به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران؛ این نشست با حضور فهیمه باروتچی بازیگر، نقال و مدرس نقالی و حدود ۴۰ نفر از قصهگویان و اعضای انجمن قصهگویی استان، در مرکز شماره ۳۰ برگزار شد.
فهیمه باروتچی در این جلسهی آموزشی به پیشینهی نقالی و شاهنامهخوانی در ایران اشاره کرد و افزود؛ آنچه در نقالی و قصهگویی از اهمیت ویژهای برخوردار است و نقالان باید توجه بیشتری به آن داشته باشند، پرهیز از حرکات اغراقآمیز و زیادهروی در استفادهی زبان بدن است. آنچه نقال باید مدنظر قرار دهد تصویرسازی ذهنی مخاطب است و اگر بخواهد مخاطب را با خود همراه کند، ابتدا بایستی خود او با نقل خود ارتباط برقرار کند.
باروتچی اضافه کرد؛ نقال باید بر حسب محتوا و موضوع نقل خود، نوع بیان و اجرا را ارائه دهد. بیان نقال در اجرای نقل "بیژن و منیژه" که حکایتی عاشقانه دارد، با نقل "نبرد رستم و سهراب" که محتوایی حماسی دارد کاملا متفاوت است و چگونگی انتقال احساس و عواطف حاکم بر قصه در نقالی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در ادامهی این کارگاه؛ قصهگویان به نقالی و قصهگویی پرداخته و اجرای آنان توسط دیگر قصهگویان و مدرس دوره مورد ارزیابی و نقد و بررسی قرار گرفت.
گفتنیست؛ این نشست در ادامهی سلسله نشستهای انجمن قصهگویی کانون استان تهران و در راستای بیست و چهارمین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی انجام شد.