قصه‌گویی، هوش هیجانی را در مخاطب افزایش می‌دهد/ قصه‌ پل ارتباطی بین نسل دیروز، امروز و فردا

معاون استاندار در آیین گشایش انجمن قصه‌گویی کانون پرورش فکری سمنان بر تأثیر قصه در هوش هیجانی مخاطب کودک و نوجوان، تأکید کرد.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان سمنان، حبیب‌اله خجسته‌پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در آیین گشایش شاخه‌ی استانی انجمن قصه‌گویی، ضمن قدردانی از مدیرکل، کارشناسان، مربیان و اعضای نوجوان کانون پرورش فکری، سخن خود را با «یکی بود و یکی نبود»، آغاز و با اشاره به صفات خداوند و توصیف آن، خاطرنشان کرد: این رویکرد در سرزمین ما جا افتاده که قصه‌ها را با نام و یاد خدا شروع کنیم برای این‌که، مسیر و هدف ما را مشخص می‌کند و قصه‌گو با بیان قصه‌اش بایست مخاطب را به سمت خدایی حرکت دهدکه یکی نیست؛ بلکه بزرگ و بزرگ‌تر از آن است که وصف شود.

ضرورت بیان قصه؛ ساختن قصه‌ی زندگی

خجسته‌پور در ادامه، هدف و ضرورت بیان قصه‌ را برای آینده‌سازان، ساختن قصه‌ی زندگی، عنوان و خاطرنشان کرد: برای مخاطب به‌گونه‌ای قصه گفته شود که بتواند برای زندگی خود قصه بنویسد و با شنیدن آن قصه، برای خود قهرمانی آرمانی بسازد.

معاون استاندار در ادامه افزود: قصه‌ی خوب، قصه‌ای است که ضربان قلب مخاطب با شنیدن اوج و فرود آن به تپش در آید و برای او الگوسازی شکل گیرد.

وی با بیان این‌که در قصه‌ها قرار نیست دانشی به مخاطب اضافه شود؛ بلکه هدف اصلی افزایش شور و هیجان در مخاطب و به تعبیری بالا بردن هوش هیجانی آن‌ها است، گفت: قصه‌گویی روشی مؤثر برای روبرو شدن مخاطب با مسائل روز اجتماع و تلاش او برای یافتن راه حلی مناسب است.

خجسته‌پور با اشاره به شیوه‌های متنوع و جذاب قصه‌گویی و استفاده از نمادها و فضاسازی مناسب در قصه، تأکید کرد: زندگی امروز مخاطب و حتی فضای ذهنی او تغییر کرده و این نیاز احساس می‌شود که هم قصه‌ها و هم شیوه‌های قصه‌گویی به روز شود.

قصه‌گویی پل ارتباطی بین نسل دیروز، امروز و فردا

معاون استاندار در بخش دیگر سخنانش، قصه‌گویی را بیداری ذهن دانست و گفت: آینده جامعه به دست همین کودکان و نوجوانان ساخته می‌شود و بین نسل دیروز، نسل امروز و نسل فردا بایست در دل قصه ارتباط برقرار کرد و این موضوع ظرافت و هنرمندی خاصی می‌خواهد که خوشبختانه مجموعه‌ی کانون پرورش فکری از این هنرمندی برخوردار است.

خجسته‌پور در ادامه بیان داشت: تحقیقات و بررسی‌ها نشان داده که کم‌تر چهره‌ی فرهنگی و هنری در این سرزمین وجود دارد که از دل همین کانون پرورش فکری رشد نکرده باشد و چه‌بسیار از  بزرگان فرهنگ و ادب ما که حتماً یک روز در این کانون‌ها عضو بوده‌اند و از محتویات فرهنگی آن، چه به‌صورت مستقیم و چه غیر مستقیم، بهره گرفته و با کانون در ارتباط بوده‌اند.

معاون استاندار در پایان سخنانش تصریح کرد: امیدواریم با هنرمندی و ظرافتی که در ذات کانون وجود دارد و با راه‌اندازی انجمن قصه‌گویی، قصه‌های خوب و مناسب و مؤثری برای آینده‌سازان کودک و نوجوان خلق شود و در آینده، هرکدام قهرمانی مؤفق برای قصه زندگی خود باشند.

گفتنی است؛ آیین گشایش شاخه‌ی استانی انجمن قصه‌گویی و جشن قصه، پیش‌درآمدی بر بیست‌ودومین جنشواره بین‌الملی قصه‌گویی بود که با استقبال مربیان، اعضا و والدین روبرو شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =