کد خبر: 328642
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
بازدید 143
نشست وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون در روز خبرنگار

حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت روز خبرنگار میزبان گروهی از خبرنگاران شد.

به گزارش روابط عمومی کانون استان تهران و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، رضا مراد صحرایی وزیر آموزش‌وپرورش هم‌زمان با فرارسیدن روز خبرنگار در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جمع خبرنگاران حضور یافت و از مجموعه کانون دیدن کردو حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناسبت روز خبرنگار با برگزاری نشستی صمیمانه میزبان گروهی از خبرنگاران شد.

نشست وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون در روز خبرنگار

همچنین مریم حقی مدیر کانون استان تهران، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون، محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون، فروهر معدنی مدیر کل آفرینش‌های فرهنگی، سمیه‌سادات ابراهیمی مدیر کل حوزه ریاست، ابوالقاسم سلیمانی مدیر کل روابط عمومی ‌و اموربین‌الملل و جمعی از خبرنگاران رسانه‌ها در این نشست حضور داشتند.

مدیرعامل کانون در ابتدای این نشست ضمن تبریک روز خبرنگار به اصحاب رسانه بیان کرد: امروز بهانه‌ای است برای تجلیل مقام شامخ خبرنگاران؛ افرادی که در فراز و نشیب روزگار تلاش می‌کنند و در جای خود تذکر و مشاوره می‌‍دهند.

وی خواستار مساعدت رسانه‌ها در انعکاس این اتفاق‌ها و خدمات شد و نوید تاسیس خبرگزاری اختصاصی برای کودکان و نوجوانان را داد.

نشست وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون در روز خبرنگار

او ضمن گرامی‌داشت ایام محرم و مقام شامخ حضرت زینب(س) ادامه داد: حضرت زینب(س) اولین روایت‌گر واقعه عاشورا بودند و امروز اگر بعد از ۱۴۰۰ سال از این واقعه، عاشورا هنوز زنده است، به خاطر این روایت‌گری است. باید با صدای رسا بگوییم او با همه مصائبی که پشت سر گذاشت اولین روایتگر عاشورا بود تا این تصویر حق‌مدارانه در جریان تاریخ ثبت شود. در واقع حضرت زینب(س) در شام خطبه تاریخی خود را ایراد کرد و بذر ماندگاری قیام عاشورا را کاشت. او روایت اول را از واقعه عاشورا رقم زد و این همان چیزی است که امروز در رسانه‌ها و مجامع دانشگاهی از آن با عنوان دروازه‌بانی خبر و روایت اول صحبت می‌شود.

مدیرعامل کانون در ادامه همچنین گفت: اولین درسی که از حضور حضرت زینب(س) در زمان ایراد این خطبه می‌توان گرفت، حفظ عفت و حیای زنانه است. یعنی در عین نقش‌آفرینی موثر در جامعه امروز، عفت و حیا بسیار اهمیت دارد و خدا را شکر خبرنگاران آراسته به این فضیلت هستند. نکته دیگر حضور هوشمندانه و عالمانه دختران و زنان در عرصه‌های حساس اجتماعی است. آنچه در جریان خطبه حضرت زینب(س) می‌آموزیم این است که نه تنها جریان تفکر دینی ما مخالف حضور دختران در عرصه‌های اجتماعی نیست، بلکه بر نقش‌آفرینی موثر هم تاکید شده است.

علامتی با اشاره به این‌که یکی از ابزارهای اقناع قصه‌گویی است، افزود: ما در حال حاضر فاقد یک خبرگزاری تخصصی در حوزه کودک و نوجوان هستیم و ما در کانون پرورش فکری در تلاش هستیم تا آن را فعال کنیم.

او اظهار کرد: در این رویکرد در نظر داریم بتوانیم آخرین تحولات حوزه کودک و نوجوان را در داخل و خارج از کشور رصد کرده و در دسترس داشته باشیم. برای ما و به‌خصوص تصمیم‌گیران حوزه کودک و نوجوان مهم است که این حوزه صرفا خبر پوششی یا ترجمه نباشد چرا که ما نیازمند تحلیل و فراتحلیل هستیم و کانون به‌زودی به این عرصه ورود پیدا خواهد کرد.

