بررسی خودآگاهی در کارگاه مهارت‌آموزی اعضای کانون دامغان

اعضای نوجوان مرکز فرهنگی‌هنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دامغان در هشتمین کارگاه تخصصی مهارت‌آموزی پیرامون موضوع «خودآگاهی»، گفت‌وگو کردند.

به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان سمنان، هشتمین کارگاه تخصصی مهارت‌آموزی اعضای نوجوان مرکز فرهنگی‌هنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دامغان، عصر یک‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ با دعوت از رضا هوشمند، نویسنده، ناشر و دبیر انجمن روابط‌عمومی ایران، پیرامون موضوع «خودآگاهی»، برگزار شد.

امیرفخریان مسئول مرکز فرهنگی‌هنری شماره دو کانون دامغان، هدف از برگزاری این کارگاه را افزایش مهارت‌های کلامی و رفتاری نوجوانان، عنوان و اظهار کرد: هوشمند با اشاره به اهمیت و ضرورت کسب مهارت «خودآگاهی»، آن را شناخت انسان از کل هویت خود دانست که شامل شناخت ویژگی‌ها، تفاوت‌ها و شباهت‌های انسان با دیگران و شناخت عوامل مؤثر بر شناخت خود، دیگران و حقوق متقابل می‌شود.

دبیر انجمن روابط‌عمومی ایران با بیان این‌که خودآگاهی اولین مهارت هوش هیجانی و اساس رسیدن به خودکنترلی در رفتار است، اولین گام در رسیدن به یک رفتار و عملکرد رفتاری استاندارد و مبتنی بر آگاهی با رسیدن به خودآگاهی و درک شفاف و صحیح از شخصیت خود را نقاط ضعف، نقاط قوت، افکار، باورها، انگیزه‌ها، هیجانات و سبک ارتباطی خود برشمرد.

مهمان کارگاه مهارت‌آموزی کانون دامغان در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشویق اعضا به بیان شجاعانه‌ی یکی از نقطه‌ضعف‌های خود، تصریح کرد: بیان نقطه‌ی ضعف و اشاره به آن، یک قدم بلند در خودآگاهی و درواقع مقدمه‌ی رفع آن نقیصه است؛ چراکه خودآگاهیِ آگاهانه و مبتنی بر شناخت خلقیات، رفتارها، کاستی‌ها و نقاط ضعف و قوت شخص می‌تواند منجر به تشخیص موقعیت و نقص و عیب شخص توسط خود شود.

هوشمند، خودآگاهی را یک مدیر آگاه و مراقب درونی در فرد، عنوان و خاطرنشان کرد: رسیدن به خودآگاهی، درواقع همان شناخت درون و آگاهی از قابلیت‌ها و نواقص فردی است.

وی با بیان این‌که اولین گام برای غلبه بر خشم، حسادت، لج‌بازی، وسواس و...، شناخت عیوب و کاستی‌ها و تقویت عوامل کاهش و حذف آن حس و رفتار است، یادآور شد: انسان با شناخت آگاهانه‌ی خود می‌تواند اولین‌مرحله از رسیدن به رشد و تعالی درونی و بیرونی را طی کند.

هوشمند با اشاره به راهکارهای تقویت خودآگاهی و مزایای آن، تأکید کرد: افزایش اعتماد به نفس، ترمیم عزت نفس، مدیریت احساساتی مانند خشم، عصبانیت، حسادت، تعصب، افزایش روحیه شاد و  هدفمندی در زندگی و... از مزیت‌های رسیدن به خودآگاهی است.

دبیر انجمن روابط‌عمومی ایران در پایان سخنانش با طرح این پرسش که «چه‌قدر خود را می‌شناسید؟» با اعضا به گفت‌وگو پرداخت و به ابهامات آن‌ها پاسخ گفت.

گفتنی است، مقرر شد اعضا علاوه بر شناخت خود و اطرافیان‌شان، به تصمیم‌گیری‌های خود در مواقع خاص توجه داشته باشند و با تقویت روحیه خودآگاهی، تمرین خودکنترلی، انجام و تجربه‌ی زیسته‌ی خود را در جلسه‌ی بعدی کارگاه انتقال دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =