رونمایی از کتاب «مشترک مورد نظر» با حضور خانواده شهدای حادثه پلاسکو
«مشترک مورد نظر» عنوان یکی از کتابهایی است که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با محوریت حادثه دلخراش پلاسکو و لزوم آشنایی نوجوانان با این اتفاق دردناک منتشر کرد.
کانون برای رونمایی از این کتاب که بهقلم محمدرضا مرزوقی نوشته شده است از خانواده شهدای این حادثه نیز دعوت کرده بود و از آنها در آیینی تجلیل کرد.
کتاب «مشترک مورد نظر» مناسب گروه سنی نوجوان (۱۵+) است و روز ۲۸ دی ۱۴۰۰ تنها دو روز مانده به سالروز حادثه منتشر شد، آتشسوزی که در ۳۰ دی ۱۳۹۵ بهوقوع پیوست و در آن ۱۶ آتشنشان فداکار و چند نفر از شهروندان جان خود را از دست دادند.
در حین برگزاری این آیین خبری منتشر شد که مقام معظم رهبری با درخواست رییس بنیاد شهید مبنی بر شهید عنوان کردن آتشنشانان فداکار موافقت کردهاند.
در ادامه این مراسم محمدرضا مرزوقی نویسنده کتاب «مشترک مورد نظر» گفت: زمانی که تحقیقات خود را برای نوشتن این کتاب آغاز کردم نقش آتشنشانها برای من از همیشه پررنگتر شد و مساله من برای نوشتن این کتاب فقط اندوه و غمگساری نبود بلکه تلاش کردم در این کتاب به موضوع شهرسازی و مدیریت شهر بپردازم و این که باید ابتدا به پیشگیری فکر کنیم و فقط هشدار ندهیم و در عمل جلوی بروز چنین اتفاقهای تلخی را بگیریم.
مهدی علیاکبرزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری نیز در این مراسم با قدردانی از محمدرضا مرزوقی برای نگارش کتاب «مشترک مورد نظر» بیان کرد: ما نیازمند معرفی الگو و ارائه مصادیق رشادتها به کودکان و نوجوانان هستیم. رشادتهای زیاد دیگری هم مانند علی لندی که به تازگی با فداکاری در حادثه آتشسوزی به شهادت رسید، در شکلهای مختلف اتفاق میافتد که نیاز به معرفی و بازگویی دارد و انتشار این کتاب برای گرامیداشت شهدای آتشنشان است و یاد آنها هماره زنده و جاوید است.
در ادامه فاطمه طارمی مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون گفت: چاپ و بازنشر ۲۷۰ عنوان کتاب در سال ۱۴۰۰ با موضوع یادگیری و الگوسازی که نیاز امروز کودکان و نوجوانان است یکی از افتخارات ما محسوب میشود. بهطور مثال همین اثر، از کتابهای الگوسازی است که مفاهیمی مانند رشادت، ایثار و فداکاری را با زبان هنر و در قالب داستان به نوجوان منتقل میکند و این رسالت اصلی ما است.
شهرام شفیعی نویسنده کودک و نوجوان نیز دقایقی درباره اثر تازه محمدرضا مرزوقی صحبت کرد و افزود: «مشترک مورد نظر» کتابی خوشخوان، روان، عاطفی و مستند است و تجربه جدیدی را نشان میدهد. مخاطب این کتاب نوجوانان و حتی سنین رو به جوانی هستند و ادبیات کودک و نوجوان نیز نیاز به تنوع و پرداختن به تمام موضوعها دارد. نیاز بچهها مشخص است و باید سراغ تجربههای نو در عرصه خیال و تکنیک برویم.
پخش انیمیشن با یاد شهدای پلاسکو، تیزر کتاب «مشترک مورد نظر» و خواندن دلنوشتهای از طرف مادر یکی از شهدای پلاسکو از دیگر برنامههای این مراسم بود.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان علاوه بر این طی هفته گذشته از انتشار دو کتاب دیگر با عنوانهای «چرا پتوی گامبالو پاره نشده بود؟» نوشته مژگان بابامرندی با تصویرگری باران صدیقیان برای گروه سنی نوخوان(۷+) و «فیلوفیله» به نویسندگی و تصویرگری سمانه قاسمی برای کودکان نوباوه(۴+) خبر داد.
