به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان سمنان، انجمن پژوهشگران نوجوان و حافظان زیستمحیطی همزمان با هفتهی محیط زیست پیش از ظهر پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ با دعوت از رضا شمسخانی رئیس بنیاد آرمان روشن و ۳۰ عضو نونگاه و نوجوان بهصورت حضوری در سالن کوثر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان و در فضای اسکایروم با حضور مجازی اعضای مراکز فرهنگیهنری استان، راهاندازی شد.
نبیاله خدابخشی مدیرکل کانون استان سمنان ضمن ابراز خرسندی از آغاز بهکار رسمی این انجمن، توسعه آگاهی و دانایی را از محورها و شاخصهای اصلی پیشرفت و تعالی جامعه، عنوان و اظهار کرد: دانستههای ما با مطالعه منابع اطلاعاتی و علمی موجود بنا به پژوهشها بهدست میآید و اگر این دانستهها بر پایه نتایج پژوهشهای قبلی باشد، دانش تولید شده قبلی را بهکار گرفتهایم و اگر مبتنی بر مشاهدات، پژوهش و تحلیلهای جاری باشد تلاش ما به تولید دانش جدید منجر شده است.
وی افزود: علاقهمندان به پژوهش با حضور در نشستهای پژوهشی با ماهیت و رویکرد پژوهش در کانون پرورش فکری بیش از پیش آشنا میشوند و با بررسی و بازبینی آثار پژوهشی، راهی نو پیشِ روی دانشمندان نوجوان پژوهشگر باز میشود.
بهرهگیری از نگاه اعضای انجمن پژوهش بهعنوان مشاوران تصمیمگیری در برنامههای استانی
خدابخشی در ادامهی سخنانش، فراهمکردن زمینه بروز استعدادها، خلاقیت و توانایی پژوهشی اعضای نوجوان و آشنایی با مراحل انجام یک فعالیت تحقیقی، کمک به ارتقای بینش و نگرش پژوهشی در کانون، معرفی پژوهشگران و ایجاد زمینه مناسب برای اشاعه پژوهشهای بنیادی و کاربردی در توسعه کمّی و کیفی فعالیتهای کانون، عمق بخشیدن به آگاهیها و ایجاد بسترهای مناسب برای همافزایی اعضای پژوهشگر و بهرهگیری از اساتید مطرح در اینحوزه را از اهداف راهاندازی این انجمن برشمرد.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ پژوهش از سنین کودکی و نوجوانی، افزود: شناسایی استعداد و پرورش خلاقیتهای کودکان و نوجوانان رویکرد ایجاد انجمن پژوهشگران نوجوان است.
مدیرکل کانون سمنان گفت: ارتقای سطح توانمندی نوجوانان در تحقیق و پژوهش و آموزش مراحل تحقیقات در زمره دیگر اهداف این ادارهکل در ایجاد انجمن پژوهشگران محسوب میشود و بهمنظور بهرهگیری از ایدهها و سوژهها از نگاه اعضای این انجمن بهعنوان مشاوران در تصمیمگیری برنامههای استانی استفاده خواهد شد.
خدابخشی در پایان سخنانش تصریح کرد: امیدواریم با راهبری کارشناسان کانون و بهرهگیری از اساتید مجرب استانی که بیشک آیندگان به وجود آنها افتخار میکنند بتوانیم فرآیند صحیحی را انجام دهیم و کانون پرورش فکری هم بتواند یک پایه علمی و پژوهشی را در کنار خود داشته باشد تا راهبر برنامههایش باشد.
مربیان کانون پرورش فکری در ترغیب مخاطبان خود به مطالعه و انجام فعالیت تحقیقی نقش مؤثری دارند
رئیس بنیاد آرمان روشن سمنان در ابتدای سخنانش با اشاره به عضویتش در کانون پرورش فکری از دوران کودکی و نقش مؤثر مربیان اینمجموعه در زمینهی تشویق کودکان و نوجوانان به مطالعه کتاب و انجام فعالیتهای پژوهشی، اظهار داشت: پژوهش، نوآوری و محیط زیست، سه موضوع مهم و کاربردی هستند که به اندازه اقیانوس، وسعت دارند.
شمسخانی در ادامه پیرامون سوژهیابی، ساختار پژوهش، چرایی و چگونگی آن سخن گفت و پس از برقراری ارتباط دوسویه با اعضا به پرسشهای آنها پاسخ داد.
گسترش و تعمیق فعالیتهای پژوهشی و هدایت هدفمند استعدادها در انجمن پژوهشگران نوجوان
شهناز دامغانیان کارشناس آموزش و پژوهش کانون سمنان اظهار داشت: این انجمن با هدف ایجاد روحیه خردورزانه، پژوهشگرانه و انتقادی میان اعضای کانون تشکیل شده تا براساس آن، با انجام فعالیتهای پژوهشی به همافزایی جمعی رسیده و در نهایت با تحقیق انجامشده و انباشت دانش به هدف مورد نظر مبنی بر تغییر و خلق دانش جدید، دست یابیم.
وی در ادامه با تأکید بر گسترش و تعمیق فعالیتهای پژوهشی و هدایت هدفمند استعدادها در انجمن پژوهشگران نوجوان، افزود: در جلسه نخست این انجمن پس از ارائهی اثر پژوهشی توسط چهار عضو نونگاه و نوجوان مراکز فرهنگیهنری شاهرود و دامغان و پاسخ به پرسشهای سایر اعضا و مربیان، پیرامون چگونگی انجام پژوهش و چرایی اهداف آن و همچنین سوژهیابی و ایدهیابی مطالبی بیان شد.
دامغانیان در پایان جلسه با بیان اهمیت پژوهش و نقش مؤثر این انجمن و با اشاره به لزوم کار جمعی و گروهی، خواستار حمایت و همراهی کارشناسان و مربیان کانون در این زمینه شد.