تشکیل باشگاه دائمی داوران و برگزیدگان جشنواره قصه‌گویی در استان‌ها

دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از تشکیل و راه‌اندازی باشگاه داوران و برگزیدگان پایانی جشنواره‌های قصه‌گویی در استان‌ها با هدف آموزش قصه‌گویی و توسعه و ترویج آن خبر داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون؛ فروهر معدنی مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی اظهار داشت: سال گذشته در جشنواره بیست‌وچهارم قصه‌گویی تعداد ۱۲هزار اثر در سامانه ثبت شد و امسال بیش از ۱۷هزار و ۵۰۰ اثر در بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در سامانه بارگذاری شده است.

وی، یکی از دلایل افزایش تعداد آثار را استفاده از شیوه «هر شماره همراه یک اثر» بیان کرد و افزود: در سال‌های قبل هر مربی می‌توانست تعداد آثار زیادی از افراد مختلف ارسال کند و امسال بنا به درخواست استان‌ها و با هدف رسیدن به آمار واقعی شرکت کنندگان و قصه‌گویان، صاحب هر شماره همراه می توانست تنها یک اثر به جشنواره ارسال کند.

دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، یکی دیگر از دلایل این تصمیم را ارتباط با قصه‌گویان پس از جشنواره و شناخت قصه‌گویان واقعی بیان کرد و افزود: هدف ما این است که با قصه‌گویان پس از جشنواره در زمینه‌های دوره‌های آموزشی در ارتباط باشند و هر قصه‌گو در آینده در هر پست و مقامی توانمندی قصه‌گویی را داشته باشد.

مردمی‌سازی و عمومی‌سازی اهداف جشنواره ۲۵

معدنی، خاطرنشان کرد: سیاست امسال جشنواره، مردمی‌سازی و عمومی‌سازی بود و تلاش ما حضور خانواده‌ها و دعوت آنان برای شرکت در جشنواره بود.

وی، با قدردانی از رسانه‌ها در بخش اطلاع‌رسانی جشنواره و جهش تعداد شرکت کنندگان گفت: امسال با کمک ظرفیت رسانه از جمله پخش تیزر جشنواره از شبکه‌های ملی و استانی و نیز مربیان و سفیران قصه‌گویی در برخی استان‌ها در جمع دانشجویان، دانش‌آموزان، مراکز تربیت معلم، سرای سال‌مندان، مساجد و هر کجا که تجمعی از مردان و زنان بود حضور یافتند و مردم را به قصه‌گویی و حضور در جشنواره دعوت کردند.

دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، ابراز کرد: قصه می‌تواند به عنوان اصلی‌ترین، ساده‌ترین، کم‌خرج‌ترین و به‌صرفه‌ترین ابزار تربیتی وارد خانواده‌ها شود.

معدنی، ادامه داد: در واقع همان‌طور که مادران، پدران، مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها مفاهیم و نکته‌های تربیتی را در دل قصه‌ها به نسل بعد منتقل می‌کردند اکنون با ترویج قصه‌گویی و احیای آن این شکاف نسلی را جبران کنیم و به بزرگ‌ترها خودباوری بدهیم که هنوز این ابزار تربیتی در دست آنان است.

تشکیل باشگاه دائمی داوران و برگزیدگان جشنواره قصه‌گویی در استان‌ها

وی، گفت: هنوز این آمار شرکت کننده به نسبت جمعیت کشورمان بسیار کم است ولی رشد تعداد شرکت کنندگان در جشنواره ۲۵ نوید بخش روزهای خوبی خواهد بود.

دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، در خصوص یکی دیگر از تصمیم‌های دبیرخانه جشنواره اظهار داشت: امسال از افرادی که با ارسال اثر خود به بخش منطقه‌ای و استانی راه یافته بودند خواستیم تا تعداد پنج اثر خود که در مکان‌های مختلف و در جمع‌های گوناگون مدارس، صدا وسیما، دانشگاه‌ها و یا هر کجا که جمعیتی حضور داشته‌اند و آنان قصه‌گویی کرده‌اند مستندات آن را برای دبیرخانه ارسال کنند تا در بخش داوری لحاظ شود.

نقش مرحوم آذر یزدی درترویج قصه‌گویی

معدنی، در پاسخ به این سئوال که نقش مرحوم مهدی آذریزدی پدر قصه‌گویی کودکان ایران در ترویج قصه‌گویی چه بود؟ بیان کرد: مرحوم آذریزدی در خاطراتش می‌گوید زمانی که خواندن و نوشتن یاد گرفتم دریافتم که قصه‌های خوبی در بخش کودک و نوجوان نداریم و او کم‌کم توانست از متون کهن فارسی قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب را بازنویسی کند.

وی، افزود: مجموعه کتاب‌های قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب که به ۱۱ جلد می‌رسد برگرفته از قصه‌های قرآنی، مرزبان نامه، مثنوی معنوی، عطار نیشابوری و سایر متون است که به صورت ساده‌نویسی بیان شده است و مرحوم آذریزدی شایسته مقام پدر ادبیات کودک ایران است.

دلیل انتخاب یزد به عنوان پایتخت قصه‌گویی ایران

دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، خاطرنشان کرد: امسال با توجه به سیاست دبیرخانه جشنواره و پیشینه فرهنگی مردم یزد و آوازه مرحوم آذریزدی و سابقه درخشان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد در برگزاری جشنواره سال گذشته تصمیم گرفته شد دبیرخانه دائمی جشنواره به یزد انتقال یابد و برای سال های بعد به عنوان بازوی اجرایی جشنواره به ما کمک کند.

معدنی ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم از ظرفیت استانی و توانمندی نیروها و همکاران در کشور با تمرکززدایی بهره‌مند شویم و با انتقال دبیرخانه به این معنی نیست که یزد هر سال می‌تواند برگزار کننده باشد بلکه دبیرخانه دائمی کار سیاست‌گذاری، انتقال تجربه به استان‌های متقاضی میزبانی جشنواره را عهده دارد.

وی گفت: در طول دو سال گذشته در یزد اتفاق‌های خوبی را شاهد بودیم که شاید کمتر استانی این تجربه‌های را دارد و یزد در ثبت فرایند برگزاری جشنواره و انتقال تجربه‌های به ما کمک می‌کند تا این پتانسیل را در همه استان‌ها ایجاد کنیم تا از ظرفیت سایر استان‌ها بهره‌مند شویم.

حمایت مسئولان یزد از جشنواره قصه‌گویی

دبیر اجرایی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، حمایت مقام‌های ارشد استان یزد از جمله امام جمعه، استاندار و سایر مسئولان را در انتقال دبیرخانه دائمی به جشنواره ستود و اظهار کرد: مسئولان این استان دید و نگاه فرهنگی و توجه به حوزه فرهنگی و تربیت کودکان و نوجوانان را به عنوان آینده‌سازان انقلاب اسلامی دارند و این موضوع برای ما یک فرصت ارزشمند به شمار می‌رود تا اهداف متعالی را در تربیت کودکان و نوجوانان با حمایت آنان پی بگیریم.

معدنی ادامه داد: داوران جشنواره در دوره‌های آموزشی برای کیفیت‌بخشی به نوع داوری و قضاوت آنان شرکت کردند و باشگاهی متشکل از داوران و باشگاهی متشکل از برگزیدگان جشنواره‌ها که به بخش پایانی جشنواره و بین‌المللی راه‌یافته‌اند و افراد شاخص و شناخته شده در حوزه قصه‌گویی تشکیل می‌شود تا کار آموزش و ترو یج قصه‌گویی را به عنوان سفیران قصه‌گویی در استان خودشان را هدایت کنند.

وی، ادامه داد: برنامه‌های منسجم و خوبی در باشگاه قصه‌گویی برای داوران پیش‌بینی شده است تا هر یک در استان خود برای مراجعه دستگاه‌هایی که در زمینه قصه‌گویی فعالیت می‌کنند مرجع باشند.

بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور ۵۶ قصه‌گو به میزبانی استان یزد از ۲۷ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۲ در یزد برگزار می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =