نابرابری عرضه و تقاضا در بازار اسباب‌بازی زمینه‌ساز تولید داخلی

یک تولیدکننده‌ اسباب‌بازی معتقد است: به قدری تولیدکنندگان داخلی تقویت شده‌اند که امروز توجیه اقتصادی ندارد که بخواهیم از چین و یا کشورهای دیگر اسباب‌بازی و یا سرگرمی وارد کنیم.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، حسین‌رضا سلطانی با بیان این مطلب افزود: قبلا واردکننده‌ اسباب‌بازی و وسایل تفریحی بودم و الان برعکس، تبدیل به صادرکننده اسباب‌بازی شده‌ام. این اتفاق به صورت واقعی رقم خورده است و فقط یک شعار نیست.

این تولیدکننده توضیح داد که واقعا در صنعت تفریحات و اسباب‌بازی، تولیدکنندگان هم تقویت شده‌اند و هم تولیدکنندگان جدید ایجاد شده‌اند؛ یعنی عده‌ای که قبلا در یک حوزه‌ دیگر فعالیت می‌کردند و در کسب و کار و حرفه‌ی خود ناموفق بودند؛ امروز وارد این حوزه شده‌اند و در زمینه‌های کودک، اسباب‌بازی، تولید بازی‌های فکری، سرگرمی‌های آموزشی و تجهیزات مراکز بازی و شهربازی فعالیت می‌کنند و به سرعت در حال توسعه هستند.

این فعالِ تولیدات و طراحی بازی کودکان گفت: توصیه‌ من این است که اگر کسی می‌خواهد وارد یک کسب و کار حرفه‌ای شود این حوزه، ظرفیت دارد تا افراد مختلفی را به خود جذب کند؛ چون جامعه نیاز به تفریحات دارد و عرضه و تقاضا در این بازار با هم برابری نمی‌کند و به همین خاطر کشش این را دارد که افراد تازه نفس وارد آن شوند و در بازارهای رقابتی در کنار هم فعالیت کنند.

وی افزود: نکته‌ خیلی مهم این است که ما قبلا واردکننده‌ اسباب‌بازی بودیم؛ اما امروز تبدیل به صادرکننده شده‌ایم. در واقع اتفاق‌هایی که در کشور افتاد برای یک‌سری از صنعت‌ها ایجاد فرصت کرد که یکی از آن‌ها صنعت اسباب‌بازی بود. من به عنوان کسی که کار و حرفه‌ام راه‌اندازی فضاها و وسایل بازی کودک است، می‌گویم وارد کردن وسایل بازی از خارج کشور کار درستی نیست؛ چون تمامی محصولات بازی تقریبا مشابه با نمونه‌ خارجی آن در ایران تولید می‌شود.

سلطانی گفت: کشورهایی که ما به آن صادرات داریم مثل عراق، عمان، ترکیه، افغانستان و کشورهای همسایه ایران به‌ویژه اقلیم کردستان عراق بازارهای خوبی برای فروش محصولات ما هستند به دلیل قیمت دلار باعث شده است که محصولات داخلی تولید ما برای آن‌ها مناسب باشد و به همین دلیل ما بازار خوبی در این کشورها برای فروش داریم.

او توضیح داد در گذشته این اتفاق چندان فراگیر نبود؛ اما در سال‌های اخیر به قدری زیاد شده که ما در طول هفته در هر کدام از واحدها چندین مشتری خارجی به ویژه از کشور ترکیه داریم که نیازمند خرید از تولیدات داخلی ما هستند، درحالی‌که قبلا ما خودمان واردکننده‌ وسایل بازی از این کشور بودیم و امروز جای ما عوض شده است.

او افزود: جالب است بدانیم که ما محصولاتی را از روی کالاهای اروپا یا ترکیه کپی و در ایران تولید کردیم و الان همان را به خود این کشورها به فروش می‌رسانیم. این بسیار نکته‌ خوبی است که ما در تولید به توانایی‌هایی رسیده‌ایم که حتی نمونه‌های کپی‌بردای شده از خود این کشورها را به نحوی تولید می‌کنیم که خود آن‌ها خریدار این محصولات می‌شوند و این اتفاق خوبی برای صنعت تولید اسباب‌بازی ایران است.

این تولیدکننده در آستانه پنجمین جشنواره‌ ملی اسباب‌بازی ضمن تشریح وضعیت موجود، گفت: در کشور ما تولیدات در زمینه‌ وسایل بازی و تفریحات بسیار رونق گرفته و در مقایسه با سال گذشته که متاسفانه در این حوزه ضعف‌های زیادی داشتیم، امروز روز به روز به کارگاه‌ها و تولیدی‌های ساخت اسباب‌بازی اضافه می‌شود و کارگاه‌ها را بزرگ‌تر می‌کنند و در این زمینه صاحب قدرت می‌شوند. بخشی از این گسترش به دلیل بازارهای خارجی آن‌ها و بخشی دیگر به دلیل عدم وارد شدن محصولات خارجی به ایران است.

این فعال صنعت اسباب‌بازی، به خانواده به عنوان مشوق تولیدکننده اشاره کرد و توضیح داد: ‌به دلیل اهمیت نقش کودک در خانواده و رفع نیاز آن‌ها به بازی و سرگرمی، این صنعت می‌تواند ظرفیت این را داشته باشد که افراد به آن وارد شوند و در زمینه‌های مختلف کاری مشغول به فعالیت شوند. با توجه به این‌که تفریحات و مکان‌های تفریحی در کشور ما محدود است؛ این وسایل بازی که به راحتی می‌توانند هر کجا استفاده شوند، از این ظرفیت برخوردارند که با توجه به حفظ کیفیت و بهداشت مواد اولیه آن را توسعه بدهیم و نیازهای مختلف خانواده و کودکان را بتوانیم تحت پوشش قرار دهیم.

سلطانی در پایان یادآور شد از آن‌جایی که امروزه شکل خانه‌ها بیشتر آپارتمانی شده است، رفت‌وآمدها و بازی‌های کودکان محدود است و نیاز کودکان در مقایسه با نسل‌های قبلی به اسباب‌بازی بیشتر حس می‌شود به‌نظر می‌رسد خانواده‌ها باید به این نیاز کودکان اهمیت بیشتری بدهند و هر چه‌قدر این اهمیت بیشتر باشد تولیدکننده برای تولید محصول مناسب با کیفیت بالا ترغیب می‌شود.

پنجمین جشنواره ملی اسباب‌بازی از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با همکاری انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی، ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت ساز معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای نظارت بر اسباب‌بازی از ۷ تا ۱۳ دی‌ ۱۳۹۸ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =