کد خبر: 290499
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱
بازدید 991
«مهرواره هنرهای تجسمی» نمایی از فعالیت هنری مراکز کانون تهران

مهرواره هنرهای تجسمی کودکان و نوجوانان عضو مراکز کانون استان تهران با حضور چهار نفر از اساتید صاحب‌نام و هنرمندان مطرح رشته‌های هنری در آخرین روزهای مردادماه ۱۳۹۸ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، مهرواره هنرهای تجسمی کودکان و نوجوانان عضو مراکز کانون استان روز یکشنبه بیست و هفتم مردادماه، با حضور بیش از ۱۳۰ عضو از مراکز کانون استان در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون برگزار شد.

بر اساس این گزارش، این مهرواره به همت کارشناسان واحد هنری استان در چهار رشته سفالگری، نقاشی، خوشنویسی و عکاسی برپا شد که بخش کودکان به شکل غیرحضوری و بخش نوجوانان به‌صورت حضوری و با شرکت در این برنامه به انجام رسید.

بنا به گفته‌ی محبوبه طالبی کارشناس مسئول واحد هنری، مهم‌ترین ویژگی مهرواره هنرهای تجسمی امسال، حذف داوری و دور کردن بچه‌ها از رقابت‌های نگران‌کننده و بحث برنده و بازنده بود.

کارشناسان کانون استان این بار با برداشتن رقابت بین نوجوانان، همیاری و همدلی بین آن‌ها را افزایش داده و هدف اصلی را ارتقای هنر و دانش اعضای کانون و کسب تجربیات هنری از همسالانشان عنوان کردند.

همچنین اعضای فراگیر مراکز فراگیر کانون استان این بار در جمع دیگر اعضا قرار گرفتند تا در این رویداد هنری توانمندی و هنر خود را به ظهور برسانند.

به گفته طالبی در پایان این رویداد هنری نمایشگاهی از آثار شرکت‌کنندگان در گالری صبا واقع در فرهنگستان هنر برپا خواهد شد که تلاش می‌شود ضمن تقدیر از اعضای خوش‌ذوق و هنرمند، فعالیت کارگاه‌های هنری مراکز، بیش‌ازپیش به جامعه معرفی و شناسانده شود.

در این مهرواره که از ساعت ۸/۳۰ کار خود را آغاز کرد، نوجوانان در کارگاه سفالگری به ساخت اشیا و نقوش مربوط به دوره‌های تاریخی پرداخته و در کارگاه نقاشی، با خلق تصاویری از آداب و آیین اقوام ایرانی، زیبایی‌های فرهنگ کشور خود را به تصویر کشیدند.

بر همین اساس، «فرشته صاحب‌قلم» و «نادر موسوی فاطمی» اساتید حوزه نقاشی و سفال‌گری با حضور در این مهرواره ضمن نظارت بر روند اجرای آثار هنری، شرکت‌کنندگان را درزمینهٔ خلق آثار راهنمایی کردند.

فرشته صاحب‌قلم، هنرمند، مترجم و عضو شورای کتاب کودک، غیررقابتی بودن این رویداد هنری ابراز خوشحالی کرد و آثار سفالگری نوجوانان را در تکنیک قوی و جالب دانست و فعالیت‌های هنری مراکز کانون را مورد تشویق و تحسین قرارداد.

این مترجم کتاب «شناخت هنر کودکان»، ژرف‌نگری و نماندن در بعد ظاهری و بیرونی هنر را از مهم‌ترین نکاتی دانست که مربیان باید در آموزش هنر به بچه‌ها به آن توجه کنند، به‌عبارت‌دیگر نوجوانان باید به معنای آنچه خلق می‌کنند آگاه باشند.

همچنین نادر موسوی فاطمی، عضو هیئت‌علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران که از اعضای قدیمی کانون بوده، آثار خلق‌شده توسط اعضا را در این رویداد هنری بسیار باکیفیت و هنرمندان نوجوان را در مهارت خلق آثار موفق ارزیابی کرد.

فاطمی تعامل و گفتگوی نوجوانان با یکدیگر در هنگام خلق اثر را در این مهرواره باعث تبادل تجربیات هنری و آشنایی بیشتر با قومیت‌ها و فرهنگ اصیل ایرانی عنوان کرد.

در کارگاه خوشنویسی، نوجوانان با تحریر اشعار شاعران بزرگ ایرانی از نظرات «سید محسن موسوی»، استاد فوق ممتاز خوشنویسی که دیگر میهمان این مهرواره بود بهره‌مند شدند.

به گفته‌ی موسوی آثار خوشنویسی نسبت به سن شرکت‌کنندگان بسیار باکیفیت بود و داوطلبان این بخش را خلاق، آگاه به فنون خطاطی دانست و با اشاره به شرایط جامعه و دور شدن افراد از هنرهای اصیل ایرانی، از توجه به این هنر در مهرواره هنرهای تجسمی کانون تقدیر کرد.

همچنین «حسن مهرپویان»، عکاس و کارشناس حوزه کارگردانی که از احاطه فنی عکاسان نوجوان و درک آنان از تکنیک هنر عکاسی در این مهرواره رضایت داشت، به هدایت و نظارت عکاسی نوجوانان شرکت‌کننده پرداخت و به آنان یادآور شد که هر عکس قصه‌ای را در خود پنهان می‌کند که باید در انتخاب سوژه، کادربندی و نحوه‌ی عکاسی به این نکته توجه شود تا عکس در نگاه مخاطب ناکام نشود.

مهرواره هنرهای تجسمی سال جاری، با همکاری شرکت جهان بوم و شرکت گیرش برگزار شد که همراهان این رویداد هنری،  برخی ابزارها و وسایل هنری لازم را برای شرکت‌کنندگان تامین کردند.

گفتنی است محبوبه طالبی، لیلا حاتمیان، علی خوش جام، ربابه حسین پور، عذرا امامی و شبنم بهرامی کارشناسان واحد هنری از ساعت ۸/۳۰ تا ۱۶ عصر هدایت و راهنمایی نوجوانان شرکت‌کننده را بر عهده داشتند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =