به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، هیأت داوران بخش بینالملل متشکل از «ماریا کارمن سانتوس» از اسپانیا، «میکاییل آلدوشین» از روسیه، «پیر هبرت» از کانادا، «رایموند کرومه» از آلمان و دکتر ناصر گل محمدی از ایران تندیس طلایی بهترین پویانمایی این بخش را به «جیانگ داهی» کارگردان کرهای از فرانسه برای فیلم «تهی» به خاطر ارتباط ایدهال بین تکنیکی ساده و بیان داستانی لطیف و رویاگونه اهدا کرد.
در آیین پایانی این جشنواره که شامگاه 19 اسفند 1395 در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران برگزار شد همچنین تندیس نقرهای دومین پویانمایی به «گئورگس اشویتزگبل» برای «شاه ارل» از سوئیس به خاطر به تصویر کشیدن حرکات مبهم، پرهیجان و در عین حال تهدیدآمیز و تندیس برنزی سومین پویانمایی به «دمیتری ویسوتسکی» برای «پیک پیک پیک» از روسیه به خاطر ایدهای ملموس و ساده، سبک بصری زیبا و زمان بندی بسیار عالی تعلق گرفت.
در همین حال تندیس طلایی «بهترین پویانمایی با موضوع» به «وینی آن بوس» برای «شماره قهوهای شما چنده؟» از هند به خاطر دربرداشتن مفاهیم انسانی و اجتماعی حول محور برابری همه انسانها، همچنین به خاطر حس زیبای شوخ طبعی، تندیس طلایی بهترین پویانمایی دانشجویی به «دینا ولیک وسکایا» برای «درباره یک مادر» از روسیه به خاطرسبک بصری ساده، قوی و تاثیرگذار در بیان داستانی دلنشین و تندیس طلایی بهترین تولید تلویزیونی به بابک نکویی و بهنود نکویی برای «خروسخون» از ایران به خاطر وجه سرگرمی قوی، اکشن بالا و پتانسیل تبدیل شدن به یک مجموعه بلند تلویزیونی اختصاص یافت.
بر همین اساس تندیس طلایی بهترین پویانمایی تبلیغاتی به «کومار سورش اریات» برای «لوگوی شرکت گردشگری راجستان» از هند به خاطر استفاده خلاقانه از تصویرگری و پویانمایی در برقراری ارتباط مناسب با موضوع، تندیس نقرهای بهترین جلوههای ویژه به محمدجواد مطوری برای «ترن» از ایران بهخاطر استفاده هوشمندانه از تکنیک دیجیتال برای ایجاد فضایی وهمانگیز در ذهن و تندیس نقرهای بهترین گرافیک متحرک به «کارمل جوی گاچالیان» از آمریکا برای «چگونه در حیات وحش جان سالم به در ببریم» به خاطر بهکارگیری از طنز با حداقل حرکات ممکن و بیشترین میزان ارتباط با مخاطب اهدا شد.
همچنین دیگر جوایز این بخش شامل جایزه ویژه هیات داوران به «مارک ریبا» و «آنا سولاناس» برای «اسبهای مرده» از اسپانیا به خاطر استفاده نامتعارف از زبان برای به تصویر کشیدن شوخ طبعی در زمان جنگ، دیپلم افتخار به «سئورو اوه» برای «کلاس بعد از ظهر» از کره جنوبی به خاطر طراحی زیبا، گرافیک خلاقانه و داستانی اصیل، دیپلم افتخار به «گیولیا مارتینلی» و «مارتا گناری» برای «شنل قرمزی» از ایتالیا بهخاطر روایتی روان، متفاوت و چند لایه از داستانی مشهور و دیپلم افتخار به «گاتان بورد» برای «افسانه کراب فار» از فرانسه به خاطر داستانی حیرتانگیز و هماهنگی بین تصاویر و پویانمایی تعلق گرفت.
بر اساس این گزارش داوران بخش بینالملل به سطح بالای انتخاب خود بر اساس ظرفیتهای بینالمللی تاکید کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «به یقین قضاوت ما ترکیبی از ارزیابی دقیق حرفهای و سلیقه بسیار شخصی است. بنابراین مخالفت با تصمیمهای اتخاذ شده کاملا منطقی است، اما مطمئناً سطح انتخاب، بسیار بالا و بر اساس ظرفیتهای بینالمللی بود. این مطلب در مورد فیلمهای ایرانی که از دیدنشان خشنود شدیم نیز صادق است که خود حاکی از نقش حائز اهمیت جشنواره است. ما از جشنواره که چنین اقدام بزرگی را برای ترقی و گسترش پویانمایی به عنوان یک فرم هنری برای کودکان و نوجوانان انجام میدهد، تقدیر میکنیم.»
«حواصیل مادر» برگزیده سیفژ
سازمان بینالمللی فیلم برای کودک و نوجوان (سیفژ) نیز با داوری آثار بخش بینالملل جشنواره پویانمایی تهران برگزیده یا برگزیدگانی را معرفی و به آنها جایزه میدهد.
امسال نیز داوران این بخش متشکل از «ماریا کارمن سانتوس»، «پیر هبرت» و «ابراهیم فروزش» جایزه خود را به «مارینا کارپووا» برای «حواصیل مادر» از کشور روسیه به خاطر کیفیت بالا و همچنین نمایش ارزشهایی همچون سخاوت، عشق و مهربانی اهدا کردند.
دهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران روز 19 اسفند در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد.