به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجانغربی، در این نشست، علی خانجانی، محسن هجری و مریم سعادت به عنوان داوران جشنواره به ارائه مطالبی در خصوص شگردهای قصهگویی و جایگاه قصه در ادبیات کودک و نوجوان پرداختند. محسن هجری در این نشست با مرور تاریخ ادبیات کودک و نوجوان در ایران به تشریح مبانی اسطوره شناسی در داستان پرداخت.
هجری گفت: افسانهها و اسطورهها از دیر باز جزئی از داستانهای کشورهای جهان بوده و هستند و داستانهایی که از دل آثار کهن ادبیات فارسی از جمله شاهنامه فردوسی بیرون آمده اند سرشار از حماسههای اساطیری هستند که جایگاه ویژهای در بین مخاطبان قصهها و حکایات دارند.
مریم سعادت نیز با اشاره به تأثیر قصه در مخاطب، فضای ساده و صمیمی حاکم بر محیط قصهگویی را فرصت مغتنمی برای انتقال مفاهیم آموزنده عنوان کرد و گفت: بهتر است قصهگو با علم به مبانی نظری و عملی روایتگری، قصه را شیواتر و تأثیرگذارتر روایت کند.
علی خانجانی در این نشست بر ضرورت بهرهگیری از زبان بدن، تغییر حالت صدا و لزوم نقشآفرینی قصهگو تأکید کرد و افزود: قصه گو باید به حدی بیان قوی و قدرتمند داشته باشد که همه شنوندگان را محو شنیدن صدای خود کند.
برگزاری جلسه پرسش و پاسخ، پایان بخش این نشست بود که قصهگویان به طرح سئوال در خصوص قصه و قصهگویی پرداختند.