به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون سمنان، ویژهبرنامهی از این باغ شرقی همزمان با روز ملی ادبیات کودک و نوجوان بههمت کارشناسان و مربیان مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان، پیش از ظهر یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲ با رویکرد داستاننویسی برای کودک با حضور نبیالله خدابخشی مدیرکل، حجتالاسلاموالمسلمین سیدایوب اسلامی امامجماعت این ادارهکل و محمدجواد کشوری شاعر، نویسنده و مربی ادبی کانون استان مازندران و جمعی از اعضای نونهال و نونگاه کارگاه نوشتن خلاق مراکز فرهنگیهنری در سالن کوثر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان برگزار شد.
ادبیات با هنر آمیخته است
مدیرکل کانون استان سمنان ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت امام موسیکاظم(ع) و گرامیداشت هفتهی ملی ادبیات کودک و نوجوان به نام زندهیاد مهدی آذریزدی خالق کتاب چندجلدی «قصههای خوب برای بچههای خوب» اظهار داشت: ادبیات را نمیشود به آسانی تعریف کرد بهویژه اینکه با واژه کودک و نوجوان همراه شود.
خدابخشی افزود: ادبیات با هنر آمیخته است و هر کاری که با هنر و اخلاق آمیخته شود خلق زیبایی دارد.
مدیرکل کانون استان سمنان در ادامهی سخنانش تأکید کرد: بهرهگیری از عاطفه برای تأثیرگذاری و خلق زیبایی، انرژی و نیرویی دارد که ما را بهطرف خودش میکشاند و حال اگر این کشش، نیاز به شناخت متناسب به ویژگیهای کودکان و نوجوانان عزیز باشد ما را به سمت ادبیات اینعرصه و اهمیت آن سوق میدهد.
خدابخشی در پایان تصریح کرد: این نشست ادبی فرصت مناسبی است تا مخاطبان کودک و نوجوان ضمن تمرین نوشتن، اثری را با توجه به زبان و نیازهای ادبی و عاطفی خود، خلق کنند.
امامجماعت کانون سمنان ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و دههی امامت و ولایت از حضور در جمع اعضای کودک و نوجوان، ابراز خرسندی کرد و با بیان روایتی از امامکاظم(ع) مبنی بر چهار گام علم و معرفت و دانشافزایی که به سعادت انسان منجر میشود از اعضا خواست تا برای داشتن آیندهای روشن و درخشان، کتاب را بهترین دوست خود انتخاب کنند.
مهمان نشست ادبی از این باغ شرقی نیز در ادامه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع اعضا و مربیان کانون استان سمنان، روز ادبیات کودک و نوجوان را تبریک گفت و پیرامون قصهنویسی، چگونگی شروع نوشتن یک قصه و قالبهای مناسب برای نوشتن یک قصه مانند غافلگیری و...، مطالبی بیان کرد.
کشوری، عنصر غافلگیری را یکی از شاخصترین قالبها برای داستاننویسی برشمرد و گفت: در غافلگیری بایست از خیالپردازی استفاده کنیم و این را بدانیم که غافلگیری تنها یک ضربه و تلنگر به مخاطب است که او را از داستان دور نکند و بهنوعی شروعی برای ادامهی روند موقعیتهای بعدی است که در داستان روی خواهد داد.
وی اظهار داشت: عنصر جایگزینی اشیا بهجای یکدیگر، استفاده از ترسهای خود فرد و شخصیتپردازی از دیگر عناصر کاربردی برای نوشتن یک قصه است.
کشوری در بخش دوم این نشست با پخش چند پویانمایی کوتاه و اجرای یک طرح ادبی خلاق در قالب بازی ضمن معرفی ابزار و عناصر کاربردی در قصهنویسی خلاق برای کودکان، اعضا را به سمت نوشتن داستان هدایت کرد.
مهرناز نصیری کارشناس مرکز آفرینشهای ادبی کانون سمنان اظهار داشت: این نشست از سری برنامههای پیشبینیشدهی کتاب کار در سال جاری بوده که در دو بخش افتتاحیه و برگزاری کارگاه داستاننویسی، اجرا و با استقبال اعضا و مربیان روبهرو شد.
وی در ادامه افزود: معرفی شخصیت آذریزدی در قالب کلیپ، پخش دو پویانمایی برگرفته از آثار این نویسنده، کلیپ معرفی شخصیت جمالالدین اکرمی نویسنده بومی و خالق اثر تازه منتشرشدهی «پسری که از پنجره بیرون را نگاه میکرد»، تجلیل از مهمان نشست و اهدای یک جلد کتاب به تمامی اعضای شرکتکننده در نشست از دیگر برنامههای اینروز بود.