به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در ابتدای این مراسم و پس از نمایش مستندی درباره زندگی و کارنامه این هنرمند فاطمه معتمدآریا اظهار کرد: من مدیون صادقی هستم البته باید بگویم من اول فکر میکردم چون از بچههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستم مرید علیاکبر صادقی شدهام، اما بعدها متوجه شدم که ما با هم در جنوب تهران بچه محل بودیم و این بچه محل بودن من را به صادقی نزدیکتر کرد اما آنچه که من را بزرگ کرد انیمیشنهای صادقی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود؛ محلی که فکر نمیکنم هیچ هنرمند بدی از آن بیرون آمده باشد.
وی افزود: صادقی با آثارش به ما یاد داد که میشود کودکی را برای همیشه حفظ کرد اما در عین حال درباره مسایل جدی صحبت کرد. اینها مواردی است که من از آثار علیاکبر صادقی یاد گرفتم.
در ادامه آیدین آغداشلو هنرمند حوزه نقاشی عنوان کرد: شاید من قدیمیترین دوست زنده علیاکبر باشم. من صحبت کوتاهی درباره آدمی میکنم که یک عمر خوب کار کرده است و جای ستایش دارد.
وی افزود: ما بیش از ۶۰ سال است که همدیگر را میشناسیم اما باید درباره جایگاه او به عنوان نقاش که یک جایگاه بزرگ است، صحبت کنم. صادقی در طول سالها کار کردن موفق شد خود را میراثدار برحق هنر اساطیری ایرانی کند که این امر با «استاد» ی بی چون و چرای او محقق شد. تبار او به حماسههای شاهنامه برمیگردد من کسی را به جز او نمیشناسم که این میراث را حفظ کرده باشد و این جایگاه به حق اوست.
آغداشلو ادامه داد: من هرچه میگویم راست است من میتوانم پای یک عمر کار علیاکبر صادقی بایستم و اگر درست بنگریم متوجه جایگاه او میشویم. صادقی میراثدار شایسته الگوهای قدیمی است او تعلق خاطر زیادی به اساطیر دارد ما آرام آرام این مسأله را متوجه شدیم در حالی که او از کودکی این علاقه را داشت.
وی افزود: بعدها نقاشهای دیگری آمدند و به اساطیر نگاهی داشتند اما علیاکبر به طور مداوم کار خود را پیش برد. برخی از نقاشان دوره من به تعبیری به مسایل مختلف نوک میزدند ولی صادقی از جوهر دیگری بود بنابراین اکبر صادقی را باید در جایگاهی که هست نگاه کرد.
سپس ابراهیم حقیقی توضیح داد: صادقی یک معلم گرافیک برای من بود. او علاوه بر تمام بازی گوشیهایش، نقاشی را جدی پیگیری کرده اما در تمام آثارش در میان این همه دیوهایی که تصویر کرده یک چیز را فراموش نکرده است؛ پهلوانان و دلبرانی که از عشق میگویند بنابراین این مهر است که باعث شد اطرافیان او عاشقش شوند.
سپس ابراهیم فروزش کارگردان سینمای کودک نیز مطرح کرد: من با صادقی در اواخر دهه ۴۰ آشنا شدم لازم است که بگویم نیرویی که وارد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان میشود و کار میکند، مایه مباهات کانون بوده است این را هم باید عنوان کنم که در آن زمان آتلیه کوچکی داشتیم که در آن کار میکردیم یک روز دیدم مردی ملبس به لباس نیروی هوایی وارد کانون شد بعدها فهمیدم که دوره سربازی صادقی در نیروی هوایی بوده و از همان زمان صادقی را شناختم. صادقی خودش انیمیشن را یاد گرفت اصلاً باید بگویم واقعیت این است که بچههای ما خودشان انیمیشن را کشف کردند.
فروزش ضمن یاد کردن از گذشتگان این حوزه عنوان کرد: امیدوارم قدر این هنرمند بزرگ را بیشتر بدانیم من به دوستی با او مباهات میکنم.
محمدرضا کریمیصارمی مدیرکل سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ضمن ابراز خوشحالی از ترمیم آثار صادقی نیز گفت: حدود ۴۰ و چند سال است که از عضویتم در کانون میگذرد و به این موضوع افتخار میکنم. حدود ۳۰ سال نیز هست که به دفتر او رفتوآمد دارم. هر وقت که درگیر مسئلهای میشوم بهانهای پیدا میکنم تا به دفتر علیاکبر صادقی بروم و آنجا آرام میشوم. باید بگویم نظم و انضباطی که در کار استادم میبینم مثالزدنی است به طوری که دقت او همیشه برایم مثل یک مدرسه بوده است.
علیاکبر صادقی نیز در این آیین عنوان کرد: من اصلاً کار با موبایل و کامپیوتر را بلد نیستم و برای اینکه موبایل وقت من را نگیرد کار با آن را یاد نگرفتم من تنها دو بار به تدریس پرداختهام اما با افتخار استاد راهنمای دانشجویان شدهام چون فکر میکنم وظیفه ماست که به جوانان کمک کنیم.
رضا کیانیان نیز توضیح داد: من جدیدترین دوست صادقی هستم و به نظرم صادقی مثل بنجامین باتن در حال جوان شدن است.
صادقی سپس گفت: از دوست بسیار عزیزم رضا میرکریمی (برای این تقدیر) تشکر میکنم که این افتخار را به من داد ضمن اینکه از خانواده بزرگ سینمای ایران تشکر میکنم.
در پایان این مراسم تندیسی به رسم یادبود از سوی رضا میرکریمی دبیر این جشنواره به علیاکبر صادقی اهدا شد.
گفتنی است پویانماییهای ترمیم شده این هنرمند همچون «هفت شهر»، «گلباران»، «من آنم که»، «ملک خورشید»، «رخ» و «زال و سیمرغ» به تهیه کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این رویداد جهانی نمایش داده شد.
مراسم بزرگداشت علیاکبر صادقی هنرمند پیشکسوت حوزه نقاشی و انیمیشن عصر روز دوم اردیبهشت در پردیس چارسو؛ محل برگزاری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار شد.