به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، دومین دورۀ مسابقه علمی-ادبی علوم خیالانگیز با عنوان «ورود دنبالهدارها ممنوع» با تلاش واحد آفرینشهای ادبی کانون استان و همکاری مرکز دماوندکانون استان، باهدف تلفیق فعالیتهای ادبی و علمی برگزار شد.
گفتنی است، پس از اعلام فراخوان این مسابقه، تعداد ۱۰۶ اثر در قالب شعر و داستان از مراکز شماره ۸ ، دماوند، پردیس، فیروزکوه، بومهن، نسیمشهر، پاکدشت، شهرقدس و اندیشه به واحد آفرینشهای ادبی استان ارسال شد.
داوری این آثار طی دو مرحله مقدماتی و نهایی صورت پذیرفت که در مرحله مقدماتی مربیان و رابطان ادبی و مرحله نهایی که روز چهارشنبه ۸ آذر ماه برگزار شد،کارشناسان و مربیان ادبی به داوری این آثار پرداختند.
همچنین با توجه به اینکه این آثار به لحاظ علمی نیز میبایست مورد بررسی قرار میگرفت، معصومه آقایی و زهرا عرفانیان دو تن از مربیان مراکز تخصصی علمی استان نیز در بخش داوری مرحله نهایی حضور داشتند و سرانجام ده اثر داستانی و یک اثر شعر بهعنوان برگزیده شناخته شد.
مهرنوش قربانعلی، نگین صدری زاده، مریم عباسی و پگاه تکمهچین داوران بخش ادبی دومین دوره از این مسابقۀ استانی، ضمن تقدیر از مربیانی که با استقبال از این طرح، بستری نو برای پرورش فکر و ذوق کودکان و نوجوانان فراهم آورده و به پیوند و تلفیق فعالیت ادبی و علمی اهتمام ورزیدهاند، پیشنهادها و نظرات خود را به این شرح اعلام میدارند؛
- این مسابقه باهدف ایجاد بستری مناسب برای آشنایی اعضا با علم نجوم و همچنین ترغیب اعضای مراکز علمی به فعالیت ادبی برگزارشده است و با بررسی آثار ارسالی مشخص شد که این مسابقه توانسته است زمینه ای جهت نزدیکی میان علم نجوم و ادبیات فراهم آورد.
- روی آوری به فضای تلفیقی میانرشتهای سبب ایجاد فرصتی برای پرورش مهارت تفکر خلاق و برداشتن گامی در راستای پرورش مهارتهای زندگی شد.
- پیشنهاد میشود که مربیان بر منابع علمی معرفیشده توجه بیشتری داشته تا ضمن تائید بر ساختار ادبی، پیرنگ علمی اثر نیز مؤکد گردد.
- به نظر میرسد در برخی از آثار، تخیل اعضا متأثر از فیلمهای علمی تخیلی و دیگر رسانههاست. بنابراین پیشنهاد میشود مربیان تلاش کنند تا اعضا در توصیف فضاهای علمی- تخیلی بر تصویرسازیهای برساخته و ذهنی خود اتکا کنند.
هیئتداوران، برگزیدگان دومین مسابقه علوم خیالانگیز سال ۱۳۹۶ را در دو بخش شعر و داستان معرفی میکند؛
برگزیده در بخش شعر:
زینب احمدیان «گروه سنی ب» از مرکز پاکدشت
برگزیدگان در بخش داستان:
گروه سنی «ب»:
کامیار محمدی و سید محمدمهدی خلیفه سلطان – از مرکز پردیس
گروه سنی «ج»:
فاطمه ایزدی- مرکز شهر قدس
نرگس بادپیما- مرکز بومهن
پریا زندی – مرکز پردیس
گروه سنی «د»:
کیمیا صادق زاده- مرکز ۸
فاطمه شمسالدینی – مرکز بومهن
هدیه رحیمی رئیسه- مرکز دماوند
گروه سنی «ه»:
الهام کاوی – مرکز بومهن
فاطمه زهرا زارعی- مرکز پردیس