیمیشن هنری حرف برای گفتن داریم
نازنین سبحانسربندی عضو هیات داوران بخش مسابقه بینالملل دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی درباره کیفیت آثار دریافتی این بخش و نحوه داوری آنها توضیح داد.
-
گفتوگو با عروسکگردان «بیستوسه قار»؛
کلاغی که بالاخره به «خانه» رسید/ بچهها برای «سنقرچه» گردو و صابون هدیه میآوردند
محبوبه محرابی هنرمند و عروسکگردان با عروسک «بیستوسه قار» اجراهای قصهگویی بیستوسومین جشنواره قصهگویی را همراهی میکند.
-
گفتوگو با عباس پویان، استاد هنر نقاشی و عضو قدیمی مرکز کانون محلات
من و آن جعبه مداد رنگی ۳۶ تایی
بیش از ۶۰ مرتبه، چهار فصل رنگارنگ را به چشم دیده و دهها مرتبه روی بوم نقاشی، جلوههایی از آفرینش را به تصویر کشیده اما آنقدر مبهوت روزگار خوش دوران کودکیاش هست که هنوز در سن ۶۵ سالگی، میگوید من همچنان عضو کتابخانه کانون پرورش فکری هستم، آنقدر که از کانون با شوق و ذوق تعریف میکند، انگار اصلا یادش نیست، مدرسه رفته باشد.
-
فاطمه سالاروند از جزییات مجموعه گزیده «شعر ما» میگوید
در حال و هوای «شعر ما» که ماندگار میشود
انتشار مجموعه کتابهای « شعر ما» یکی از اقدامهای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال گذشته است. مجموعهای که تلاش دارد مخاطبان را با شاعران معاصر ایران آشنا کند. شاعرانی که در قالبها و سبکهای مختلف به سرایش شعر پرداختهاند و مرور آثارشان دیدگاههای متنوعی در اختیار نوجوانان قرار میدهد.
-
کاپیتان محمد سیفی، عضو قدیمی کتابخانه خوانسار؛
کانون، ستاره راهنمای زندگی
از کودکی عاشق کارهای هیجانانگیز بود. فعالیتهایی را دوست داشت که در آنها شور و شوق چنان موج بزند که چشمانش از خوشحالی بدرخشد. در نخستین سالهای مدرسه در شهر خوانسار به عضویت کانون پرورش فکری درآمد و از میان تمام فعالیتها دلباخته کاردستی بود. با همین عشق و علاقه وارد دبیرستان شد و سپس قدم در مسیری گذاشت که به جای حرکت روی خشکی، در دل آبهای خروشان با آسمان، دریا، خورشید و ستارگان مانوس باشد.
-
فریده محمودی، قصهگو در گفتوگو با قدس آنلاین:
هدف جشنواره قصهگویی بازگرداندن قصه به جایگاه خودش است/ بچهها شنوندههای بسیار خوبی هستند
یک قصهگو معتقد است؛ علیرغم اینکه فضای مجازی در همه جا سیطره پیدا کرده اما باز هم وقتی در شرایطی قرار میگیریم که برای بچهها قصه تعریف میکنیم به وضوح دیده میشود که آنها به این شکل قصهگویی بسیار علاقهمندند. به نظرم اگر قصه جذابی را در زمان و مکان مناسبی برای کودکان و نوجوانان تعریف کنیم قطعاً از آن استقبال خواهند کرد و به نظرم شنوندههای بسیار خوبی هستند.
-
گفتوگو با یاسمن عباسی، مربی پیشین کانون میناب و موسس کتابخانه روستایی
از روزه گرفتن برای خرید کتاب تا قصهگویی در نخلستان
خودش اینطور میگوید: من یاسمن عباسی هستم در اولین روز مهرماه ۱۳۶۶ در روستای دومشهر، روستایی نُقلی در جنوب شرق هرمزگان به دنیا آمدم. تمام دوران تحصیلاتم تا دبیرستان را در روستا سپری کردم و با قبولی در کنکور وارد دانشگاه هرمزگان شدم. لیسانس و فوق لیسانسم را در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه هرمزگان گرفتم و در دوره کارشناسی به عنوان دانشجوی ممتاز در رشته ادبیات دانشگاه هرمزگان شناخته شدم.
-
محمد ناصریفرد، باستانشناس و عضو قدیمی کانون؛
مطالعه کتابِ امانتی زیر نور ماه
در روزگارانی که ترکه انار حرف اول تعلیم و تربیت را در برخی مدارس میزد، مربی کانون دستهای سرد و یخزده کودک تازه وارد را در دستان پر مهر خود میگرفت و او را روی صندلی کنار بخاری مینشاند، بی آنکه کودک سرمازده، هنوز نامش در فهرست اعضا ثبت شده باشد. خانم مربی ابتدا صفحه مهر و مهربانی را از کتاب عشق و معرفت میگشود و بعد با لبی خندان دلیل حضور کودک در کتابخانه را جویا میشد. همین رفتار سرشار از عاطفه، چنان در روح و جان محمد ناصریفرد رسوخ کرده که امروز بعد از گذشت نیم قرن و بیشتر، این باستانشناس، استاد دانشگاه، مولف، مترجم و پژوهشگر کشورمان با نهایت احترام از بانو عفت مشایخی مربی گرانقدر کانون پرورش فکری یاد میکند.
-
روانشناس کودک و نوجوان و عضو قدیمی کانون:
کتابخانه یعنی لبخند مربی
از کودکی با کتاب و مطالعه انس و الفت داشت. در خانوادهای دیده به جهان گشود که کتابخانه، بخش مهمی از آن به شمار میرفت و این نگاه نه تنها کم نشده بلکه وسعت نیز پیدا کرده است. در مدرسه با معلمی سر و کار پیدا کرد که دلش برای کتاب، کتابخوانی و کتابخانه میتپید. همین معلم بود که باعث شد پای او و دیگر کودکان به کتابخانه باز شود و به عضویت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دربیاید. این عشق چنان در جانش رسوخ کرد که تا امروز همچنان عضو یک کتابخانه است. از کتابخانه کانون آغاز کرد و کتابخانههای دیگر را به فراخور موقعیتش تجربه کرد و امروز هم عضو کتابخانه ملی کشور است. روانشناسی را به عنوان رشته تحصیلی برگزید و امروز با تجربه و تخصصی که دارد در حوزه رواندرمانی تحلیلی در خدمت کودکان و نوجوانان این سرزمین است. با مریم محسنی به گفتوگو نشستیم تا از آن روزها و خاطراتش بیشتر بدانیم.
-
مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون:
موفقیت یدو در جشنواره فیلم فجر دستاوردی برای سینمای کودک و نوجوان است
مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون گفت: موفقیت فیلم یدو در سیونهمین جشنواره فیلم فجر دستاورد مهمی برای کانون و عرصهی سینمای کودک و نوجوان است و نشان داد که میتوان در داوری جشنوارهها بین فیلمهای این حوزه و بزرگسال تفاوتی قایل نشد.
-
قدردانی از آثار یا اقدامهای ماندگار در حوزه کودک و نوجوان؛
جزئیات آیین سپاس کانون پرورش فکری اعلام شد
نشان سپاس جایزه جدیدی است که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نامآورترین چهرههای شاخص عرصه هنر و ادبیات کودک و نوجوان و پیشکسوتان این عرصه در داخل یا خارج از کشور اعطاء میکند.
-
ورود کرونا به حصار امنیت روانی خانواده را قدغن کنید
کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: اخبار مربوط به ویروس کرونا و یا گفتوگوهایی تلفنی در این خصوص را در حضور کودکان دنبال نکنید.
-
جشنوارهها و رویدادها جشنوارهی بینالمللی قصهگویی اصغر همت:
بزرگترین قصهگویی که خدا آفریده مادر است/ جشنواره قصهگویی، عامل رونقدهی به فرهنگ کشور
داور منطقهای بیستودومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، قصهگویی را عامل رونقدهی به فرهنگ کشور دانست.
-
مدیرکل کانون استان مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:
نام نویسی بیش از 900نفر از استان مرکزی در جشنواره قصه گویی
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی از ثبت نام بیش از 900نفر در جشنواره قصه گویی ثبت نام کردند.