به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان اردبیل، حمیرا خدابنده شاعر، نویسنده و پژوهشگر به عنوان مهمان برنامه در این نشست حضور داشت و با شرکتکنندگان در خصوص نگاه زیباییشناسی در شعر به گفتگو پرداخت.
وی از خیال و عینیسازی کلمات در شعر یادکرد و افزود: شاعر با کمک نیروی خیالانگیز شاعرانه و قابلیتهایی که در این زمینه دارد، شعر را از گفتار عادی خارج میکند.
کارشناس مسوول آفرینشهای ادبی کانون استان گیلان اضافه کرد: شاعر باید کلماتی را انتخاب کند که حس شنیداری، حس ذهنی و ابزار کلمه را عینی کند؛ یعنی از کلمات تصویرساز استفاده کند.
او گفت: صنعتی در شعر وجود دارد با نام کانکریت یا دیداری، که در این حالت دیدن با شنیدن تلاقی پیدا میکند و هیئت فیزیکی و صوری واژهها وارد ابیات شده و یک فضای ذهنی را از مخاطب میگیرد و به فضای عینی تبدیل میکند.
خدابنده درباره صنعت تکرار در شعر نیز خاطرنشان کرد: واژهها و تصاویر تکراری اگر آگاهانه باشد موجب زیبایی شعر خواهند شد، اما تکرار بیشازاندازه در شعر مضراست و شاعر باید سعی کند دید خود را وسعت ببخشد و از مضامین جدید استفاده کند.
این پژوهشگر در خصوص نقش اندیشه در شعر گفت: آنچه که باعث ماندگاری یک شعر میشود اندیشه، مضمون و عاطفه در شعر است.
وی ضمن تأکید به نقش زبان در شعر، به بررسی آثار شعری اسما عالی، فاطمه یقینی، معصومه فیض و یاسمین انتظاری از شاعران نوجوان انجمن پرداخت.