نشست«بررسی و تحلیل نمایشگاه هنرهای تجسمی» با حضور اساتید هنر کودک برگزار شد

در آخرین روز از برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی کانون استان تهران، نشست بررسی و تحلیل این نمایشگاه با حضور هنرمندان تجسمی و فعالان حوزه هنر کودک در گالری صبا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، در آخرین روز از برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی اعضای مراکز کانون استان، نشست بررسی و تحلیل این نمایشگاه با حضور هنرمندان تجسمی و فعالان حوزه هنر کودک در گالری صبا برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این نشست که عصر روز چهارشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ صورت پذیرفت، «اردشیر پژوهشی، احمد رؤیایی و رضا عبدلی، اساتید حوزه هنر کودک ضمن بازدید از آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه، در رابطه با شکل‌گیری این رویداد هنری با کارشناسان واحد هنری استان به گفتگو پرداختند.

رضا عبدلی از غیررقابتی بودن این رویداد ابراز امیدواری کرد و گفت؛ با توجه به اینکه همه کودکان دارای استعداد یکسانی در زمینهٔ هنر نیستند، ایجاد فضای رقابتی و مقایسه‌ها می‌تواند آنان را از مسیر رشد و تلاش دور کرده و اضطراب و خشم را در آنان افزایش دهد.

وی افزود؛ متأسفانه مبحث رقابت و مقایسه ریشه در آموزش رسمی دارد که با ورود بچه‌ها به مدرسه آغاز می‌شود، ولی از محاسن برگزاری مهرواره هنرهای تجسمی امسال در کانون که منجر به برپایی این نمایشگاه شد، بحث غیررقابتی بودن آن است که باعث ایجاد فضایی آرام و دور از اضطراب برای کسب تجربه کودکان و نوجوانان در کنار هم‌سالانشان شد.

این مدرس هنر نقاشی در ادامه از اهمیت ایجاد قوانین و شرایطی برای پذیرش آثار در نمایشگاه سخن گفت و داشتن آیین‌نامه‌ای جهت انتخاب اثر در این مهرواره غیررقابتی را برای کیفیت‌بخشی به نمایشگاه مؤثر دانست.  

در بخش دیگر این نشست، «احمد رؤیایی» رئیس انجمن هنرهای تجسمی تهران از شکل‌گیری این نمایشگاه در گالری صبا ابراز خرسندی کرد و آن را در معرفی فعالیت هنری کانون به جامعه مؤثر دانست.

این مدرس پیشکسوت هنر نقاشی در رابطه با انتخاب موضوعات مهرواره هنرهای تجسمی یادآور شد؛ اجرای آثار هنری با موضوعاتی که کمتر در دسترس کودکان و نوجوانان امروز است نیاز به پژوهش و معرفی دارد. موضوعاتی همچون دوره‌های  تاریخی را می‌توان پیش از اجرای آثار از طریق کتاب، فیلم و اسلاید به بچه‌ها معرفی کرد و آنان را با تصاویر دوره‌های تاریخی آشنا کرد.

«اردشیر پژوهشی» دیگر میهمان این نشست بود که در رابطه با برگزاری این رویداد هنری در کانون استان تهران سخن گفت. این مدرس تربیت مربی کودک که دوران کودکی‌اش را به‌عنوان عضو در کانون سپری کرده است، از تأثیر کانون در شکل‌گیری حرکت‌های فرهنگی هنری برای کودکان و نوجوانان در جامعه سخن گفت و کانون را به‌عنوان مرجعیت تأثیرگذار در حوزه کودک و نوجوان عنوان کرد.

پژوهشی، غیررقابتی بودن مهرواره هنرهای تجسمی کانون استان را الگوی خوبی برای دیگر رویدادهای فرهنگی هنری دانست و در رابطه با موضوع آثار در این مهرواره خاطرنشان شد؛ تهران به‌مثابه ایران کوچکی است که اقوام مختلف در کنار هم در این شهر زندگی می‌کنند، موضوع اقوام در نقاشی‌های کودکان اتفاق خوبی بود برای انتقال تجربیات و معرفی و شناخت بیشتر آداب رسوم مناطق مختلف ایران که کودکان و نوجوانان در کنار هم‌کسب می‌کنند.

وی همچنین درباره تعدد نمایشگاه‌های کودکان و نوجوانان گفت؛ امروزه نمایشگاه‌های زیادی از آثار کودکان برپا می‌شود که متأسفانه برخی از آنان نه‌تنها آداب برگزاری نمایشگاه کودکان را رعایت نمی‌کنند، بلکه در شأن کودکان نیز برگزار نمی‌شود که این نمایشگاه می‌تواند الگوی خوبی در این زمینه باشد.

آرشیو و ثبت و ضبط آثار، تداوم مهرواره غیررقابتی برای شناخت و پرورش استعدادها و توانایی کودکان و نوجوانان در فضایی دور از استرس، ثبت تجربیات مربیان هنری برای انتقال به مربیان تازه‌کار و کم‌تجربه و توجه به تبلیغات گسترده‌تر برای اعلام این رویداد هنری در سطح جامعه از دیگر موارد این نشست تخصصی بود.

گفتنی این در این نشست که هم‌زمان با روز پایانی نمایشگاه هنرهای تجسمی کانون استان تهران از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در گالری صبا برگزار شد «اردشیر پژوهشی، احمد رویایی و رضا عبدلی» میهمان کارشناسان واحد هنری استان بودند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =