مریم فلاحی نرمی مسئول کانون پرورش فکری نشتارود و مدرس قصهگویی است او با ۲۳ سال سابقه فعالیت در کانون پرورش فکری، منتخب جشنوارهی کشوری قصه گویی در سالهای ۸۶-۸۷-۸۹-۹۱-۹۳-۹۵و برگزیده جشنوارهی بین المللی در سال ۹۱، مدرس کارگاههای فن بیان و قصه گویی و داور چندین دوره جشنواره قصهگویی استانی بوده است.
به همین منظور در آستانه برگزاری جشنواره استانی قصهگویی در استان مازندران گفتگویی با این فعال قصهگویی داشتهایم.
وی در تعریف قصهگویی گفته است: قصه گویی در نگاه اول هنری است که قصهگو با بیانی شیوا و خلاقانه و با استفاده از لحن کلام و بیان بدن و یا حتی ابزار می تواند پیام خور را به مخاطب انتقال دهد و درذهن او تصویر سازی کند اما به نظر بنده شیوهی قدیمی برای ساختن جهان پیرامون ماست.چون در قصهگویی است که رابطه های معنادار و هدفمند کشف شده و مخاطب نسبت به خودش و دنیای درونش بینش عمیقتری به دست
میآورد. هدف از قصه گویی یاد دادن شیوههای تفکر و عمل و ابزاری برای جبران گسستهای فرهنگی و پلی برای ارتباط نسل گذشته و آینده است.
فلاحی با تاکید بر اینکه قصهگویی نقش مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد، اظهار داشت: کودک و نوجوان از طریق قصهها به بسیاری از ارزشهای اخلاقی پیمیبرند:پایداری، شجاعت، نوع دوستی، طرفداری از حق و استقامت در برابر زور ارزشهایی هستند که هستهی بسیاری از قصه ها را تشکیل می دهند و نهایتا قصهگویی ابزار بنیادین معنا دهی و الگوی تفکر در مخاطب می باشد.
این قصهگو معتقد است: جشنواره قصهگویی محل تبلور قصه و قصهگویی ماست. زیرا جشنواره به شکلی سنتی و عمومی مهد روایتهای متنوع و اجراهای خلاقانه از این هنر ناب است و طیف وسیعی از مخاطبان و دوستداران و قصهگویان را در بر میگیرد.
داور جشنواره قصهگویی در خصوص تقویت فعالیت و هنر قصهگویی در کودکان و نوجوانان بیان داشت: استفاده از منابع غنی و قصههای کهن، استمرار در برگزاری کارگاههای تخصصی در طول سال و پایش مناسب قصهها برای کیفی سازی آثار و نهایتا جشنواره میتواند تاثیر مهمی در رشد و توسعه این هنر داشته باشد.
این قصه گو به نقش کانون در ترویج فرهنگی قصهگویی اشاره داشت و گفت: کانون پرورش فکری به عنوان بنیانگذار جشنوارههای قصهگویی یک قطب مهم و یک وزنهی ارزشمند در ترویج این فرهنگ شفاهی و آشنایی نسل جدید با هویت ملی و ایرانی و ایجاد صمیمیت و آشنایی دو نسل قدیم و جدید است. کانون در این سالها سعی در عمومی سازی و ترویج فرهنگ قصه گویی کرده و به خوبی توانسه زیر ساختهایی برای این مهم در نظر بگیرد.
کانون پرورش فکری امسال با شعار «با قصه لبخند بسازیم» امید و انگیزه و شور هیجان و لبخند را به عموم، خصوصا کودکان و نوجوانان هدیه داده است.که در پس زمینه آن، سلامت روان و زندگی دور از دغدغه و اظطراب را به همراه خواهد داشت. باشد که کانون عزیزمان در سایه مربیان متعهد و عاشق به کار نسلی اخلاق مدار دلسوز متعهد وسالم را در دامان خود پرورش دهد.