به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، گسترش پویانمایی به عنوان یک هنر– صنعت توانمند، توجه مراکز علمی و دانشگاهی را در سالهای اخیر نسبت به خود جلب کرده و این موضوع موجب پژوهش و ارائه ۱۴۴ عنوان پایاننامه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در ۲۴ دانشگاه کشور شده است. آمار آثار ثبتشده در سامانه پایگاه اطلاعات علمی ایران، یازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران را بر آن داشت تا برای اولین بار برای داوری پایاننامههای دانشآموختگان سراسر کشور که موضوع اصلی مورد پژوهش آنها پویانمایی بوده، اقدام به فراخوان عمومی کند.
از بین چکیدههای رسیده به یازدهمین جشنواره پویانمایی تهران، ۲۳ اثر برای ارائه پوستر علمی انتخاب و از میان آنها ۶ اثر برای سخنرانی در نشست علمی جشنواره برگزیده شدهاند.
«آسیبشناسی زیباییشناسانه موزیکویدیوهای انیمیشنی تولیدشده در صدا و سیما»، «بازنماییِ طبیعت در سینمای انیمیشن براساس تئوریِ نقد بومگرا»، «بازنمایی رویکرد سیاسی نظام سرمایهداری غرب در انیمیشنهای دوران پستمدرن و نقد آن از منظر حکمت اسلام»، «داستانگویی تعاملی: مطالعه سهم مخاطب، مولف و روایت در انیمیشنهای واقعیت مجازی»، «مطالعه کهنالگوها و نمادهای آثار انیمیشنی مایکل دودوک دویت براساس نظریه روانشناسی تحلیلی یونگ»، «ویژگی شخصیتهای فراواقعی در انیمیشنهای شاخص و بلند سینمایی مبتنی بر ساختار افسانهی پریان» عنوان برخی از این پایاننامهها است.
یازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران از ۱۲ تا ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب با نمایش آثار منتخب داخلی و خارجی در چند بخش میزبان هنرمندان و علاقهمندان خواهد بود.