به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان، صبح امروز فرماندار همدان با مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان دیدار کرد.
در این دیدار معصومه ابراهیمیهژیر مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان با بیان اینکه کانون یک خانه و یک کانون مهربانی برای کودکان و نوجوانان با قدمتی 60 ساله است، اظهار کرد: کانون دارای 62 فعالیت فرهنگی، هنری و ادبی است اما مهمترین رسالت آن ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان کودکان ونوجوانان است.
وی با بیان اینکه قدمت کانون زبان همدان 98 سال است، افزود: کانون زبان تنها موسسه زبانآموزی دولتی است که معلمان آن با چندین بار گزینش انتخاب میشوند اما نداشتن ساختمان مستقل برای کانون زبان یک معظل بزرگ است که در سالهای گذشته اقدامی برای آن صورت نگرفته است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان همدان با اشاره به 44 مرکز در سراسر استان گفت: 31 مرکز ثابت، 10 مرکز سیار و 3 مرکز پستی داریم که در تمام طول سال فعالیت دارند و تمامی مربیان کانون مربیان تخصصی در حوزههای فرهنگی، هنری و ادبی هستند.
وی به برگزاری فعالیتهای ملی- مذهبی اشاره و تصریح کرد: وجود کلاسهای متنوع و 12 هزار جلد کتاب در هر مرکز فرهنگی- هنری کانون باعث شده که کودکان و نوجوانان با رغبت به کانون بیایند و در تابستان رشدی 500 درصدی داشتیم.
ابراهیمیهژیر ادامه داد: در سال جاری با توجه به رویکرد مدیرکل کانون خانوادهها را وارد سبد کانون کردهایم و آنها مشارکت خیلی خوبی در کارگاههایی که برگزار کردیم، داشتند و این نشان از اعتماد والدین نسبت به کانون است.
وی با بیان اینکه گروه سنی 4 تا 22 سال میتوانند عضو کانون شوند، افزود: شعار اصلی کانون این است که «آینده ساختنی است» و ما برنامههایی که انجام میدهیم در همین راستا است و باید آینده را با وجود این بچهها بسازیم.
مدیرکل کانون پرروش فکری کودکان و نوجوان استان همدان گفت: دوران کودکی و نوجوانی بهترین دوران تربیت، آموزش، کشف استعداد و دادن عزت نفس به او است.
وی با بیان اینکه دورهای بود که هیچ کس نقش کانون را مهم نمیدانست اما امروز دیگر اینطور نیست، تصریح کرد: کار بسیار داریم و باید این حوزه کودک ونوجوان تقویت شود و مورد توجه ویژه قرار بگیرد زیرا هر آنچه برای کانون هزینه شود سرمایهگذاری برای آینده است و نتیجه آن را سالهای آتی خواهیم دید.
ابراهیمیهژیر به نگاه خاص وزیر آموزش و پرورش به کانون اشاره و خاطرنشان کرد: وزیر اعتقاد دارند که باید یک هماهنگی بین آموزش و پرورش و کانون و سازمان نوسازی و دانشگاه فرهنگیان وجود داشته باشد و کارها با هماهنگی هم پیش برود.
وی به سینما کانون اشاره کرد و گفت: سینما کانون مدت سه سال است که بسته شده و مجوز اکران فیلم به ما داده نمیشود چون استانداردهای لازم را برای تجمع بچهها دریافت نکرده است در حالی که تخصصیترین سینما مختص کودک و نوجوان است و میتوان فیلمهای مخصوص کودکان و نوجوانان را دراینجا به نمایش گذاشت.
در ادامه این دیدار مسلم مخفی، فرماندار همدان با بیان اینکه کانون واقعا مهم است، گفت: آموزش و پرورش باید بتواند بدون دغدغه کار خود را در زمینه رشد و تربیت و تعلیم کودکان و نوجوانان انجام بدهد و اگر برای این بخش از کشور درست عمل کنیم دیگر لازم نیست در جاهای دیگر مانند بخش امنیتی نظامی و ... هزینه بدهیم.
وی ادامه داد: کانون یک بخش فرهنگی و هنری و ادبی مهم است و با وجود فضای مجازی و گرفتاری که در این بخش وجود دارد باید نگاه ویژه به این بخش داشته باشیم.
مخفی گفت: معتقدم که سه بخش آموزش و پرورش، کانون و تربیت بدنی را باید مورد توجه قرار داد زیرا میتوان با افراد راحت ارتباط برقرار کرده و به روح و ذهن آنها مطالب مفید را القا کرد و در مسیر درست پرورش داد.
وی با بیان عملکرد مطلوب مدیرکل کانون پرورش فکری در طول این چند ماه خاطرنشان کرد: رشد 500 درصدی کانون قطعا نشان از این عملکرد خوب شما دارد.
در ادامه فرماندار به همراه مشاور رسانهای خود با کارشناسان کانون دیدار کرد سپس با حضور در سینما کانون از نزدیک با مشکلات این مکان آشنا شد.
سپس به مرکز فرهنگی- هنری شماره یک رفت و در بدو ورود یکی از کودکان عضو کانون یک شعر از فردوسی برای خوشآمدگویی خواند.
مسلم مخفی در مرکز یک با کودکان و والدین آنها دیدار و فضای کتابخوانی و بلندخوانی گروهی کودکان و نوجوانان و والدین آنها را از نزدیک دید.
مریم شریفزاده، مربی مسوول مرکز یک فعالیتهای صورت گرفته چون کلاسهای خوشنویسی، نقاشی، نمایش خلاق، نوشتن خلاق، اریگامی، سفال، قصهگویی و ... را برای فرماندار توضیح داد و گفت: روزهای پنجشنبه والدین به همراه کودکان و نوجوانان خود در این برنامه بلندخوانی کتاب با هدف انس با کتاب صورت میگیرد زیرا اگر والدین خود به کتاب و کتابخوانی توجه کنند یک الگوی مهم برای بچهها خواهند بود.
وی ادامه داد: این مرکز دو شهید نوجوان دارد به نام شهید قاسمی و شهید کلاهی که در دهه 60 عضو کانون بودند و به شهادت رسیدند و یکی از مهمترینهای برنامههای کانون آشنا کردن کودکان و نوجوانان با شهدا است و هر ماه یک شهید به بچهها معرفی شده که در خصوص آن تحقیق کرده و در این راستا مسابقه برگزار می کنیم.
وی ادامه داد: البته قرار است ما در راستای کنگره 8 هزار شهید و بنا به دستور مدیرکل تمامی مراکز فرهنگی- هنری کانون در سطح استان را به نام شهدای نوجوان نامگذاری کنیم.
شریفزاده کتابخانه سیار شهری را نشان داده و فعالیتهای که در این کتابخانه صورت میگیرد را تشریح کرد و گفت: قصه گویی یکی از مهمترین فعالیتهایی است که در این مرکز به صورت ویژه با حضور مربی ملی قصهگویی انجام می گیرد.
سپس ثمین بخشی یکی از قصهگویان کودک که اولین مربی کودک در کشور است، برای فرماندار داستانی را با زبان شیرین کودکی خود بیان کرد.
در پایان این دیدار فرماندار از این دو کودک با دادن هدایایی تقدیر کرد.