به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، مقیمی در این نشست که با موضوع «چگونگی انتخاب شروع داستان» برگزار شد، گفت: برای نوشتن داستانهای مینیمال باید به سراغ موضوعات روز برویم که یکی از ویژگیهای مهم این نوع داستانها است. از نظر این منتقد ادبی، با توجه به حساسیت و ویژگیهای خاص داستانهای مینیمال که فشرده و کوتاه است، باید در انتخاب تعداد کلمات دقت زیادی داشت.
این نویسنده افزود: لازم است در داستان، ویژگیهای صورت و ظاهر شخصیت اصلی بیان شود چون اولین پل ارتباطی مخاطب با شخصیت اصلی همین ویژگیهاست. به گفتهی مقیمی، در داستان به جای گفتن صفات باید آنها را نشان داد و قضاوت و درک آنها را به مخاطب واگذار کرد.
او به اعضا توصیه کرد: همیشه به دنبال درون مایههای پیچیده نباشند و فاصله متن ادبی، شعر و داستان را در نوشتههایشان بدانند و رعایت کنند.
به گفتهی مقیمی چهار نوع شروع در داستان وجود دارد؛شروع به همراه توصیف شخص یا صحنه، شروع همراه با دیالوگ و حادثه و شروع مبهم که در آن چیزی از زمان و مکان و شخصیت گفته نمیشود و خواننده به دنبال رفع ابهام با داستان همراه میشود.
با توجه به شیوع بیماری کرونا و عدم برگزاری جلسههای حضوری، انجمن ادبی «سروناز» با هدف توانمندسازی اعضا و مربیان به صورت مجازی برگزار میشود.