جواد انصافی «ننه سرما در نوروز» را به کانون می‌آورد/ ضرورت آشنایی کودکان با نمایش سنتی

جواد انصافی قصد دارد از اسفندماه سال جاری نمایش «ننه سرما در نوروز» را در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه ببرد.

به گزارش. اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، جواد انصافی پژوهشگر، بازیگر و کارگردان نمایش‌های سنتی و ایرانی درباره جدیدترین تجربه خود در زمینه اجرای اثری نمایشی گفت: قصد دارم نمایش «ننه سرما در نوروز» را که حاصل پژوهشی ۵ ساله است که درباره نوروز انجام دادم، در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه ببرم.

وی یادآور شد: پیش از این ۲ نمایش را برای بزرگ‌سالان بر اساس پژوهش ۵ ساله خود در مورد نوروز به صحنه بردم و این سومین اثر برگرفته از آن پژوهش است که ویژه کودکان به صحنه می‌رود.

انصافی ادامه داد: در ۲ اثر قبلی برای بزرگ‌سالان به مسائل علمی مرتبط با نوروز پرداختم و در نمایش «ننه سرما در نوروز» که ویژه کودکان است قصه، موضوع مدنظر است و یک سنت‌شکنی در آن انجام داده‌ام. قصه «ننه سرما در نوروز» این است که بچه‌ای از عمو نوروز می‌خواهد که ننه سرما را بیدار کند و در این بین حاجی فیروز به کمک بچه‌ها این کار را انجام می‌دهد و در پی آن اتفاقاتی رخ می‌دهد.

کارگردان «ننه سرما در نوروز» درباره تعداد بازیگران این اثر نمایشی گفت: در این نمایش ۱۰ بازیگر به همراه ۳ نوازنده حضور دارند و ایفای نقش حاجی فیروز را خودم برعهده دارم.

وی اظهار کرد: در نمایش «ننه سرما در نوروز» موضوعات نوروز را به‌طرز ساده‌ای که برای بچه‌ها قابل فهم باشد، تعریف می‌کنیم. همچنین از حرکات فرم فولک و اصیل ایرانی استفاده کرده‌ایم تا بچه‌ها با آن‌ها آشنا شوند.

انصافی درباره ضرورت بازنمایی نمایش‌های سنتی برای کودکان تأکید کرد: خیلی لازم است نمایش‌های سنتی و به جرأت می‌گویم، نمایش‌های ملی‌مان را به بچه‌ها بشناسانیم. بسیاری از نمایش‌های کودک ما در حال حاضر فضای خارجی دارند در حالی‌که سوژه‌های اصیل ایرانی که فرهنگ اصیل ماست باید به بچه‌ها شناسانده شوند. اگر بچه‌ها این سوژه‌های اصیل ایرانی را بشناسند، علاقه‌مند به شناختن تاریخ مان می شوند.

این پژوهش‌گر نمایش‌های سنتی ایرانی، در پایان سخنان خود تصریح کرد: در دانشگاه‌های ما درباره تئاتر اروپا و آمریکا آموزش می‌دهند ولی متأسفانه واحدی درسی درباره نمایش‌های سنتی و ایرانی نداریم. وقتی بچه‌ها بدانند که در پس تمام کارها، آیین‌ها، رسوم و نمایش‌های سنتی ما یک پشتوانه فکری نهفته است، به آن‌ها علاقه‌مند می‌شوند. نوع نمایش ایرانی و فضای نمایش سنتی را باید به بچه‌های‌مان انتقال دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =