به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، مرحله استانی جشنواره بینالمللی قصهگویی روزهای ۲۴ و ۲۵ مهر ۱۴۰۱در شیراز برگزارشد ۱۸ و قصهگوی شایسته تقدیر و راهیافته به مرحله منطقهای معرفی شدند.
این رویداد با شرکت قصهگویان منتخب مرحله کتابخانهای در بخشهای ملی(پدربزرگها و مادربزرگها، بزرگسال، نوجوان)، آیینیسنتی (نوجوان و بزرگسال) و قصهگویی به زبان اشاره برگزار شد.
بر این اساس هیئت داوران جشنواره متشکل از آرزو حقیقی، نسرین کشاورز و لیلا قنواتیفرد به عنوان داوران بخش ملی، آرزو حقیقی، نرگس عرفانینیا و لیلا قنواتیفرد به عنوان داوران بخش آیینی و سنتی و نسرین کشاورز، لیلا قنواتیفرد و سعیده عزیزی به عنوان داوران بخش زبان اشاره با خوانش بیانیه هیئت داوران برگزیدگان فارسی مرحله استانی بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی را معرفی کردند.
در بخشی از بیانیه داوارن آمده است: از آنجا که شکلگیری هنر قصهگویی مستلزم تمرینهای مستمر و تمرکز بالاست و این مهم نیازمند زمان و فرصت کافی میباشد انتظار میرود علاقمندان از انتخابهای عجولانه و ارائه قصههای بدون تمرین پرهیز کنند. توصیه میشود انتخاب قصههای ساختارمند، جدید و توجه به نیاز مخاطبان امروز به عنوان یک اصل مهم مد نظر قرار گیرند. انتظار میرود استفاده بهجا از زبان، زبان بدن و فرا زبانها که در انتقال احساسات نقش مهمی دارند به عنوان سنجههای مهم ارزیابی قصهگویی بیشتر مورد توجه واقع شود.
توجه به پوشش به عنوان مهمترین اصل در حفظ شأن و شخصیت قصهگو خصوصاً در قصههای آیینی و سنتی بسیار حائز اهمیت است و انتظار میرود برگزیدگان این بخش در مرحله بعد با حساسیت بیشتری پوشش خود را انتخاب نمایند. ورود به قصه و پایانبندی قصه به عنوان دو اصل مهم مدنظر قرار گیرد و سعی شود از جملات و رفتارهای کلیشهای به شدت پرهیز شود. قصهگویان باید قبل از انتخاب قصه از توانمندیهای خود نظیر تن صدا، فراز و فرود صدا و سایر ویژگیهای فیزیکی خود آگاه باشند تا بتوانند اجرای موفقی ارائه کنند. قصهگویان برگزیده به این نکته دقت نمایند که متن روایت قصهها خصوصاً قصههای آیینی سنتی نیازمند بازنگری و در همه بخشها نیاز به تمرین و تسلط بیشتر بر قصهها دارد. لازم است قصهگویان به جهتهای ارائه شده در قصه نظیر جایگاه هر یک از شخصیتها و موقعیتهای مکانی آنها در اجراهای خود توجه ویژه داشته باشند.
بر اساس این گزارش در بخش آیینی سنتی نوجوان مقام اول را سارا غفارنژاد با قصه «گردآفرید و سهراب» کسب کرد. مقام دوم و سوم این بخش را به ترتیب سوگند آزادی با قصه «بیژن و منیژه» و مریم سهرابی با قصه «گذر سیاوش از آتش» به خود اختصاص دادند. در این بخش فاطمه اورنگینژاد با قصه «نقل شطرنج» و نورا سلیمی با قصه «رزم رستم و اشکبوس» به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
هیئت داوران حبیبه آزادی با قصه «گردآفرید» و علیاکبر اسپرهم با قصه ۷۲« روایت» را برگزیدگان بخش آیینی سنتی بزرگسال دانستند.
بخش مادربزرگها و پدربزرگها نیز فاطمه سلطانجلالی با قصه «شاهزاده خانم» را به عنوان برگزیده و عشرت جهاندیده با قصه «نیگ تل مزن ببه» را شایسته تقدیر معرفی کرد.
داروان بخش ملی جشنواره استانی قصهگویی در فارس، معصومه پناهی با «قصه مارگزیده از ریسمون»، رقیه مستقیم و با «قصه کاکولتی»، نرگس عرفانینیا با قصه «لبخند خدا» را به ترتیب به عنوان برگزیدگان اول تا سوم بخش ملی بزرگسال و معصومه برهانیان با «قصه قدم یازدهم» را شایسته تقدیر دانستند.
بخش ملی نوجوانان نیز سه برگزیده داشت. کوثر مقصودی با قصه «مرد جوان و خیاط حیله گر» مقام اول، محدثه عباسی مقدم با قصه «لباس کوچولو» مقام دوم و فاطمه حورا فرحبخش با قصه «هدیه خوبان» مقام سوم این بخش را به خود اختصاص دادند.
سعیده عزیزی نیز با «قصه فندقی و کار بزرگ» به عنوان برگزیده قصهگویی بخش زبان اشاره در کانون فارس معرفی شد.
جشنواره استانی قصهگویی طی دو روز و با حضور مدیر کل کانون فارس، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس، جمعی از اعضای کودک و نوجوان، قصهگویان آزاد، کارشناسان، مسؤولان، مربیان، دانشآموزان و اصحاب رسانه، میزبان علاقهمندان به قصهگویی بود.
بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با شعار «قصه صدای زندگی است» در دو بخش رقابتی و غیررقابتی در تمامی کشور اجرا و در آیینی همزمان با شب یلدا، قصهگویان منتخب معرفی خواهند شد.