به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان، سید محمد قلمکاریان ضنن اشاره به کثرت قصههای قرآنی و اختصاص یافتن سورهای در قرآن به نام «قصص» که نشاندهنده اهمیت قصه در انتقال حقایق است، گفت: امام علی علیهالسلام در خطبه ۱۰۸ نهجالبلاغه فرمودند «قرآن را یاد بگیرید که زیباترین گفتارهاست، از نورش شفا بگیرید که شفای قلبهاست و خوب بخوانید که پرفایدهترین قصهها است».
وی افزود: طولانیترین قصهها در قرآن مربوط به داستان حضرت موسی (ع) و زیباترین آن مربوط به حضرت یوسف (ع) است؛ همچنین طبق فرموده آیتالله جوادی آملی «خداوندی که جهان را به نیکوترین شکل خلق کرده خود بهترین قصهپرداز است و اولین قصه مکتوب او قصه آفرینش و اولین قصه او در مورد انسان، قصه آدم است».
مدیر کل کانون استان اصفهان نقش داستان های قرآنی را در تربیت دینی کودکان و نوجوانان سازنده عنوان کرد و گفت: قصه بهعنوان ابزاری که همیشه در دسترس بوده، بدون هیچ هزینهای شخصیت افراد را رشد داده و آنها را به کمال رسانده، قوانین اخلاقی و رفتاری را در ناخودآگاه وی شکل داده و با ارائه یک جهانبینی کامل انسان را به سمت تعالی روح رهنمون میسازد.
وی به ویژگی های یک قصه خوب ازدیدگاه کارشناسان اشاره کرد و افزود: آغاز خوش و شوق انگیز، پایانی مشخص، نامشخص بودن نقطه اوج و گره گشایی آن، وجود وحدت آشکار در حوادث داستان، ساده و قابل فهم بودن، وجود پیام اخلاقی و..... از سوی یک قصه گو در تعریف یک داستان خوب باید رعایت شود.
قلمکاریان بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون را فرصتی بسیار مغتنم برشمرد و گفت: مربیان کانون پرورش فکری به عنوان متولیان فرهنگی، هنری و ادبی در راستای شعار آینده ساختنی است؛ کودکان و نوجوانان را در خلق آثار ارزشمند قصه گویی یاری می کنند.