بهگزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این همایش که رهاورد امضای تفاهمنامه همکاریهای مشترک کانون پرورش فکری و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان است، با هدف فرهنگسازی، عضویت اعضای نوجوان کانون در «کانون یاریگران زندگی» و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی متوجه آیندهسازان ایران اسلامی برگزارشد.
بهرهگیری از ظرفیتهای دو مجموعه جهت آگاهیبخشی به مخاطبان نوجوان حاضر در این همایش و استفاده از شیوههای خلاقانه و آموزشهای غیرمستقیم نیز در دستورکار برنامهریزان و مجریان همایش حال خوشزندگی قرارداشت.
مسدودسازی مسیر ناکجا آبادها، نیازمند کار فرهنگی
مدیرکل کانون استان گیلان در این همایش با خوشآمدگویی به حاضران و قدردانی از همراهی مسئولان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، اعضا و خانوادهها، از اهمیت آگاهیبخشی و امیدآفرینی درجامعه صحبتکرد و سرچشمه «امیدواری» را توکل به پروردگار دانست.
سید جلیل میرعظیمی همچنین، تکیه بر خداوند را نیازمند تقویت بنیانهای دینی و عقیدتی افراد خواند و با بیاناینکه رخدادهای شیرین و حال خوش زندگی ثمره باورمندیاست، از اهداف و برنامههای کانون برای فرهنگسازی و تعمیق باورهای دینی کودکان و نوجوانان سخنگفت.
این مسئول فرهنگی در همینزمینه به اولویتهای کانون پرورش فکری در تعامل با دستگاههای فرهنگی، گروههای مردمنهاد و ایجاد ارتباط سازنده میان کانون، کودک و خانواده اشاره و اظهارداشت: برگزاری کارگاههای پیوند با خانواده به همینمنظور صورتمیگیرد.
وی در تبیین این سخنان، سیاستهای کانون درجهت تحقق شعار «هرخانه یک کانون و هر مادر یک مربی» را یادآورشد و اظهارکرد: کاهش پیوند کودک و نوجوان با خانواده، از دلایل گرایش روزافزون فرزندان برای حضور در فضای مجازی بهشمارمیرود و برهمین اساس، بسترسازی برای نقشآفرینی تربیتی خانوادهها و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی متوجه آیندهسازان، در اولویت برنامههای این نهاد فرهنگی قراردارد.
او در این میان فعالیتهای کتابمحور کانون و مهارتآموزی به آیندهسازان ایران اسلامی را از برنامههای اثربخش و تاثیرگذار این مجموعه خواند و تاکیدکرد: لازماست برای «مسدودسازی مسیر ناکجا آبادها» و تربیت نسلی مومن و توانمند، از تمامی ظرفیتهای فرهنگی استفادهکنیم.
ادامهبخش این همایش نیز برپایی کارگاه مهارتهای حالخوشزندگی با محوریت «جرأتمندی» بود و سیدههاجر اکبری، مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان شهرستان لنگرود و مدرس این دورهها در مراکز فرهنگی هنری کانون، به تشریح اهمیت این کارگاهها و نقش آن در توانمندسازی اعضا پرداخت.
او در این ارتباط به آغاز برگزاری این کارگاهها در سال ۱۳۹۸ اشاره و افزایش مهارتهای فردی و اجتماعی مخاطبان نوجوان را نتیجه مثبت برپایی کارگاههای آموزش مهارتهای هشتگانه «حال خوشزندگی» دانست.
اکبری دراین میان «خودباوری»، «جرأتمندی»، «خوشبینی»، «تقویت معنویت»، «شادی و نشاط»، «هوش هیجانی»، «امیدواری»، «ایجادروابطمثبت» را از عناوین این کارگاهها عنوانکرد و ارتقای توانمندی اعضا در این زمینه را را رهاورد مهارتآموزی خواند.
او درهمینحال با تمرکز بر مهارت «جرأتمندی» گفت: تقویت رفتارهای مبتنی بر ادب، قاطعیت و پیگیری، پایههای این مهارت است و این کارگاه به توانمندسازی نوجوانان برای افزایش این توانمندی کمکمیکند.
نمایش تیزر فعالیتهای تابستانه کانون گیلان، پخش سرود«گیلانزای»، اجرای مسابقه حضوری و معرفی خلاقانه کتاب «قلبهای نارنجی» از سوی اعضای نوجوان کانون، ازدیگر برنامهها بود و ضمن پخش کلیپهای آموزشی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، لوح عضویت ۴۱ عضو نوجوان کانون پرورش فکری در «کانون یاریگران زندگی» به آنان اهداشد.
گفتنیاست، در این مراسم که صبح روز شنبه، ۳ تیر ۱۴۰۲ و به مناسبت روز و هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در مرکز شماره ۳ کانون رشت صورتگرفت، محمدعلی اباذری، دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان، جمعی از اعضای نوجوان کانون پرورش فکری استان و خانوادهها حضورداشتند.