به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، مرکز فرهنگی هنری شماره ۲۰ کانون تهران بعدازظهر روز ۱۲ آذر میزبان جشن «بربال فرشتگان» بود.
در این برنامه که به همت اداره کل کانون استان تهران و حضور اعضای پنج مرکز فراگیر این استان برگزار شد، فاضل نظری مدیرعامل کانون، افروز صفاریفرد مدیرکل امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی و جمعی از مسئولان کانون حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، نظری در سخنانی کوتاه ضمن قدردانی از مربیان مراکز فراگیر کانون گفت: «کانون مراکز فراوانی دارد که مورد استفادهی همه کودکان و نوجوانان قرار میگیرد. اما برخی مراکز برای حضور و فعالیت مخاطبان با نیازهای ویژه تجهیز شده است. به نظر میرسد که باید تعداد این مراکز را افزایش بدهیم و این مراکز را مناسبسازی کنیم.»
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش دیگری از سخنانش، دیدگاه خود را دربارهی کمتوانی عنوان کرد: «ابزارهایی مثل چشم، گوش، دست و... که خداوند در اختیار ما گذاشته است برای حیات مادی ماست و نه برای حیات و دوام معنوی ما. به همین دلیل اگر به طور مثال کسی فاقد عضوی باشد، تعریف انسانیت دربارهی او تغییر نمیکند. فقط از جسم او چیزی کم شده است. وقتی ما کسی را دارای نیازهای ویژه میخوانیم در حال مقایسهی او با جمع هستیم و نه خود او.»
نظری از شادمانی خود به دلیل حضور در این جمع سخن گفت: «در این جلسه روحهای زلال زیادند. انسانهایی که به معنای متعالی انسان نزدیکترند. حس خوبی که میان مربیان و اعضا دیده میشود و گواه رابطهای قلبی است دلیلی بر همین زلالیت است.»
وی در پایان سخنانش از تلاش همکاران کانون، مربیان فراگیر و مدیرکل کانون استان تهران تشکر کرد.
در بخش دیگری از جشن «بربال فرشتگان»، محمود سلیمانیکاریزمه مدیر کل کانون استان تهران در سخنانی کمبودن این مراکز و عدم دسترسی تمام کودکان و نوجوانان به این امکان فرهنگی هنری را مد نظر قرار داد و ابراز امیدواری کرد که بتوان از لحاظ کمی و کیفی مراکز فراگیر کانون را گسترش داد.
در هفدهمین سالگرد راهاندازی مراکز فراگیر کانون، طاهره بشیر از مربیان این مراکز عنوان کرد: «نخستین مرکز فراگیر کشور، مرکز شماره ۲۱ استان تهران بوده است. این مرکز با مشارکت کانون، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، سازمان بهزیستی کشور و آموزش و پرورش استثنایی کشور راهاندازی شده است و هدف آن استفادهی برابر کودکان از کتابها و فعالیتهای کانون بوده است.»
بشیر که هدایت این جلسه را بر عهده داشت، در بخشهای متنوع از اعضای حاضر دعوت کرد تا با خوانش آثار یا اجرای موسیقی و سرود، معرف فعالیتهای مختلف مراکز فرهنگی هنری کانون باشند.
همچنین اجرای قصهی «کلوچههای خدا» از سوی زینب صباغ به زبان اشاره از دیگر برنامههای این روز بود.
در عین حال در پایان این جشن از اعضای برتر پنج مرکز فراگیر استان تهران تقدیر شد و مخاطبان با مدیران و مسوولان حاضر در جشن، عکس یادگاری گرفتند.
همچنین در حاشیه این مراسم، کارگاههای سفالگری، اُریگامی، ادبی و... با حضور اعضای با نیازهای ویژه کانون استان تهران برگزار شد.
گفتنی است که هم اکنون ۴۰ مرکز فراگیر کانون در سراسر کشور مشغول فعالیت است مراکزی که در آن کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه در کنار دیگر همسالان خود از فعالیتها، برنامهها و تولیدات فرهنگی کانون بهرهمند میشوند.