به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان زنجان؛ مسئول انجمن قصهگویی استان فاطمه نظری: قصهگویی و گوش سپردن به قصهها همواره یکی از مهمترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصهها همچون گنجینه یا میراثی گرانبها به نسلهای بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم میتوان نقش برجستهای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را میتوان با استفاده از قصهگویی ارائه کرد.
کارشناس فرهنگی استان با بیان این مطلب گفت: انجمن قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان با هدف ترویج فرهنگ قصهگویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به برگزاری جلسات انجمن کرده است و در حوزه قصهگویی، قصهپژوهی، فعالیتهای قصهمحور، ترویج و آموزش قصهگویی و نیز ساماندهی قصهگویان فعالیت میکند. انجمنی که با حضور چهرههای شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش میکند تا ضمن ارائه طرح درسهای مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصهگویان باشد.
نظری با اشاره به اینکه در سالی که به روزهای پایانی آن نزدیک میشویم گفت: جلسات مختلف و متعددی برگزار شده است بیشترین جلسات و کارگاهها در ایام برگزاری جشنواره ی ۲۴ بود که در این خصوص مربیان مراکز استان اهتمام ویژه داشتند.
عملکرد انجمن قصهگویی استان را می توان در سه بخش درون سازمانی، برون سازمانی و فراخوانها بررسی نمود. که با هدف ترویج قصهگویی اجرا شده است.
بخش برون سازمانی
- برگزاری جلسات قصهگویی ویژهی مربیان کانونهای فرهنگی تربیتی ناحیه یک آموزش و پرورش استان با موضوع انتخاب متن/ کارگردانی قصه/ مرز بین قصه و نمایش
- برگزاری کارگاه قصهگویی ویژهی مربیان مدارس استثنایی استان با حضور وحید شاهمرادی (مدرس زبان اشاره) با موضوع انتخاب متن/ کارگردانی قصه/ بخش تخصصی زبان اشاره
- برگزاری کارگاه قصهگویی ویژه مربیان پایگاههای بسیج بانوان با موضوع قصههای قرآنی
- برگزاری کارگاه قصهگویی ویژه مربیان مهدهای کودک شهر زنجان
بخش درون سازمانی
- برگزاری نشست قصهگویی با موضوع قصههای دفاع مقدس با حضور آسیه رحمتی
- برگزاری کارگاهها و نشستهای قصهگویی با موضوع جشنوارهی۲۴
- برگزاری کارگاه قصهگویی درخصوص ساخت و تولید پادکست قصهگویی
- برگزاری کارگاه ویژه مادران علاقمند به قصهگویی
- برگزاری جلسات انجمن با موضوع قصههای طنز – مرز بین قصه و نمایش و ...
- برگزاری بیش از ۲۵ دورهمی قصهگویی در مراکز ثابت و برخی از پایگاههای کتابخانههای سیار
- برگزاری کارگاه ویژه توسط داوران استانی در دو مرحله برای راه یافتگان به بخش استانی و منطقهای
فراخوانها
- شکوه مادری (ویژهی هفته زن)
- مهروارهی گاهی به آسمان نگاه کن (موضوع قصههای نجومی)
- ایران کشور دوست داشتنی من (ویژهی دهه فجر)
- دختران افتاب (ویژهی دهه کرامت– میلاد حضرت معصومه (س))
مسئول انجمن قصهگویی کانون پرورش فکری استان زنجان در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ نفر (نوجوان/ بزرگسال) عضو انجمن قصهگویی استان هستند و از برنامههای انجمن در قالبهای مختلف (نشست– کارگاه– مسابقه و ...) به صورت حضوری و مجازی استفاده میکنند. انشالله در سال آینده با نیازسنجیهای انجام شده و سیاستهای ابلاغی مدیر عامل کانون کشور انجمن قصهگویی با رویکرد جدیدتری در خدمت علاقمندان به قصهگویی خواهد بود.