داستان نخستین کتاب درباره پنج شخصیت به اسمهای ویزویزی، خالقرمزی، جیرجیری، شکمو و گامبالو است که در اول زمستان با هم قرار گذاشتند اولین روز بهار همدیگر را در کنار بلندترین درخت جنگل ببینند و اولین صبحانه بهاری را با هم بخورند.
«فیلوفیله» هم داستان بچه فیلی است که در روز تولدش اتفاقهای تازهای برایش میافتد.
این کتابها در فروشگاههای کانون پرورش فکری در سراسر کشور و پایگاه فروش اینترنتی محصولات کانون به نشانی shop.kpf.ir عرضه میشود.
خون تازه در رگهای تئاتر کودک پس از دوسال وقفه کرونایی
مرکز باسابقه تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را جشن میگیرد.
این مرکز که در نقطه مرکزی پارک لاله تهران قرار دارد مرکزی شناخته شده و خاطرانگیز برای علاقهمندان به تئاتر کودک است.
پنجاه سال پیش یک هنرمند آمریکایی بهنام دانلافون به ایران آمد و پایهگذار تئاتر نوین کودک و نوجوان در ایران شد و از طریق مراکز کانون پرورش فکری کار تولید تئاتر و آموزش علاقهمندان و مربیان مراکز کانون را آغاز کرد.
از آن سال تاکنون صدها نمایش در این مرکز روی صحنه رفته است و تریلی سیار کانون که نمایشها را به عمق شهرها و روستاهای ایران میبرد اکنون به ۷ تریلی افزایش یافته است و تماشاخانه سیار کانون نام گرفته است.
اکنون در پنجاه سالگی مرکز تئاتر کانون و در شرایط همهگیری کرونا، کانون، فیلم ۵۰ نمایش خود را هر روز یک نمایش در بخش فیلم سایت اینترنتیش به نشانی cinema.kpf.ir به علاقهمندان عرضه کرده است.
در عین حال پس از دوسال وقفه در اجرای نمایشهای این مرکز، چند ماهی است که اجراهای تئاتر در پارک لاله بار دیگر از سر گرفته شده است.
در حال حاضر کودکان خردسال هر روز به جز شنبهها ابتدا ساعت ۱۵:۳۰ و در محوطه بیرونی مرکز به تماشای نمایش محیطی و رایگان «لاکپشت و خرگوش» به نویسندگی منوچهر اکبرلو نمایشنامهنویس حوزه کودک و نوجوان و کارگردانی سعید صادقی مینشینند.
بچهها پس از این در ساعت ۱۶:۳۰ وارد سالن گلستان مرکز میشوند و نمایش «شب دوست داشتنی» به کارگردانی حسین فداییحسین را تماشا میکنند و البته در ساعت ۱۷ نیز یک نمایش دیگر با عنوان نمایش «نوازندهای که ماه را مینواخت» به نویسندگی مجید بوربور و کارگردانی حسین چراغی که سال ۱۳۹۴ نیز در این مرکز به روی صحنه رفته بود بار دیگر اجرا میشود.
اجرای نمایش برای کودکان فقط به تهران محدود نمیشود و هماکنون کانون قزوین نیز نمایش «راز شب پر ستاره» به نویسندگی مهدی مردانی و کارگردانی مرجان مسگری را شهرک کوثر این شهر بر روی صحنه میبرد.
تئاتر سیار کانون نیز که پس از وقفهای دوساله، ماه گذشته به استان هرمزگان بهویژه جزیرههای کیش و قشم سفر کرده بود بهگفته مدیرعامل کانون قرار است بهزودی سفر خود را به مناطق غرب کشور آغاز کند.
مهدی علیاکبرزاده همچنین گفته است که هفت تریلی سیار کانون هر یک در یک نقطه جغرافیایی فعالیت خواهد کرد.
او البته در شیراز از «خانه عروسکها» و «سالن نمایش» کانون استان فارس نیز بهرهبرداری کرد.
سالن نمایش (اتاق بلک باکس) کانون فارس با ظرفیت ۶۰ نفر به عنوان سالن اختصاصی مجهز به اتاق گریم، نور و صدا و محیط آکوستیک با صندلیهای پلکانی مخصوص سالن اجرای نمایش فعالیتهای نمایشی خود را آغاز میکند.
خیران مدرسهساز به ساخت مراکز کانون کمک کنند
چندی پیش و با حضور مدیرعامل کانون یک مرکز فرهنگی هنری کانون در شهر اوز استان فارس به بهرهبرداری رسید که هزینه سه میلیارد تومانی ساخت آن را سه خیر نیکوکار پرداخت کرده بودند.
کمک مالی خیران نیکوکار به کانون در سالهای مختلف بیسابقه نیست و برخی از این مراکز در استان یزد و شهر میبد، استان گلستان، استان خراسان رضوی و نیشابور و ... به همت این خیران ساخته شده است.
مدیرعامل کانون در هفتههای اخیر در سفر به استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد و سمنان بارها بر اهمیت استفاده از ظرفیت خیران مدرسهساز برای ساخت مراکز کانون تاکید کرد و گفت مطمئن باشید در آیندهای نه چندان دور نتیجه و حاصل مثبت آن را خواهید دید و این امر، موجب شعف و انبساط خاطر خیران و باعث آرامش خاطر پدرها و مادرها خواهد بود که کودکان و نوجوانانشان را به محلی امن برای تربیت میفرستند.
در همین زمینه هادی یوسفزاده معاون توسعه مدیریت و منابع کانون نیز از تدوین شیوهنامه استفاده از کمکهای خیران کانونساز و ابلاغ آن به کانون استانها خبر داد.
در حال حاضر ۱۰۳۰ مرکز فرهنگی هنری کانون در سراسر کشور فعالیت میکند.
تصویری از عشق به صلح و دوستی در ورزش در نقاشیهای کودکان ایران
نمایشگاهی از آثار نقاشی کودکان ایرانی عضو مراکز کانون با عنوان «پرواز رویاها» در آستانه برگزاری المپیک زمستانی ۲۰۲۲ چین در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون تهران برگزار شد.
تحکیم روابط، ارتقاء دوستی و همدلی بین مردم ایران - چین و همچنین آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان ایرانی با بازیهای المپیک و پارا المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
در این نمایشگاه، ۶۰ اثر نقاشی با موضوع ورزش، المپیک و بازیهای زمستانی مربوط به گروه سنی ۵ تا ۱۷ سال که از آرشیو واحد هنری مدیریت آفرینشهای ادبی و هنری انتخاب شده، با همکاری و هماهنگیهای صورت گرفته از سوی بخش بینالملل اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون به نمایش در میآید.
در آیین گشایش این رویداد حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، سیدرضا صالحیامیری رییس کمیته المپیک، علاالدین بروجردی رییس انجمن دوستی ایران و چین، سفیر چین در ایران مهدی علیاکبرزاده مدیرعامل کانون و برخی مدیران و ورزشکاران حضور داشتند.
جشنواره پویانمایی تهران در راه است
دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران که به دلیل شیوع کرونا به جای اسفند سال ۱۳۹۹ از ۱۵ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار میشود رویدادی بسیار بزرگ و معتبر در عرصه انیمیشن جهان است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای برگزاری این رویداد در تهران آماده میشود و بهتازگی فراخوان بخش تعاملی را به عنوان یک بخش جدید در جشنواره منتشر و از تمامی گروهها، تیمها، اشخاص حقیقی که در حوزه انیمیشن نوآوری، تولید، اختراع، مهندسی معکوس و تجهیزات فعالیت دارند خواسته است در این رویداد شرکت کنند.
صاحبنظران بخش علمی جشنواره نیز با برگزاری دو نشست تخصصی بر اهمیت توجه به این بخش و ضرورت همکاری سازمانها و نهادها و مراکز علمی و دانشگاهی با هنرمندان عرصه انیمیشن کشور تاکید کردند.