به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون استان گیلان، نخستین گردهمآیی مجازی اعضای انجمنهای ادبی کانون پرورش فکری استان گیلان با محوریت شعر و درسایه همراهی شاعران نوجوان، مربیان و رابطان این مجموعه فرهنگی برگزارشد.
شاعر، معجزهگر است
رقیه هاشمی، شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی میهمان این برنامه بود و ضمن معجزهگر توصیفکردن شاعران اظهارداشت: معجزه شاعر در تفاوت زبان وی با مردم عادی نهفته است.
این منتقد ادبی در ادامه به بررسی ۴ اثر شاعران نوجوان پرداخت و با تبیین تفاوتهای شعر و متنهای شاعرانه گفت: ایجاز و حذف تصاویر اضافه در بطن و متن شعر، از وجوه تمایز محسوبمیشود.
شاعر اثر «عروسک خیال من» در همینحال، قافیه آوایی و واژه آرایی را زمینهساز زیبایی شعر عنوانکرد و یادآورشد، شعر همچون جورچینی از کلمات گسترده است و تفاوت یک شاعر با دیگران، بهگزینی واژهها و افزودن تصاویر تازه به کلمههاست.
ضرورت آشنایی با گونههای مختلف شعر، واژهآرایی، استفاده از آرایههای ادبی و درعینحال، لزوم توجه به نقطه آغاز و پایانبندی شعر و رعایت محورهای عمودی و افقی اثر، ازدیگر مواردی بود که مورد توجه رقیه هاشمی قرارداشت و وی با «نخ نامریی» توصیفکردن موارد یادشده گفت: توجه به این ظرافتها زمینه دوام و قوام شعر را فراهممیکند.
پاسخگویی به پرسشهای اعضای نوجوان انجمن شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، پایانبخش این نشست ادبی با حضور و همراهی خالق اثر«حنجرهباران» بهشمارمیرفت.
فضاسازی مناسب در داستان، لازمه جذب مخاطب
اعضای انجمن نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان نیز با حضور «مریم کوچکی»، نویسنده و منتقد ادبی گردهم آمدند.
طی این گردهمآیی مجازی که با شرکت رابطان، مربیان و اعضای انجمن ادبی کانون صورتگرفت، با نقد آثار نویسندگان نوجوان همراهشد.
میهمان این برنامه در مسیر نقد و بررسی آثار نوقلمان نوجوان، به اهمیت پیرنگ، راوی، شخصیت و زاویه دید در نگارش داستان اشاره و با مهم قلمدادکردن کشمکش و فراز و فرودهای حاکم بر اثر افزود: فضایی که انتخاب میکنیم، تاثیر بهسزایی بر کلیت داستان دارد و از این رو لازم است، موارد مورد نظر در متن آورده و جانمایی شود.
کارشناس مدیریت آفرینشهای ادبی کانون کشور در تشریح اهمیت کشمکش در داستان نیز به مطالب کاربردی اشاره و افزود: توجه به این ظرافتها، نقش غیرقابل انکاری در جذابسازی و جذب مخاطب ایفامیکند.
او همچنین از اهمیت شخصیتپردازی و شفافسازی تفاوت شخصیتها در داستان نیز سخن بهمیانآورد و اضافهکرد: پرهیز از شتابزدگی در نوشتن، مطالعه چندباره داستان و مطالعه آثار بزرگان میتواند در خلق یک اثر داستانی مفید و موثرباشد.
اشتراکگذاری دیدگاهها و نقطهنظرات حاضران و همچنین، تاکید میهمان برنامه بر ضرورت مطالعه و دانشافزایی، پایانبخش نشست مجازی اعضای انجمن نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان بود.