مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ شیراز در باغ ملی و گذر حافظ به فعالیت ادامه می‌دهد

جلسه بررسی وضعیت مرکز فرهنگی هنری کانون شماره ۱ شیراز با حضور مدیر کل کانون فارس و شهردار منطقه ۳ شیراز در اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس برگزار شد و مدیر کل کانون فارس خبر از تغییر کاربری مرکز و تبدیل آن به موزه عروسک‌های ایران داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون فارس، سعیدرضا کامرانی، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس ضمن تسلیت لیالی قدر و تبریک روز شیراز ، هم‌زمانی جلسه با این روز را به فال نیک گرفت و گفت: در شهری که پایتخت فرهنگی ایران، شهر دوستدار کودک و پایتخت کتاب ایران است باید تلاش کرد تا به نقطه مطلوب نزدیک و نزدیک‌تر شد و در راه اعتلای فرهنگ و پرورش کودکان و نوجوانان بیش از پیش کوشید.
کامرانی در ادامه گفت: ساختار کار کانون، فرهنگ و هنر و ادب است و کانون فارس در بسیاری از برنامه‌های مربوط به شهر دوستدار کودک و پایتختی کتاب همکاری داشته و دارد و انتظار می رود با توجه به سابقه‌ی بیش از نیم قرن فعالیت کانون در کشور، از تخریب مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ شیراز که اولین مرکز جنوب کشور نیز بوده جلوگیری شود.
او گفت: کانون مورد عنایت مقام معظم رهبری است و ایشان همواره به استقلال کانون اعتقاد دارند. جایگاه کانون همچنان با وجود نهادهای موازی، یگانه است و با تأکید ایشان بر ادامه کار، کانون به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد.
کامرانی در ادامه افزود: کانون سر و کارش با کودک و نوجوان و اندیشه است و پشتوانه کانون خانواده‌ها و مردم هستند که کانون را شناخته، اعتماد کرده‌ و فرزندانشان را به ما می‌سپارند و بی‌مهری است اگر نسبت به حفظ مراکز فرهنگی هنری کانون تلاش نشود و به جای مانع‌زدایی دست به حذف یکی از باسابقه‌ترین مرکز فرهنگی هنری و ادبی جنوب کشور، آن هم در گذر فرهنگی حافظیه شیراز بزنیم. 
مدیر کل کانون فارس به تخریب ساختمان مرکز شماره ۲ کانون شیراز نیز اشاره کرد و گفت: برای احداث پل ولی‌عصر(عج) مشهور به پل کابلی، لازم بود مرکز شماره ۲ کانون شیراز تخریب شود؛ کانون هم همکاری کرد ولی با وجود گذشت بیش از ۵ سال از افتتاح این پل، هنوز مکان مناسبی برای فعالیت کانون در اختیار قرار نگرفته که داستان حذف ساختمان مرکز شماره ۱ کانون شیراز در باغ ملی به وجود آمد. ما مخالف تغییر کاربری باغ ملی به باغ موزه موسیقی نیستیم، اما نه به قیمت تخریب ساختمان کانون. البته ما هم می‌توانیم با ایجاد موزه و نمایشگاه دائمی عروسک‌های دست‌ساز کانون پرورش فکری بر غنای این مکان فرهنگی بیفزاییم.
کامرانی ادامه داد: اگر نمای مرکز کانون مناسب گذر فرهنگی مورد نظر شهرداری نیست می‌توان با همکاری نسبت به تغییر نما اقدام کرد هر چند زمانی که این ساختمان ساخته شده بهترین ساختمان وقت هم بوده و اکنون با توجه به تغییرات معماری، مناسب به‌نظر نمی‌رسد.


او گفت: اگر شیراز به عنوان شهر دوستدار کودک مطرح است باید برای کودک و نوجوان خدمات بیشتری ارائه دهد. اگر پایتخت کتاب است بیاید از کتاب‌خانه کانون دفاع کند. ضمن اینکه با مشکلات شهرداری‌ها آشنا هستیم اما با از دست رفتن ساختمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم موافق نیستیم. سند ما ۵۵ سال فعالیت فرهنگی در محدوده باغ ملی است در حالی که در آن هیچ درآمدی هم کسب نکرده و مفتخریم که فقط به ارائه خدمات فرهنگی، هنری و ادبی به‌صورت رایگان مشغول هستیم. علاوه بر این کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره ۱ شیراز تنها مرکز فراگیر کانون در استان فارس هم هست که به کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه، خدمات فرهنگی، هنری ارائه می‌دهد.
کامرانی در پایان به مکاتبات و جلسه‌های برگزار شده با استاندار فارس، معاونین استاندار و شهردار اشاره کرد و گفت: شهر گسترش پیدا کرده، کانون هم باید گسترش یابد. گسترش شهر به همه چیز وابسته است؛ پیشرفت شهر و پشتوانه اساسی آن، شهروندان و فرهنگ پیشرفته شهر است و هیچ سرمایه‌ای را نمی‌توان با کودکان و نوجوانان که آینده‌ساز هر شهر و دیارند، مقایسه کرد.
کریم شکوهیان، شهردار منطقه ۳ شیراز نیز با اشاره به خاطره عضویت خود در مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ کانون پرورش فکری در شیراز گفت: ما در این رابطه هیچ نوع جبهه‌گیری نداریم و معتقدیم با توسعه شهر، فرهنگ هم گسترش می‌یابد.
او افزود: در بحث توسعه زیرساخت‌های فرهنگی هم شهرداری اقدامات بسیار خوبی انجام داده به ویژه در محله‌های کم برخوردار. امروز با ساختمان‌های فرهنگی احداث شده توسط شهرداری مواجه هستیم که بهره‌بردار متولی توسعه فرهنگی ندارد.
شکوهیان گفت: این طرح در شورای اسلامی شهر شیراز مصوب شده و نقشه احیا باغ ملی و تبدیل آن به گذر فرهنگی، باغ موزه در اختیار شهرداری قرار گرفته است؛ محوری خاص برای شیراز که منافعش هم نصیب مردم و گردشگران داخلی و خارجی می‌شود.
مدتی است بحث تخریب مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ شیراز که اولین مرکز احداث شده کانون در استان فارس است و قدمتی ۵۰ ساله دارد در پی ایجاد گذر فرهنگی، باغ موزه در باغ ملی قوت گرفته است. این در حالی است که مسوولان کانون فارس بعد از گذشت تقریبا دو سال، هنوز در این‌باره مقاومت می‌کنند و به گفته مدیر کل کانون فارس این مرکز در آینده نزدیک علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی به ایجاد نمایشگاه و یا موزه دائمی عروسک‌های ایرانی از قبایل مختلف فارس، لر، ترک، آذری، عرب و ... خواهد پرداخت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =