کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دانشگاه تربیت قصه‌گو است

نشست خبری مرحله حوزه یک کشوری بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در تبریز با حضور رضا قمرزاده، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کشور و هادی یوسف‌زاده، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی و دبیر حوزه یک بیستمین جشنواره بین‌لمللی قصه‌گویی در محل کانون پرورش فکری استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان شرقی، در این نشست معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دانشگاه تربیت قصه گو است و قصه‌گویی صرفاً یک تکنیک نیست، بلکه فرایندی است که یاد دهنده و یادگیرنده با یکدیگر تعامل زیادی دارند.

رضا قمرزاده با بیان اینکه در کل جشنواره ۶ هزار و ۷۳۷ نفر قصه‌گو شرکت کرده‌اند،گفت: از این تعداد یک هزار و 265 قصه‌گوی آزاد، 473 قصه‌گوی پدربزرگ و مادربزرگ، 152 قصه‌گوی فراگیر، 141 قصه‌گوی مربی ادبی، 44 قصه گوی خدمات کانونی و 17 قصه‌گوی مربی پستی، 90 قصه‌گوی مربی سیار، یک هزار و 191 قصه‌گوی مربی فرهنگی، 166 قصه‌گوی مربی هنری و سه هزار و 174 قصه‌گوی نوجوان می‌باشند.

وی برگزاری چنین جشنواره‌ای را یک اتفاق کم‌نظیر عنوان کرد و افزود: خروجی این کار تربیت تعداد بسیاری قصه‌گو است و به‌عبارتی‌دیگر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تربیت این نسل را بر عهده دارد.

وی تصریح کرد: تدابیر لازم در جهت برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی در 31 استان با شرکت بیش از 1500 مخاطب اتخاذ شده است.

 قمرزاده بابیان اینکه عمری از زندگی را با قصه‌های مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها خوابیده‌ایم، اظهار داشت: امروز نیز باوجود پیشرفت‌های موجود علی‌الخصوص بحث فضای مجازی، قصه‌گویی همچنان طراوت خود را حفظ کرده و اکثر کودکان خواب خود را با قصه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها شروع می‌کنند.

دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کشور با تأکید بر اینکه قصه‌گویی یک روش تربیتی غیرمستقیم است، ادامه داد: مهم‌ترین فعالیت کانون پس از کتاب و کتاب‌خوانی بحث قصه‌گویی بوده که از همان موضوع کتاب و کتاب‌خوانی نشات می‌گیرد.

قمرزاده بیان کرد: این جشنواره در موضوع‌های آزاد با درون مایه آموزشی تربیتی ویژه قصه‌گویان ایرانی و خارجی، رضوی ویژه قصه‌گویان ایرانی، ادبیات فولکلور، شاهنامه و...  ویژه قصه گویان ایرانی برگزار می‌شود.

وی بابیان اینکه  سال گذشته ۳۸ قصه‌گو از کشورهای دیگر در این جشنواره شرکت کرده بودند، ادامه داد: برای اولین بار پارسال قصه‌گوی ترکی هم در جشنواره داشتیم که یک حرکت خوبی بود و شرکت‌کننده قصه‌گوی ترک، قصه موردنظر خود را به‌خوبی و تأثیرگذار ارائه کرد.

قمرزاده اظهار داشت: در مرحله بین‌المللی مترجمانی در کنار قصه‌گوها حضور خواهند داشت تا برای مخاطبان متن قصه را ترجمه کنند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، در خصوص بخش ادبیات عامه و فولکلور بیان کرد: این بخش در راستای حفظ قصه ادبیات فولکلور ارائه‌شده و در این بخش ۴۷۳ پدربزرگ، مادربزرگ شرکت کرده‌اند که نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد آمار شرکت‌کنندگان افزایش داشته است.

وی تاکید کرد: با برگزاری مرحله منطقه‌ای می‌توانیم هنرنمایی زنده شرکت‌کننده‌ها را بهتر و ملموس‌تر ببینیم و این قطعاً در ارزیابی و داوری نیز تأثیر بسزایی خواهد داشت.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی:

  • تبریز 2018 در قصه‌های کودکان پر رنگ می‌شود

در ادامه نشست خبر برگزاری بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حوزه یک کشوری در تبریز، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی  گفت: تعداد قصه‌ها برای اجرا در این جشنواره در حوزه یک، 34 قصه می‌باشد که از این تعداد 22 قصه در بخش مربیان، 6 قصه در بخش آزاد و 6 قصه در بخش  رضوی اجرا خواهد شد.

هادی یوسف‌زاده درخصوص دلیل انتخاب آذربایجان شرقی برای برگزاری این جشنواره، افزود: دلیل میزبانی بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت رویداد تبریز ۲۰۱۸ بوده و امیدواریم رویدادهای مختلف فرهنگی و ادبی بزرگ دیگر نیز در تبریز ۲۰۱۸ برگزار شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی اضافه کرد: با توجه به انتخاب تبریز به ‌عنوان پایتخت جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ تلاش داریم سال آینده جشنواره فوق به‌طورکلی در تبریز برگزار شود.

یوسف زاده اضافه کرد: پیش بینی می‌شود دو هزار کودک و نوجوان به همراه خانواده‌ها، مربیان، اولیای تربیتی، دانشجویان علوم تربیتی و سایر رشته‌های مرتبط برای شنیدن قصه‌ها در این جشنواره حضور یابند.

وی بیان کرد: این جشنواره از ۳۰ آبان ماه سال جاری تا 2 آذر در استان‌ آذربایجان شرقی برگزار می‌شود.

وی استان‌های شرکت کننده در این جشنواره را آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، زنجان، قزوین و گیلان عنوان کرد.

یوسف‌زاده ادامه داد: همچنین اعزام ۱۶ گروه قصه‌گویی به مدارس مختلف، آشنا کردن میهمانان با جاذبه‌های گردشگری تبریز، برگزاری ۲ نشست تخصصی و علمی درخصوص قصه‌گویی برای مربیان و دانشجویان و سخنرانی ویژه درباره ادبیات فولکلور و نقش آن در پرداخت قصه‌ها ازجمله برنامه‌های جنبی بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خواهد بود.

وی در خصوص بحث نقش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در راستای حفظ ادبیات و داستان‌های فولکلور، بیان کرد: در این راستا بخش قصه‌گویی ادبیات عامه و فولکلور پیش‌بینی‌شده که در این بخش قصه‌هایی در خصوص احیای دریاچه ارومیه، سرداران و پهلوانان آذربایجان علی‌الخصوص قصه ستارخان ارائه‌شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی ادامه داد: در کل منطقه حوزه یک کشوری یک هزار و ۳۷۸ شرکت‌کننده داشته‌ایم که قصه‌ی ۷۲۷ نفر به دبیرخانه ارائه شد و از این تعداد ۲۵۰ نفر به جشنواره استانی راه یافتند و از این تعداد نیز ۳۴ نفر به بخش حوزه یک کشوری راه یافتند.

در پایان خاطر نشان می‌شود، طی این نشست از پوستر بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی نیز رونمایی شد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =