به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این نشست تخصصی با حضور لیلاسادات خوانساری، کارشناس ارشد پژوهش هنر بهپیشرفت و طی آن اهمیت تکنیک سیلوئت و ثبت عکس با بهرهگیری از این شیوه هنری برای مخاطبان تبیین شد.
خوانساری در این همنشینی مجازی که در ادامه سلسله نشستهای اعضای انجمن و طی یک فرآیند آموزشی هدفمند، برنامهریزی و برگزارشد، از «سایهنما» یا «ضدنور» بهعنوان شیوهای ساده و درعینحال دارای زیبایی بصری مخاطبپسند یادکرد.
کارشناس هنری کانون استان همدان در ادامه به چگونگی ثبت تصاویر با بهرهگیری از این روش پرداخت و «موضوع»، «نور» و «زمان مناسب» را پایههای شکلگیری عکسی با ویژگی ضد نور دانست.
نماینده انجمن عکاسان نوجوان استان همدان و داور جشنوارههای عکاسی از مقدمات ثبت عکس ضدنور در فضای باز و بسته نیز سخنگفت و ضمن اشاره به تفاوتهای نور طبیعی و مصنوعی اظهارداشت: در این شیوه از عکاسی، فرم نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است و با توجه عدم مشاهده بافت و جزئیات، ساماندهی به سوژه و شکلدهی مناسب به آن در ثبت و ضبط اثر نقش بهسزایی دارد.
خوانساری درهمینحال به پسزمینههای مناسب این شیوه از عکاسی نیز اشارهداشت و افزود: پرهیز از تراکم پسزمینهها و سادگی آن میتواند در جلوهگری هرچهبیشتر موضوع موثر باشد.
بهرهگیری هوشمندانه و استفاده از اشیای دارای فرمهای ویژهکه مکمل مناسبی برای موضوع محسوبشده و زمینه زیباسازی هرچه بهتر تصویر را فراهممیکنند، از دیگر موضوعهایی بود که مورد توجه میهمان برنامه قرارگرفت. اشتراکگذاری نمونه تصاویر سیلوئت و پاسخگویی به پرسشهای اعضا، پایانبخش چهاردهمین نشست مجازی اعضای انجمن عکاسان نوجوان کانون پرورش فکری استان گیلان در ۲۸ تیر ۱۴۰۰ بود.