به گزارش اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل کانون، ابوذر عطاپور فرماندار رودبار جنوب در آیین گشایش این مرکز با اشاره به وجود ۴۰۰ روستا در شهرستان رودبار گفت: رونق فعالیتهای فرهنگی یکی از ضروریات این منطقه است و در این حوزه هر اقدامی که انجام دهید فرمانداری شهرستان با تمام توان حمایت و همکاری خواهد کرد.
عطاپور خاطرنشان کرد: تنها یک مرکز فرهنگی هنری سیار روستایی کانون جوابگوی نیازهای فرهنگی در جنوب استان نیست. این آمادگی را داریم اعتبارات لازم برای افزایش تعداد مراکز کانون در این منطقه را تامین کنیم.
محسن روحی مدیرکل کانون کرمان نیز در این آیین، یکی از اساسیترین اهداف کانون را برخورداری قشر وسیعتری از کودکان و نوجوانان از فعالیتهای فرهنگی هنری این مجموعه برشمرد و افزود: با توجه به امکانات فرهنگی و محدودیت کانون برای احداث مراکز ثابت فرهنگی هنری در روستاها، تلاش میشود تا با راهاندازی مراکز سیار روستایی زمینهای برای عدالت و تساوی برخورداری از امکانات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان فراهم شود.
روحی یادآور شد: احداث و راهاندازی مراکز فرهنگی هنری ثابت کانون کاری هزینهبر و زمانبر است که ممکن است یک نسل را از خدمات کانون بیبهره کند و به همین منظور راهاندازی مراکز سیار روستایی امکان و بستری مناسب برای پرورش تفکر سازنده در کودکان و نوجوانان و باروری توانایی و استعداد آنها در محرومترین و دورافتادهترین مناطق است.
وی با اشاره به جمعیت دانشآموزی ۲۷ هزار نفری در رودبار جنوب و کمبود امکانات فرهنگی در این مناطق، خاطر نشان کرد: با پیگیریهای انجام شده، پنجمین مرکز فرهنگی هنری سیار روستایی کانون در استان و سومین مرکز سیار روستایی کانون در جنوب کرمان در روزهای پایانی اردیبهشت ۹۷ کار خود را به صورت رسمی آغاز میکند و از این پس کودکان و نوجوانان ۲۰ روستای رودبار جنوب از فعالیتهای فرهنگی کانون برخوردار خواهند بود.
مدیرکل کانون کرمان همچنین گفت: بدون تردید کار مسئولان این منطقه سختتر میشود چرا که استمرار و خدمترسانی بهتر به کودکان و نوجوانان نیازمند حمایت و همراهی مسئولان است تا بچههای بیشتری بتوانند از خدمات فرهنگی کانون بهرهمند شوند.
روحی تصریح کرد: استعدادهای بالقوه زیادی در بین نسل کودک و نوجوان به ویژه در مناطق محروم وجود دارد که با همت و همراهی همگی ما میتوانند آیندهای روشن را پیش روی داشته باشند.
وی همچنین خطاب به کودکان و نوجوانان رودباری گفت: امیدواریم از امروز خاطرات زیبایی به واسطه کانون پرورش فکری در ذهن شما به یادگار بماند و قول بدهید هر زمان که بزرگ شدید و هر مسئولیتی که بر عهده گرفتید هرگز بچهها را فراموش کنید.
بر همین اساس، غلامعباس محمد شیرازی رئیس آموزش و پرورش رودبار جنوب نیز با ابراز خرسندی از فعالیت مرکز فرهنگی هنری کانون در رودبار گفت: نزدیک به ۴۰۰ مدرسه با ۲۷ هزار دانش آموز در این منطقه وجود دارد که همهی آنها نیاز به خوراک فکری و فرهنگی دارند.
وی مهمترین و ارزشمندترین ابزار هر دانشآموز را کتاب عنوان و خاطر نشان کرد: هیچ وسیله ارتباطی مثل کتاب برای انسان دوست و همراه نیست و خوشحالیم که از این به بعد کودکان ونوجوانان این منطقه نیز کتابهای بیشتری در اختیار خواهند داشت.
رئیس آموزش و پرورش رودبار افزود: بدون شک حضور مربی کانون باعث شادابی و نشاط بیشتر برای بچههای منطقه است و آموزش و پرورش نیز آمادگی همه جانبه خود را برای همکاری با کانون اعلام میکند.
بنابراین گزارش، رونمایی از خودرو سیار، افتتاح پایگاه مرکز (واقع در ارشاد اسلامی شهرستان رودبار) اجرای نمایش عروسکی از سوی علی آسا و هادی غلامشاه رودباری مربیان مراکز سیار کهنوج و رودبار، قصهگویی رسول تورنجی مربی سیار ستمآباد و اجرای موسیقی محلی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
در همین حال، مربیان مراکز سیار روستایی جنوب کرمان با حضور در مدرسه شهید سالمی فعالیتهایی همچون قصهگویی، شعرخوانی، بازی و معرفی کتاب را برای دانشآموزان این مدرسه اجرا کردند.
آیین افتتاح این مرکز صبح ۲۳ اردیبهشت 1397 در روستای توکلآباد یکی از نقاط محروم در جنوبیترین منطقه استان کرمان برگزار شد.