به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان فارس، طاهره ایبد نویسنده حوزه کودک و نوجوان در نشست ادبی دو پنجره در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شیراز با بیان این مطلب گفت: به خاطر عشق به کودکان و نوجوانان و دنیایشان، به حوزه کودک و نوجوان و نوشتن برای آنها نگاه جدی داشتم و همین نفس کشیدن در دنیای کودکی و نوجوانی و تولید آثار، دنیایم را عوض کرد.
نویسنده کتاب «پریانههای لیاسندماریس»، تخیل را برای آفرینش اثر ضروری دانست و گفت: داستانها ریشه در زندگی واقعی دارد و وقتی تخیل با واقعیت زندگی آمیخته میشود چیزی فراتر از زندگی به دست میآید و ارزشی به اثر افزوده و به مخاطب ارایه میکند.
این نویسنده شیرازی در ادامه گفت: همه با تخیل زاده میشوند اما چگونگی پرورش و استفاده از آن متفاوت است و از لحظهای که انسان چشم باز میکند برای زندگی کردن به تخیل نیاز دارد.
او ورود به دنیای بزرگسالی را آغاز از دستدادن بسیاری از چیزهایی دانست که تکرار نشدنی است و فرصت بازگشت را از انسان میگیرد به همین علت نوجوانی را فرصت مناسبی برای تعیین مسیر و حرکت در آن دانست.
ایبد مربیبودن در کانون پرورش فکری را از امتیازهای مهم زندگی خود برشمرد که توانست به او در نوشتن کمک کند. او خواندن و تجربهی زندگی را برای نویسندگی مهم دانست چون بر اندوختههای نویسنده برای نوشتن اثر میافزاید.
در ادامه، اعضا کتاب «عجیب و غریبهای ته دریا» این نویسنده را به نقد نشستند. آنها داستان آن را جذاب ارزیابی و کنجکاوی و ماجراجویی را مشخصه داستان دانستند.
زنده نگه داشتن فرهنگ، معرفی جانداران خلیج فارس، طراحی خوب جلد، شناسنامهدار بودن، نداشتن شماره صفحه و سفیدخوانی نامناسب، از جمله مواردی بود که از طرف اعضا به آن اشاره شد.
نشست ادبی دو پنجره کانون فارس با برگزاری کارگاه ادامه یافت. صاحب اثر برگزیده «به هوای گل سرخ» در این کارگاه، با نشاندادن تصویری و خوانش بخشی از یک داستان، از اعضا خواست با تلفیق تصویر و آنچه شنیدهاند دست به کار خلق داستان کوتاه ترسناک شوند. در ادامه چند اثر نوشته شده از سوی اعضا خوانده و نقد شد.
سعیدرضا کامرانی معاون فرهنگی کانون فارس با اشاره به فرهنگ عاشورا از اعضا خواست تا با قلم خود به جنبههای مختلف قیام امام حسین(ع) توجه کنند. او در بخش دیگری از سخنانش به اعضا گفت قدر خودتان را بدانید. از این فرصتها استفاده کنید و خودتان را دست کم نگیرید چون شما آینده را میسازید.
کامرانی خواستن را توانستن دانست و خطاب به اعضای انجمن ادبی سروناز گفت: اگر بخواهید که نویسنده شوید؛ با تلاش و مطالعه حتما نویسنده میشوید. او کودکان و نوجوانان را نقشآفرینهای بزرگ و آیندهسازان ایران دانست و از اعضا خواست بنویسند و از نقد شدن نترسند. به گفته او با نقد، انسان پیشرفت میکند. کامرانی آگاهی نسل آینده را در گرو دانشافزایی و تولید محتوای مناسب عنوان کرد و گفت: دست بهقلم شوید، بنویسید و از تجربه صاحبان فن در این حوزه بهره ببرید.
معاون فرهنگی کانون فارس همچنین به برگزاری انجمنهای ادبی اشاره کرد و از اعضا و مربیان خواست با برگزاری منظم و پربار این انجمنها حوزه ادبی کانون استان را پررنگ و فعالتر کنند. او شناسایی و جذب اعضای مستعد ادبی را از وظایف مربیان عنوان کرد تا با حضور در کانون برای پرورش استعدادهایشان تلاش شود.
در حاشیه این نشست با ایبد به گفتگو نشستیم. نویسندگی برای او طعم قهوه دارد. به گفته نویسنده «باغچه توی گلدان» قهوه تلخ است اما مزه مزه کردنش شیرین و از آن طعمهایی است که انسان را به فکر وامیدارد. نویسندگی برای او همین طعم را دارد آمیخته با تلخیها و شیرینیها. ایبد «پریانههای لیاسندماریس» و «دیو سیاه دمبهسر » را بیشتر از دیگر آثارش دوست دارد هر چند به نویسندگی به عنوان یک شغل نگاه نمیکند.
به باور او نویسنده، شخصیتها را از دنیای اطراف خود انتخاب و با تغییراتی در داستان وارد میکند همانطور که برادرش که مخترع است و برای هر موضوع و مشکلی به دنبال راهحل، الهامبخش او در نوشتن خانواده چرخشی بودهاست.
رولد دال و سیلوراستاین بیشترین تأثیر را بر این نویسنده داشتهاند و بیشفعالی و جنب و جوش فراوان ویژگی بارز اوست. اگر نویسنده نمیشد حتما پزشکی را انتخاب میکرد. تندیس «پری ذغالی» بهترین هدیهای است که دریافت کرده، آشپز خوبی است و خوب کیک میپزد. رنگ سبز و بنفش را دوست دارد و پاییز فصل مورد علاقهی اوست.
این نشست با حضور 140 نفر از اعضا و مربیان آفرینشهای ادبی کانون فارس در شیراز برگزار شد.
نشست ادبی دو پنجره یکی از برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در آن با حضور یکی از نویسندگان یا شاعران حوزه کودک و نوجوان کشور و اعضای فعال ادبی کانون، جلسه نقد ادبی برگزار میشود.