به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون فارس، فاطمه قانع مربی، ادبی استان یزد میهمان نشست انجمن ادبی سروناز بود و در گفتگو با اعضا، از آنها خواست تا با توجه به تجربه زیستی خود دست به خلق روایت بزنند.
این کارشناس ارشد ادبیات کودک و نوجوان، زبان داستان را کمک کننده و پیش برنده روایت داستان دانست و گفت: توجه به پیرنگ به ویژه با توجه به نوع داستان کلاسیک یا مدرن در خلق داستان بسیار مهم است. به گفتهی او، داستان نباید تاریخ انقضا داشته باشد و لازم است به گونهای روایت شود که برای خواننده خارج از جغرافیا و تاریخ زمان حال نیز به خوبی قابل درک و باورپذیر شود.
قانع، شیوهی روایت داستان در داستان را نیز مورد بررسی قرار داد و این شیوه را مربوط به آثار زمان گذشته دانست و از نویسندگان نوجوان خواست، سعی کنند با توجه به تجربه زیستی خود دست به روایت داستان بزنند.
این پژوهشگر حوزه ادبیات داستانی در ادامه گفت: اگر نویسنده تصمیم به خلق داستانی دارد که از تجربه زیستی خودش در آن خبری نیست، باید با تحقیق و دریافت اطلاعات لازم مربوط به فضای داستانی مورد نظر، شروع به نوشتن کند.
نوشتن داستان کوتاه، توجه به فراز و فرود در داستان برای ایجاد تعلیق، اهمیت توجه به گوناگونی لهجهها و گویشها در ساخت داستانهای بومی، استفاده از تکنیک آشناییزدایی در خلق شخصیت و یا اتفاق داز دیگر مواردی بود که در انجمن ادبی سروناز درباره آن بحث و گفتگو و آثار اعضا مورد نقد و بررسی قرار گرفت.