به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، صبح امروز آئین ثبت ملی قصهگویی ایرانی در منزل مرحوم آذریزدی با حضور مفاخر و پیشکسوتان استان برگزار شد. آئین ثبت ملی قصهگویی ایرانی اقدام بینظیر فرهنگی حاصل سال ها تلاش اعضای کانونهای پرورش فکری کودکان و نوانان در عرصه فرهنگ و هنر بوده که پس از برگزاری بیست و چهار جشنواره ملی و بینالمللی قصهگویی در کشور با مشارکت سازمان میراث فرهنگی به نتیجه رسید.
کانون پرورش فکری بعد از گذشت بیستوچهار دوره برگزاری جشنواره قصهگویی در سطح ملی و بینالمللی، موفق به ثبت ملی قصهگویی در پاسداری از میراث ناملموس ایران اسلامی شده است. در این مراسم سند ثبت ملی روز ملی قصهگویی ایرانی رونمایی شده و به امضای مدیران و مسئولان حاضر در این آیین رسید.
در ادامه این آیین ملی نیز زنگ قصهگویی نواخته شد علاوه بر این به واسطه نکوداشت این جشن بزرگ زنگ قصهگویی در سایر مراکز فرهنگی هنری کانون سراسر کشور نیز نواخته و مربیان قصهگو برای اعضای کانون قصه میگویند.
در این مراسم اسدالله شکرانه، مدیر اسبق کانون استان یزد و پژوهشگر حوزه فرهنگ و آذر پژوه نکاتی ناب از قصه گویی مطرح کرد و گفت: قصه از زبان مردم است و در زبان مردم هیچ پوشیدگی، پنهان کاری و مراعاتی نیست. وی افزود: قصهها آنچه گذشته است را روایت میکنند و در قالب زبان کنونی برای ما بیان میشود، از گذشتهها میگویند تا آینده را بسازند.
این رویداد ملی به طور همزمان در کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان بر مزار مطهر شهید قاسم سلیمانی به عنوان «نماد قصههای ایثار و مقاوت»، در خراسان رضوی و در حرم مطهر امام رضا(ع) به عنوان «نماد قصههای دینی، معنوی»، در کرمانشاه در محل تاق بستان به عنوان نماد «قصههای ملی و آیینی»، در یزد در خانهی مهدی آذریزدی «پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران» و در گیلان به یاد برگزاری اولین جشنواره قصهگویی برگزار شد.
از دیگر برنامههای این رویداد پخش بریدهای از اثر قند و عسل از سرودههای آذریزدی، قصهگویی محیا کمالیان، عضو نوجوان مجتمع فرهنگی، هنری کانون، پخش نماهنگی از مرحوم آذر یزدی و اجرای زنگ قصهگویی همراه با پخش کلیپ آی قصه قصه قصه بود.