به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، به مناسبت سالروز عملیات غرورآفرین بازیدراز در استان کرمانشاه، نشست کتابخوانی "فاتح بازیدراز" در مدارس سرپلذهاب توسط مربی مسئول مرکز این شهرستان صورت پذیرفت.
عملیات بازی دراز نتیجهی ایمان، اخلاص، غیرت و دلاوری و شجاعت و ولایتمداری نیروهای رزمنده ارتش و سپاه است که هر ساله در اردیبهشتماه، آیینی به یاد شهدا و غربت این جبهه های این منطقه در اردیبهشت ماه برگزار و با حضور هزاران نفر از راهیان نور، اردوهای عاشقان سرزمین نور آغاز میشود و نمونهای از هزاران افتخارآفرینی دروان طلایی دفاع مقدس است که در اذهان همگان جاوید و مانا مانده است.
عملیات بازی دراز با رشادتهای رزمندگان اسلام توانست منجر به بازپسگیری منطقهای شود که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود و معادلات رژیم متخاصم بعثی را برای اشغال و تصرف این منطقه با اهمیت به هم ریخت. ارتفاعات بازی دراز از مناطق حساس غرب کشور و استان کرمانشاه نماد عشق و عرفان است که ۴۲ سال پیش رزمندگان شجاع و دلاور با ۲ گردان از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ۲ گردان از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در این عملیات حضور داشتند.
ارتفاعات بازی دراز به لحاظ موقعیت جغرافیایی درون مثلث قصرشیرین - گیلانغرب و سرپل ذهاب واقع شده و با توجه به تسلط کافی بر منطقه، دشمن بعثی از این منطقه در روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی برای دیدهبانی استفاده میکرد. ارتفاعات مهم بازی دراز، بر دشت و شهر سرپلذهاب و پادگان ابوذر (مهمترین پادگان مرزی در جبهه غرب) و راههای ارتباطی آن به طور کامل مسلط بود که یک مانع طبیعی برای دفاع عراق از شهرهای قصرشیرین و خانقین محسوب میشد و همین اهمیت راهبردی دلیل جاده سازی و فعالیت های مهندسی روی آن بود و دشمن قصد داشت با حضور در این منطقه و استقرار در این ارتفاعات با افزایش سلطه بر قصرشیرین، سرپلذهاب را نیز زیر دید خود بگیرد؛ از اینرو نبردهای سختی برای آزادسازی این ارتفاعات از دست دشمن، بین رزمندگان کشورمان با نیروهای متجاوز بعثی برای بازپسگیری آن انجام شد.
نخستین عملیات نیمهگسترده در منطقه پس از سه ماه کار شناسایی نیروهای سپاه پاسداران و ارتش، با نام عملیات بازی دراز در دوم اردیبهشت سال ۶۰ آغاز شد و پس از هشت روز نیروهای ایرانی و عراقی بارها به تک و پاتک متقابل پرداختند. در این عملیات هوانیروز ارتش نقش به سزایی ایفا کرد و شهید شیرودی در آخرین عملیات پروازی خود (هشتم اردیبهشت ۱۳۶۰) در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با ۲۵۰ تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپلذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید. محل سقوط بالگرد شهید علی اکبر شیرودی از خلبانان دلاور هوانیروز که امروزه تبدیل به یادمان شده است از جمله زیارتگاه کاروانهای راهیان نور بوده که در نزدیکی سرپلذهاب قرار دارد و روبروی آن ارتفاعات «بازی دراز» قابل مشاهده است.
بر همین اساس به مناسبت سالروز عملیات غرور آفرین بازی دراز، نشستهای کتابخوانی کتاب "فاتح بازی دراز" که بر اساس زندگی سردار شهید محسن وزوایی میباشد توسط کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان سرپلذهاب در دبیرستانهای این شهرستان انجام شد. در این برنامه علاوه بر معرفی کتاب و خوانش بخشهایی از آن، دانشآموزان با شخصیت سرداران فاتح بازی دراز همچون شهید وزوایی، شهید شیرودی، شهید ادبیان و... آشنا شدند و یاد و خاطرهی شهیدان عملیات بازی دراز را گرامی داشتند.