به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسانرضوی، ابراهیم زره ساز مدیر اجرایی جشنواره منطقه ای قصهگویی و مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسانرضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص مرحله منطقهای بیست و دومین جشنواره بینالمللی قصهگویی اظهار کرد: در مجموع ۳۰قصهگوی برگزیده از استان های خراسانرضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و هرمزگان در بخش «اجرایصحنهای» که در روز های ۲۸ و ۲۹ آبان در مشهد مقدس به رقابت خواهند پرداخت.
وی با معرفی داوران اصلی جشنواره منطقهای قصهگویی افزود: رضا بابک، علی خانجانی و عباس جهانگیری قصهگویان راه یافته به این مرحله از جشنواره را در بخش «اجرای صحنهای» داوری خواهند نمود که در پایان ۵ قصهگویی برگزیده به مرحله کشوری راه خواهند یافت.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسانرضوی افزود: مرحله کشوری بیست و دومین جشنواره بین المللی قصهگویی ۲۶ تا۳۰ آذر به میزبانی تهران برگزار خواهد شد و برگزیدگان آن طی مراسمی در شب یلدا معرفی خواهند شد.
زرهساز با بیان اینکه هر شاخه از انواع هنر درحال قصه گویی برای مخاطبان خود است افزود: خداوند نخستین قصهگوی تاریخ هستی است و در قرآن کریم به دفعات قصه گویی خداوند متعال را در بیان تاریخ انبیا و اتفاقات گذشته شاهد هستیم لذا یکی مهمترین نقشها در تربیت انسان را می توان قصهگویی قلمداد کرد.
وی افزود: در سیره و روایات ائمه معصومین علیهم السلام نیز اهمیت قصه گویی بسیار به چشم میخورد و راز ماندگاری فرهنگ عاشورا نیز وجه دراماتیک و تراژدی بودن این اتفاق بزرگ در تاریخ تشیع است.
مدیر اجرایی جشنواره قصه گویی منطقه ۴ کشور با اشاره به اهمیت قصهگویی در فرهنگ ایرانی و اسلامی مردم ایران خاطر نشان کرد: در ادبیات کهن ایرانی قصه قدمت بسیار بالایی دارد که یکی از برترین این آثار اشعار شاهنامه فردوسی است که در این خصوص نیاز به بازیابی فرهنگ و هویت دینی و تاریخی وجود دارد.
وی در خصوص شیوه اجرایی جشنواره قصه گویی خاطر نشان کرد: در شهرهای مختلف استانها افراد به صورت فرایندی برای کودکان و نوجوانان به اجرا و قصهگویی میپردازند و که تنها در خراسانرضوی ۵۰۰۰ نفر در حال قصهگویی هستند که آثار برگزیده در طول سال انتخاب شده و پس از طی مرحله استانی به مرحله منطقهای راه یافتهاند.
زره ساز با اشاره به برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسانرضوی در خصوص توسعه فرهنگ قصهگویی و بهرهگیری از کارکردهای تربیتی آن اظهار داشت: ما در حال آموزش و تربیت مربی از میان پرستاران کودکان، مربیان مهدهای کودک و آموزگاران دبستان هستیم تا بتوانیم هنر قصهگویی را برای کودکان و نوجوانان گسترش دهیم.
وی افزود: در این راستا علاوه بر همکاری با سازمان بهزیستی استان در خصوص آموزش و ارتقا مربیان مهدهای کودک، تعاملاتی با شهرداری و آموزش و پرورش شکل گرفته است که در حال حاضر۲۶ قصه ویژه کودکان از شاهنامه انتخاب شده است و مساله آموزش هنر قصهگویی به معلمان برتر ابتدایی جهت اجرا برای دانش آموزان در حال اجرا میباشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خراسان رضوی افزود: جشنواره غنچههای امید با همکاری بسیج خواهران سپاه امام رضا علیه السلام نیز در دستور کارکانون استان قرار دارد که بانوان و مادران محلههای مختلف در مساجد و پایگاههای بسیج محله به قصهگویی برای کودکان و نوجوانان خواهند پرداخت.
نشست خبری جشنواره بینالمللی قصهگویی منطقه ۴ در ۲۶ آبان ۱۳۹۸ در محل اداره کل کانون استان برگزار شد.