نقش پررنگ خانواده در تربیت کودک را جدی بگیریم

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست هم‌اندیشی هفته ملی کودک، آگاهی بخشی به والدین را راهکار مهمی در شکل‌گیری سرنوشت کودکان دانست و خواستار مشارکت بخش‌ها و سازمان‌های مختلف در این امر فرهنگی شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، مهدی علی‌اکبرزاده در نشست هم‌اندیشی هفته ملی کودک که سه‌شنبه ۳۰ شهریور ١۴٠٠ با حضور نمایندگان ۱۲ سازمان و نهاد برگزار شد، هدف غایی «تربیت» کودک را منوط به مشارکت تمام دستگاه‌ها و سازمان‌ها در آگاهی بخشی دانست.

وی با اشاره به نقش پررنگ تمام نهادها در حوزه کودک گفت: حضور نهادهای مختلف در این نشست نشان از توجه مدیران و برنامه‌ریزان به مساله کودک دارد. بنابراین کودک مهم است و همه ما می‌دانیم که نیاز کودک تنها تامین معیشت نیست با این حال اگرچه وزارت آموزش و پرورش و کانون نهادهای مرتبط با کودک قلمداد می‌شوند اما رسالت تمام دستگاه‌ها باید ایجاد زمینه لازم برای تربیت نسل آینده باشد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: ما وقتی بزرگ می‌شویم کودکی و نیازهای خود را فراموش می‌کنیم. اما اگر خاطرات‌مان را به یاد بیاوریم می‌توانیم کودکان را درک کنیم. کودک در تمام دنیا نیازهای یکسان دارد. محبت، آرامش، بازی، دردست داشتن محصول مناسب، نشاط و... با این حال متاسفانه می‌بینیم که اغلب خانواده‌ها تنها نگران معدل و نمرات فرزندشان هستند و به همین دلیل کودکان از کودکی کردن بازمی‌مانند. با این هدف است که همه ساله کانون با انتشار عناوینی در هفته ملی کودک و تکرار آن‌ها سعی در یادآوری نیازهای کودکان دارد.

علی‌اکبرزاده در ادامه سخنان خود به نقش بازی و تاثیر اسباب‌بازی در زندگی کودکان پرداخت. وی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری درباره تعلیم و تربیت، بازی و نشاط و اسباب‌بازی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب تاکیداتی بر نقش و اهمیت اسباب‌بازی داشتند و سال‌های پیش ما شاهد تجهیز مدارس به اتاق‌های اسباب‌بازی هم بودیم. با این حال تصور می‌شود که اگر بزرگترها به بازی با کودکان بپردازند و این مقوله را جدی بگیرند کاری کم اهمیت و ساده انجام داده‌اند. ما باید بدانیم که کودک با اسباب‌بازی زندگی می‌کند و ترویج این دانسته‌ها بخشی از وظایف ماست.

وی با این مقدمات به ضرورت مشارکت تمام بخش‌ها در حوزه کودک و نوجوان پرداخت و گفت: اگرچه ممکن است بسیاری از ما تصور کنیم حوزه شغلی‌مان ارتباطی با کودک ندارد اما کارمندان و همکاران ما والدینی هستند که هدف آنها از اشتغال، ساخت آینده فرزندانشان است. لذا تک تک دستگاه‌ها با کودک طرف هستند. پس درگیر کردن خانواده‌ها و کارمندان با مسائل مهارتی و تربیتی کودکان قدم بسیار مهمی است. پس از آن تک تک ما می‌توانیم رسالت دیگری را نیز برعهده بگیریم. در جمع خانوادگی و محافل مختلف درباره کودک و کودکی صحبت کنیم.

وی در پایان سخنانش از ارگان‌ها و سازمان‌ها درخواست کرد تا با مطرح کردن پیشنهادات و افکار خود به تحقق اهداف کانون در این حوزه کمک کنند.

این نشست با هدف نیازسنجی و مطرح کردن چالش‌های حوزه کودک تشکیل شد و قرار است با جمع‌بندی آرا و نظرات کارشناسان حاضر در این نشست شعار روز جهانی کودک به زودی اعلام شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =