به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان، هیأت داوران مسابقه بینالملل این جشنواره متشکل از ایزابل هرگوئرا (Isabel Herguera)، پریت پارن (Priit Pärn)، دراگان میلینکوویچ فیمون Dragan Milinković Fimon، خوان پابلو زاراملا (Juan Pablo Zaramella) و امیرمحمد دهستانی، تندیس طلایی (جایزه ویژه) خود را به کارگردان فیلم «جایی که سگها میمیرند» (where dogs die) سوتلانا فیلیپوا (Svetlana Filippova) از کشور فرانسه تقدیم کرد.
در عین حال، تندیس طلایی بهترین اثر بلند به ماکوتو شینکای (Makoto Shinkai) از کشور ژاپن کارگردان فیلم «بچههایی که صداهای گمشده را تعقیب میکنند» (Children who chase lost voices) اختصاص یافت.
بر همین اساس، تندیس طلایی بهترین اثر تبلیغی را کارگردان فیلم «گوگل کروم/ نقاشیهای تنجوره» ( Google Chrome -anjore Painting) سورش اریات (Suresh Eriyat) از کشور هند دریافت کرد.
همچنین تندیس طلایی بهترین اثر تلویزیونی به «بریک وبراک خوش آمدید» (Welcome to Bric and Brac) آماندینه گالراند(Amandine Gallerand) و متیو شوالیه (Matthieu Chevallier) از کشور فرانسه تعلق گرفت.
هیأت داوران تندیس طلایی بهترین اثر دانشجویی را به هاجر مهرانی کارگردان فیلم «نمکی» از ایران اختصاص داد.
بر اساس این گزارش، تندیس طلایی بهترین فیلم با موضوع کودک و نوجوان به ماریا هرواث (Mária Horváth) کارگردان فیلم «در جنگل گرد چهار گوش/ گل بچه گربه زیبا» از کشور مجارستان اهدا شد.
در همین حال، تندیس طلایی فیلم اول به جین-من کیم (Kim Jin-man) کارگردان فیلم «رشته ماهی» (Noodle fish) از کشور جمهوری کره اهدا شد.
تندیس نقرهای فیلم دوم را شیوا صادقاسدی کارگردان فیلم «بچه گربه» از کشور ایران به دست آورد.
تندیس برنزی فیلم سوم به «آسیاب پرنده» (Fly Mill) به کارگردانی آنو-لارا توتلبرگ (Tuttelberg Anu-Laura) از کشور استونی تقدیم شد.
همچنین 3 دیپلم افتخار این جشنواره به ترتیب به ساندرا دسمازیرس (Sandra desmazières) کارگردان فیلم «بائو» (BAO) از کشور فرانسه، دنیل سوسا (Daniel Sousa) کارگردان فیلم «وحشی» (Feral) از کشور ایالات متحده آمریکا و جولیا گرامسکایا (Gromskaya Julia) کارگردان فیلم «سیلاب» (Flood) از کشور ایتالیا اهدا شد.
گفتنی است جایزه ویژه دبیر جشنواره شامل تندیس طلایی به فیلم «بیرون از بازی» (Out of Play) به کارگردانی ایوان ماکسیموف (Ivan Maximov) از کشور روسیه تعلق گرفت.
هیأت داوران این بخش در بیانیه خود حضور در هشتمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران را افتخاری برای خود دانسته و اظهار امیدواری کردهاند که همکاریشان موجب خدمت به هنر انیمیشن و گسترش آن و همچنین موجب افزایش انگیزه در میان استعدادهای جوان در ایران و جهان شود، تا بیش از پیش از این هنر در جهت تداوم روایت قصههایی با هدف بدل شدن به انسانهایی بهتر بهره گیرند.
داوران همچنین در بخش دیگری از بیانیه خود یادآور شدند ما از تماشای این همه فیلمهای خوب و با کیفیت لذت بردیم و به واقع انتخاب تعدادی معدود از میان آنان کاری بس دشوار بود. گاهی داور بودن آسان نیست. بودن در این هیات و تصمیمهای ما هر چند دوستانی جدید برایمان به وجود خواهد آورد، ولی احتمالاً دشمنانی بیشتر برایمان خواهد ساخت! ... و شاید از دست دادن برخی دوستان را به همراه داشته باشد...
پس از اهدای جوایز و تقدیر از برگزیدگان جشنواره هشتم پویانمایی روز 17 اسفند در تهران به پایان رسید.