به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان فارس، در این نشست آموزشی، لیلا کرهانی، الهام خسروی، ندا یوسفی و محمدجواد علیمردانی، مربیان قصهگوی کانون فارس، با مروری بر آموختههای نشست آموزشی قصهگویی، جادوی صدا و بدن و پادکست قصهگویی، آموختههایشان را با رابطان قصهگویی و مربیان کتابخانههای سیار روستایی کانون فارس، به اشتراک گذاشتند.
چهارمین نشست قصهگویی کانون فارس با توضیح «پادکست» آغاز شد. بر اساس آنچه در این نشست مطرح شد: پادکستها، مجموعهای از فایلهای صوتی از پیش ضبطشده هستند که حول یک ایده ساخته میشوند و ممکن است چند فصل داشته و هر فصل از اپیزودهای مختلفی تشکیل شده باشند.
در پادکست قصهگویی هم شخص شروع به داستانسرایی میکند. این پادکست به دو مدل مجزای داستانی و غیرداستانی تقسیمبندی میشود.
مربیان آموختند که پادکست قصهگویی درواقع یک فایل صوتی حاوی محتوای قصه و قصهگویی است که به سه شکل تولید میشود: پادکست قصه گویی(اجرای یک قصه بهروایت قصهگو با شیوه ترکیبی)، پادکست درباره قصه (گفتگو میزگرد مستند نمایش و مصاحبه) و پادکست قصههای عامیانه و محلی.
در این نشست، دربارهی ذهن پردازشگر و تخیلگرای قصهگو، انتخاب و پرورش قصه، عنوان هوسبرانگیز، مقدمهچینی، پایانبندی لطیف، خروج مطمئن کلمات، خلق گفتگو یا سکانس برتر، لباس خوب و راحت و تعامل با مخاطب نیز بحث و تبادلنظر شد.
مقدمهچینی بر اساس اسم قصه، حوادث، جغرافیای قصه و بر اساس یکی از شخصیتها و ابزار مناسب قصهگویی، دیگر محتواهای نشست قصهگویی را تشکیل میداد.