در همین خصوص روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان مازندران اقدام به مصاحبه ای با قاسم عزیز زاده گرجی مدیر این کانون نموده است که توجه علاقمندان را به آن جلب می نماییم.
س: در خصوص اهمیت و نقش قصه های بومی و محلی در حوزه کودک ونوجوان توضیح بفرمایید؟
ج: قصه و قصه گویی به عنوان یکی از اساسی ترین فعالیت در برنامه های کانون تعریف گردیده و اهمیت آن بدان جهت که می تواند پیام های اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی را به ساده ترین و موثر ترین وجه به کودک ونوجوان انتقال دهد مورد توجه برنامه ریزان فرهنگی کانون می باشد،لذا با توجه به فعالیت کانون های پرورش فکری در کلیه استان ها و شرایط ویژه فرهنگی، زبانی و اقلیمی می توان از این عوامل به عنوان یک ظرفیت در انتقال آداب و رسوم، مفاهیم ارزشی و فرهنگی آن استان استفاده کرد و گروه هدف خود را متناسب با فرهنگ بومی و همچنین ملی تربیت نمود.
البته این نکته را هم اضافه کنم که بهترین روش تاثیر گذاری بر کودکان ونوجوانان استفاده از روش های غیر مستقیم است که قصه این ظرفیت را در خود دارد و البته پدران و نیاکان ما از این ابزار فرهنگی برای انتقال معارف و حقایق با زبان شیرین قصه استفاده می نمودند وجا دارد که ما نیز با رویکردی جدی تر از گذشته به این مهم بپردازیم.
س: با توجه به طرح سیمرغ قصه های ایرانی که از سوی مدیر عامل محترم کانون اعلام شد چه برنامه ها و فعالیت هایی در کانون مازندران صورت گرفت؟
ج:بر اساس این طرح مقرر شد تا قصه های بومی استان از قصه گویان بومی ، سالخوردگان و هر کسی که در این خصوص می تواند موثر باشد جمع آوری و تدوین گردد که در این خصوص تا کنون 53 متن قصه جمع آوری و 3 قصه نیز ظبط گردید و به مدیریت اجرایی طرح سیمرغ در استان یزد ارسال گردید ونیز در حال برنامه ریزی برای ضبط قصه های مربیان و قصه های اصلی و مرجع هستیم که ازسوی قصه گویان بومی، قصه گویی شده و مربیان آنرا به زبان فارسی بازگویی می کنند.
س:با توجه به نظر دبیرخانه طرح سیمرغ در خصوص جمع آوری کتاب هایی که در خصوص قصه های بومی انتشار یافته اند آیا تا کنون کتاب یا آثاری را شناسایی نموده اید؟
ج: بله در این خصوص تا کنون 3 کتاب شناسایی کردیم و برای دبیرخانه ارسال نمودیم .
س: از دیگر برنامه ها و اقداماتی که در این حوزه داشته اید برای خوانندگان ما بفر مایید؟
با توجه به اهمیت این طرح و تاکید جدی مدیر عامل محترم نسبت به جمع آوری قصه های بومی، دراین کانون، تیم کارشناسی تحت عنوان " کارگروه ادبیات بومی استان" تشکیل گردید و علی رغم موارد ذکر شده برنامه هایی از قبیل: تنظیم متن قصه های بومی همکاران بمنظور چاپ کتاب استانی، ارایه قصه های مناسب به متخخصین ادبیات بومی استان برای بازنویسی و مطلوب سازی آن در حال اقدام است.
س: در خصوص قصه ها و فرهنگ بومی آیا تا کنون فعالیت یا برنامه ای داشته اید؟
ج: بله تا کنون مجموعه ای از بازی های محلی شناسایی شد و در قالب نوشته تدوین و در روز نامه حرف مازندران ویژه مرغک به چاپ رسید و همچنین در قالب جشنواره عروسک های بومی که در راستای همین هدف می باشد و در سال 91 برگزار می شود مجموعه عروسک های بومی دست ساز اعضای مراکز فرهنگی و هنری استان جمع آوری شده است.
س: برای آخرین سوال بفرمایید که ره آورد این طرح را چگونه ارزیابی می نمایید؟
ج: همانگونه که در ابتدا عرض شد ادبیات بومی برگرفته از فرهنگ اقلیم و سرزمین مربوطه است وانتقال مفاهیم ناب و مناسب آن از طریق قصه می تواند کودکان ونوجوانان را در کسب وحفظ فرهنگ آیینی کمک نماید و باید گفت با این طرح فرهنگ شفاهی نیز در بین کودکان ونوجوانان ترویج شده علاقمندی آنان را به آیین و سنن گذشتگان و نشر آداب و رسوم ممتاز را که جزو تاکیدات مدیر عامل محترم می باشد، فراهم می آورد.