علامتی همچنین بیان کرد: امروز اگر کسی در حوزه فرهنگ و رسانه بخواهد کار کند به تنهایی امکان‌پذیر نیست و با همراهی هم می‌توان اتفاقی را رقم زد. باید تنظیم‌گری، تسهیل‌گری و شتاب‌دهندگی در حوزه رسانه داشته باشیم و این اتفاق هنوز در کانون پرورش فکری رخ نداده است. ما خودمان را رقیب هیچ جا نمی‌دانیم و در حوزه‌های کاری نیز سعی کردیم حامی باشیم همانطور که در عرصه انتشارات این کار را انجام دادیم و علاوه بر تولیدات خودمان از تولیدات سایر ناشران نیز حمایت کردیم. بنابراین کانون پرورش فکری در دوره جدید آماده مشاوره، حمایت، تسهیل و راهنمایی است تا مخاطب و بازار درست کند چرا که امروز کانون مجهز به مواد تخصصی ناب و کارشناسان مجرب است که می‌تواند این امکانات و خدمات را در اختیار فعالان حوزه کودک و نوجوان قرار دهد.

مدیرعامل کانون در ادامه افزود: موضوع کودک و نوجوان هر کدام به شکل مستقل باید مسئله ما باشد. بحث کانون مدرسه از جمله کارهای خوبی است که در دهه ۷۰ رقم خورد و مجدد احیا شده است و سال تحصیلی گذشته فاز صفر آن اجرایی شد. آماده هستیم تا فاز اول را برای مدارس ابتدایی از مهر ۱۴۰۲ و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید اجرایی کنیم.

نشست وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون در روز خبرنگار

معلم نقطه اصلی در آموزش

در ادامه رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نیز طی سخنانی بیان کرد: تکریم خبرنگار از چند جهت حائز اهمیت است چرا که رسالتش روشن‌گری است و اگر با نیت اصلاح و بهبود انجام شود قدر و قیمت ندارد. وقتی خبرنگاری با تعهد و جسارت به دنبال یافتن حقیقت یک پدیده و رفع مشکل آن است، قطعا وطن و موضوع‌های مرتبط به آن را دوست دارد. از این حیث خودم را قابل مقایسه با خبرنگاران نمی‌دانم چون این جسارت، شجاعت و از خود گذشتگی در همه وجود ندارد.

او گفت: از جهتی دیگر، دانایی به عنوان یک حقیقت هر وقت و هر جا توسعه یابد رشد آن جامعه بالا خواهد بود. امیدوارم روزی در ۱۷ مرداد جلسه‌ای گذاشته شود تا بگویند اگر خبرنگاران نبودند چه آسیب‌هایی وجود داشت. یک بعد از سلامت سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه ناشی از کار خبرنگاران است و دستگاهی که اجازه دهد اصحاب رسانه راحت به آن رفت و آمد کنند آن دستگاه اعتماد به نفس دارد، چرا که می‌داند اشکالش را چطور و چگونه برطرف کند، در غیر این صورت خود آن مشکل تبدیل به چالش می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: رسالت آگاهی‌بخشی و دانش‌افزایی رسالت بزرگی است. ما همه در یک چیز مشترک هستیم و آن عشق به وطن و اعتلای آن است. به همین دلیل هم دور هم جمع می‌شویم؛ اگر ما یک ایران عزیز و قوی برای آینده نیاز داریم مسیری جز آموزش و پرورش وجود ندارد. این یک حقیقت است و سیمای آینده ایران با نوشته‌های شما شکل می‌گیرد. اگر به مدارس نگاه کنید آینده ایران را خواهید دید. هر وقت در حوزه کاری خودمان کار می‌کنیم این نکته کلیدی را فراموش نکنیم که برای آینده ایران کار می‌کنیم. همه باید کمک کنند تا آموزش و پرورش مسئله اول کشور باشد و رسانه در این زمینه نقش بسزایی ایفا می‌کند چرا که هر چیزی که مسئله شود انرژی دستگاه روی حل آن مسئله متمرکز می‌شود.

