به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان سمنان، آیین افتتاحیه مرحلهی استانی بیستوچهارمین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی، یکشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱ با حضور نبی اله خدابخشی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس جشنوارهی قصهگویی استان، مصطفی مرادی مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استاندار، فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، محمد طاهریان مدیرکل کتابخانههای عمومی، رضا شمسخانی مدیر مؤسسه آرمان روشن، فاطمه عبیری معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش، رضا صباغیان عضو شورای اسلامی شهر سمنان و جمعی از مسئولان، مربیان، قصهگویان صحنهای و دانشآموزان مدارس در تالار همایش شهید حاجقاسم سلیمانی کانون پرورش فکری سمنان برگزار شد.
قصه، سازنده زیربنای فرهنگ جامعه است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در بخشی از این آیین با بیان اینکه قصه در فعالیتهای فرهنگی و هنری همان نقشی را دارد که نفت در اقتصاد جامعه به عهده دارد، گفت: نفت زیربنای همه تولیدات صنعتی و اقتصادی جامعه و قصه هم زیربنای تولیدات فرهنگی و هنری است.
فلاح در ادامه افزود: قصه تأثیر و نقش بسزایی در شکلگیری شخصیت کودکان دارد و در گذشته این وظیفه را پدربزرگها و مادربزرگها به دوش میکشیدند و با توجه به تغییر سبک زندگی و گوچکشدن شکل خانوادهها بر دوش والدین است تا شخصیت سازندهای در کودک شکل بگیرد.
وی در پایان سخنانش یکی از مزایای قصهگویی را همذاتپنداری، تحلیلگرایی و افزایش خلاقیت در کودکان برشمرد و از مخاطبان کودک خواست تا میتوانند قصه بخوانند و تئاتر و نمایش تمرین کنند.
رشد بیش از ۱۰۰ درصدی جشنوارهی قصهگویی در استان سمنان
مدیرکل کانون استان سمنان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری جشنواره و قدردانی از عوامل اجرایی، هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج فرهنگ قصهگویی در بین مخاطبان کودک و نوجوان دانست و گفت: قصهگویی تأثیر بسزایی در رشد شناختی کودکان و نوجوانان داشته و از اهداف عالی کانون پرورش فکری در سطح کشور است.
خدابخشی در ادامه افزود: قصهگویی یک قدمت دیرینه دارد و حتی خداوند نیز در قرآن کریم با قصههای قرآنی از سرنوشت اقوام مختلف سخن میگوید.
وی در بخش دیگری از سخنانش حاطرنشان کرد: خوشبختانه در دوران پساکرونا، استقبال بسیار خوبی از جشنواره در مرحلهی استانی شده و نسبت به سال گذشته، رشد ۱۶۵ درصدی قصهگویان و علاقهمندان به هنر قصه را شاهد بودیم.
مدیرکل کانون استان سمنان در پایان سخنانش تصریح کرد: به این موضوع واقفیم که کودکان انتظار دارند که آنها را باور کنیم و باور هم در عمل شکل میگیرد و همچنین نوع توجه برای ایجاد امکانات و فضای شادابی که مخاطبان کودک و نوجوان در آن از رشد و پرورش فکر، ایده و خلاقیت خود بهرهمند شوند.
گفتنی است، تجلیل از فرزندان حسین توکلی و محمدحسین حمزه از شهدای مدافع حرم، تجلیل از نادر کامجو به عنوان مروج قصهگویی و اعزام قصهگویان منتخب به مدارس و اجرای قصهگویی برای دانشآموزان از برنامههای جنبی نخستینروز از این جشنواره بود.