بهگزارش روابطعمومی اداره کل کانون استان گیلان، این ویژهبرنامهها با هدف نهادینهسازی فرهنگ صیانت از محیطزیست و آگاهسازی هر چه بیشتر مخاطبان با شیوههای پاسداشت موهبتهای خدادادی، در تعاملی سازنده با ادارههای محیط زیست و آموزش و پرورش در مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان برگزارشد.
برهمین اساس، مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ کانون بندرانزلی با همکاری آموزش و پرورش این شهرستان نسبت به برپایی کارگاه فعالیتهای فرهنگی و هنری با محوریت محیطزیست و اقدامکرد.
آشناسازی افزونتر کودکان با اهمیت زیستبوم گیاهی و جانوری و نقش هوای پاک در سلامت موجودات، از موضوعهایی محوری این ویژهبرنامه بود.
مربیانکانون بندرانزلی درهمینحال، خطرهای ناشی از تولید روزافزون گازهای گلخانهای را یادآورشدند و ادامهیافتن این روند را زمینهساز تغییرات اقلیمی و گرمایش غیرقابل بازگشت زمین دانستند.
معرفی کتاب، قصهگویی از کتاب «خانم مترسک و بهار»، برپایی ایستگاه نقاشی«نگاه من به طبیعت» و دعوت از کودکان برای شرکت در فعالیتهای کانون پرورشفکری کودکان و نوجوانان بندرانزلی، بخشپایانی این ویژهبرنامه محسوبمیشد.
مرکز فرهنگی هنری کانون تالش هم با همکاری اداره محیطزیست شهرستان پذیرای جمعی از نوجوانان دانشآموزشد.
مربیان کانون و کارشناس اداره محیطزیست در این ویژهبرنامه که با هدف آشنایی آیندهسازان با راهکارهایی حمایتی از محیطزیست صورتگرفت، درباره اهمیت حفاظت و صیانت از محیطزیست، بهویژه زیستگاههای جانوری و گیاهی برای حاضران صحبتکردند.
معرفی گونههای بومی جانوری منطقه تالش به مخاطبان نیز از دیگر برنامهها بهشمارمیرفت و کارشناس محیطزیست شهرستان با نامبردن از «وزغ»، « قرقاول» و «شوکا»، بهعنوان جانداران بومی تالش اظهارکرد: ثبتجهانی این گونهها، بر اهمیت و لزوم صیانت از این موجودات تاکیددارد.
تشریح موقعیت جغرافیایی منطقه تالش و همجواری آن با دریا، کوه و جنگل نیز در برنامههای کارشناس محیطزیست قرارداشت و وی با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی منطقه تالش از قدمت و ارزش فراوانی برخورداراست، گفت: آنچه مورد توجه قرارگرفت، بخشی از گنجینههای خدادادی است و ضرورتدارد برای نگهداشت آن برنامهریزی داشتهباشیم.
برپایه این گزارش، بازدید دانشآموزان از بخشهای مختلف مرکز و آشنایی با فعالیتهای مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان تالش، به ویژه در زمینه فعالیتهای علمی و زیستمحیطی، پایانبخش این ویژهبرنامه بهشمارمیرفت.
گفتنیاست، ۲ تا ۸ اردیبهشت هرسال، هفته زمین پاکنامگذاری شدهاست و فعالان این عرصه همچون همیشه، برای ترویج فرهنگ حفاظت و نگهداری از محیطزیست تلاشمیکنند.
شایانذکر است، ویژهبرنامههای هفته زمین پاک در سال ۱۴۰۲ با شعار«سرمایهگذاری در زمین، توسعه بازیافت و بهرهوری سبز» درحال برگزاری است.