صحرایی با بیان این نکته که آموزش و پرورش سیمای آینده ایران است اظهار کرد: معتقدم نقطه اصلی معلم است و به‌عنوان یک معلم این را می‌گویم، چرا که اگر بهترین محتوای درسی را هم داشته باشید، اما معلم خوبی نداشته باشید فایده ندارد. همه ارکان تعلیم و تربیت در یک نمای مفهومی اگر قرار گیرند قلب آن معلم است و باید شان و منزلت معلم در جای خود قرار گیرد. معلم خوب کسی است که متناسب با آینده کودک را تربیت کند نه وضعیت حال. کرونا به ما نشان داد که دانش منتقل می‌شود اما معرفت منتقل نمی‌شود و آنچه که دانش‌آموز یاد می‌گیرد از کتاب‌ها نیست، بلکه از معلم است. رسانه‌ها نباید اجازه دهند مرجع معرفتی جامعه تغییر کند. اگر به کودک مرجع و نماد خوبی ارائه ندهیم، نمادی پیدا می‌کند که هر چقدر تلاش کنیم دیگر نمی‌توانیم تغییرش دهیم.

او ادامه داد: در حوزه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری باید مرجع مطلق باشد و باید از سایران نیز حمایت کند و چشم‌انداز اصلی کانون نیز همین است. از سوی دیگر باید آثاری که تولید می‌کند نیز خوب باشد. کانون باید جریان‌سازی را در مقوله‌هایی که در حوزه تعلیم و تربیت برای ما اهمیت دارد، جزو وظایف مهم خود قرار دهد.

وزیر در خصوص تاسیس شعبه‌های جدید کانون پرورش فکری در برخی نکات کشور نیز عنوان کرد: تاسیس شعبه جدید برای کانون مقتضیات زیادی دارد یعنی یک منطقه باید بگوید به کانون برای تاسیس شعبه زمین می‌دهد و بعد کانون برود آن منطقه شعبه راه‌اندازی کند. گسترش شعبات جزو سیاست‌های ماست، اما داشتن ساختمان لازمه این کار است.

نشست وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون در روز خبرنگار

ارائه خدمات فرهنگی به کودکان آسیب‌پذیر

در ادامه فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون، گفت: طبق سفارش مقام معظم رهبری(مدظله العالی) خدمات کانون باید در اختیار تمامی کودکان و نوجوانان در سراسر کشور قرار گیرد. بر همین اساس و براساس وظایفی که کانون پرورش فکری برعهده دارد، طی توافقی که با قوه قضاییه داشتیم، هر کسی که به هر دلیلی در زندان به سر می‌برد، کانون موظف است دسترسی خانواده او را به محصولات فرهنگی افزایش دهد، چرا که سطح آسیب‌پذیری خانواده در جریان این مشکلات بیشتر است و با این اقدام می‌توان جلوی برخی از مشکلات را گرفت. نکته دوم این‌که توافق شد تا پوشش خدمات کانون برای کانون‌های اصلاح و تربیت در سراسر کشور نیز افزایش پیدا کند.

نشست وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون در روز خبرنگار

افتتاح اولین سینما تک کودک و نوجوان

محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری نیز در این نشست با اعلام خبر افتتاح سینما دانش‌آموز بیان کرد: یکی از فعالیت‌های کانون پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است. ما یک سینما ویژه بچه‌های کار خواهیم داشت و به‌زودی نیز اولین سینمای دانش‌آموز کشور را راه‌اندازی خواهیم کرد که تا پایان سال به ۳۰ سالن افزایش خواهد یافت. همچنین به‌زودی آثار خارجی مناسب کودک خریداری و دوبله می‌کنیم تا در این سالن‌ها به نمایش درآیند. امیدواریم اولین سینما تک کودک و نوجوان ایران را راه‌اندازی کنیم. ۱۶ فعالیت برای این سینما تعریف شده است و تلاش داریم تا ذائقه بصری کودکان را افزایش داده و روی آن کارکنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =