به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان سمنان، جعفر معینیان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در راستای تفاهمنامهی همکاری، پیش از ظهر دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ با نبیاله خدابخشی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دیدار و درخصوص آموزش و ارتقاء سطح سلامت جسم و روان کودکان و نوجوانان و کاهش آسیبهای اجتماعی و اجرای طرح ملی «یاریگران زندگی» در روستاهای تحت پوشش کتابخانههای سیار گفتوگو کرد.
یاریگران زندگی؛ طرحی برای پیشگیری از اعتیاد با رویکرد همگرایی اجتماعی
معینیان در این دیدار ضمن قدردانی از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به واسطه اجرای فعالیتهای فرهنگی و تربیتی پیرامون موضوعات و مسائل مهم در زمینهی مقابله با عرضهی مواد مخدر و آگاهیبخشی مخاطبان کودک و نوجوان درخصوص پیشگیری از اعتیاد و توانمندسازی آنها در حوزهی مهارتهای زندگی با رویکرد پیشگیرانه، اظهار داشت: برای استفاده از ظرفیتهای هر استان، مجمع خیرین یاریگران زندگی تشکیل شده تا بتوانیم قدرتمند و مطالبهگرانه به نیاز اینحوزه کمک کنیم.
وی در ادامه افزود: یاریگران زندگی طرحی برای پیشگیری از اعتیاد با رویکرد همگرایی اجتماعی است و تلاش میکند به باورمندی افراد توجه ویژه داشته باشد و در قالب این طرح در ۳۴ روستای معین با کمک مردم، مؤثرین و فعالان ازجمله دهیار، امام جماعت مسجد، فرمانده بسیج و مسئولان مرکز بهداشت و نیروی انتظامی، اقدامات تبیینی برای مبارزه با مواد مخدر انجام میشود.
معینیان در پایان سخنانش با بیان اینکه کانون پرورش فکری تخصصیترین متولی حوزهی کودک و نوجوان است، خواستار همکاری بیش از پیش کارشناسان و مربیان اینمجموعه در اجرای این طرح شد.
در هر عرصهای قشر کودک و نوجوان بایست در اولویت برنامهها قرار گیرد
مدیرکل کانون استان سمنان ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و امیدواری از اقدامات مؤثر در زمینهی کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: حفاظت، حراست و هدایت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیبها وظیفهی همه است و بهترین دورهای که میتوانیم با استفاده از آن آسیبهای اجتماعی را کاهش دهیم، دورهی تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان است که خوشبختانه در یکی دو سال گذشته شاهد اقدامهای خوبی در این زمینه بودهایم.
خدابخشی افزود: امیدواریم این همکاری بتواند آغاز یک کار بزرگ و ماندگار در حوزهی آسیبهای اجتماعی باشد و در این زمینه میتوان برنامههای ارزشمندی چون سفر پیک امید به روستاها و مناطق محروم و کمبرخوردار، برگزاری جشنوارهها، برگزاری کارگاهای مهارتآموزی «حال خوش زندگی»، مسابقات کتابخوانی، فعالیتهای فرهنگیکنابمحور، تولیدمحتوای مجازی و... از سوی کارشناسان و مربیان مراکز فرهنگیهنری اجرا شود.
وی در پایان سخنانش با تأکید بر اینکه در هر عرصهای قشر کودک و نوجوان بایست در اولویت برنامهها قرار گیرد، گفت: توجه و باور به این قشر معصوم با بهکارگیری تمام امکانات، یک امر ضروری و انکارناپذیر است و تا این باور نباشد هیچ اتفاق مثبتی روی نخواهد داد و آنچه که مهم است عملیاتی و راهبردی کردن برنامههای پیشنهادی و پیشبینی شده است.
گفتنی است، برگزاری دوره آموزشی ویژه مربیان کانون استان، برگزاری نشستهای تخصصی ویژه والدین و خانوادهها، برگزاری اردوهای فرهنگی تفریحی ویژه اعضا، تشکیل «کانونهای یاریگران زندگی» در مراکز فرهنگیهنری ثابت و سیار روستایی، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری و ادبی در قالب کتابخوانی، نقاشی و شعر و داستان کوتاه با شعار «یاریگر هم باشیم»، تولیدمحتوای مجازی و انتشار آن در پیامرسانهای داخلی و تشکیل کارگروه مشترک برای نظارت بر اجرای برنامهها و...، از دیگر موضوعات عنوانشده در این دیدار بود.