نهمین نشست انجمن ادبی کانون در حوزه‌ی زاهدان برگزار شد

مدیرکل کانون پرورش فکری سیستان و بلوچستان: «ادبیات» با انتقال احساس و ارتباط بین افکار شخص و جامعه دنیای اسرارآمیز کشف و شهود و شعور را برای ما زیباتر کرده است

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون سیستان و بلوچستان،  نهمین نشست انجمن ادبی کانون در حوزه‌ی زاهدان برگزار شد.

در این نشست که با حضور اعضای نوجوان، کارشناس انجمن و تعدادی از همکاران برگزار شد، مدیرکل کانون استان تبریک روز شعر و ادب پارسی به حاضران، حضور در انجمن ادبی کانون را یکی از علاقه‌مندی‌های خود معرفی کرد و در بیان دلیل آن گفت: حضور استادانی که شیوه‌های صحیح گام‌برداشتن در مسیر شعر و داستان را به اعضا می‌آموزند و دیدن توانایی‌های ادبی نوجوانان، بودن در این جمع را دلپذیرتر می‌کند.

معصومه هادی، که شاهد اثرخوانی اعضا بود، در ادامه خطاب به نوجوانان ادیب کانونی عنوان کرد: نوجوانی که با زیبایی می‌تواند فکر خود را این‌گونه اثرگذار در قالب شعر و داستان بیان کند و دردهای اجتماعی را آنقدر هنرمندانه و موشکافانه عنوان کند که مخاطب را به تفکر و تعمق وادارد، نشان از تفکر والا و تمرین و ورزیدگی در ادبیات دارد که رسیدن به این مرحله را ابتدا به شما، استادان و مربیان‌تان تبریک می‌گویم و در مرحله‌ی دوم این افتخار نصیب خانواده‌هایی است که با شناخت از کانون پرورش فکری، شما را به این خانه‌ی مهربانی آوردند و با صبوری شکفتن شما را دیدند.

وی هم‌چنین افزود: انتقال مناسب ایده‌ها و بیان احساس به مخاطببه خوبی در آثارتان به چشم می‌خورد و یکی از رسالت‌های ادبیات هم همین انتقال احساس و ارتباط بین افکار شخص و جامعه است به خصوص برای ما ایرانیان که به دنیای کشف و شهود و شعور علاقه‌مندیم و «ادبیات» این دنیای اسرارآمیز را برای ما زیباتر کرده است.

قابل ذکر است علیرضا باقری، دکترای ادبیات فارسی و کارشناس انجمن ادبی کانون، هم در سخنانی با اشاره به دلیل اهمیت ادبیات در زندگی، در برابر دیگر پدیده‌ها، گفت: «لذت ادبی» کمترین بهره‌ای است که ما می‌توانیم از ادبیات ببریم و اگر فقط به لذت ادبی بیندیشیم قطعا در شناخت همه‌ی ابعاد  این اهمیت راه را به درستی نشناخته‌ایم.

وی در ادامه عنوان کرد: ادبیات فارسی دارای ابعادی است که آن را با آنچه در دنیاست متفاوت کرده و رسالتی که بزرگان ما در طول تاریخ برای آن تعریف کرده‌اند از ادبیات ما کاخی بلند ساخته که گذر زمان بر آن خللی وراد نکرده است.

باقری در بیان شاخصه‌های ادبیات فارسی به بُعد فرهنگی آن اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در شاهنامه بسیاری از این شاخصه‌ها چون پرهیز از زشتی‌های اخلاقی و تشویق به زیبایی‌ها را می‌بینیم و دنیایی که به روی انسان دارای اختیار گشوده شده تا خوبی‌ها و زیبایی‌ها را برگزیند یا به زشتی‌ها میل کند.

وی سپس «رسیدن به پختگی در منش انسانی» را یکی دیگر از کارکردهای ادبیات معرفی کرد و در توضیح آن به مثنوی اشاره کرد که صدای آن تنها در زمان خود محدود نمانده و «شنیدن صدای مخالف» را به زیباترین صورت به ما انسان‌ها می‌آموزد.

علیرضا رضایی، شاعر پیشکسوت استان هم دیگر حاضر در نشست انجمن بود که در سخنانی کوتاه گفت: شاعر به وسیله‌ی شعور خود راه را پیدا می‌کند و آینده را می‌سازد.

وی شاخصه‌ی یک شعر خوب را تاثیرگذاری بر جامعه عنوان کرد و گفت: این‌گونه شعری باید حال جامعه را بهتر کند و جامعه را از نو بسازد زیرا شعر اگر فقط «شعار» باشد به دلیل اینکه روح ندارد تاثیرگذار نیست.

رضایی در پایان با اظهار شگفتی از شنیدن آثار اعضای کانون گفت: دیدن نوجوانانی چون شما که در پی یافتن و ساختن جامعه‌ای خوب هستید موجب امیدواری است.

قابل ذکر است در این نشست انجمن ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، سی عضو نوجوان حضور داشتند که تعدادی از آنان اثرخوانی کردند.

گفتنی است در پایان مدیرکل کانون استان از کارشناس انجمن و کارشناس آفرینش‌های ادبی کانون به جهت تلاش‌هایی که برای بالابردن سواد ادبی اعضا و بهبود بخشیدن به کیفیت آثار آنان داشته‌اند و هم‌چنین از تعدادی از اعضا با اهدای لوح و هدیه قدردانی کرد.

نشست انجمن ادبی کانون سیستان و بلوچستان به مناسبت روز شعر و ادب پارسی
نشست انجمن ادبی کانون سیستان و بلوچستان به مناسبت روز شعر و ادب پارسی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =