به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گلستان، بهمناسبت بزرگداشت فردوسی، اختتامیه آفرینواره شعرخوانی و فینال مشاعره استانی و رونمایی از کتاب نوقلمان۴ با حضور مدیرکل کانون، کارشناسان و جمعی از کودکان، نوجوانان و علاقهمندان به حوزهی ادبی در گرگان برگزار شد.
مرحلهی شهرستانی این آفرین واره در بهمن ماه ۱۴۰۲ با مشارکت آموزش و پرورش و مرکز حل اختلاف دادگستری استان با محور موضوعی آزاد و صلحوسازش در ادبیات کهن برگزار شد.
در بخش شعرخوانی این مسابقه، ۲۲۰ اثر به دبیرخانه ارسال و پس از داوری به تفکیک گروه سنی، اعضای برگزیده و شایسته تقدیر مشخص شدند.
در بخش مشاعره نیز مجموعا تعداد ۱۵۰ نفر در شهرستانهای مختلف شرکت کرده که پس از اجرای مرحلهی شهرستانی، تعداد ۳۳ نفر از شهرستانهای کلاله، گرگان، گنبد، آق قلا، کردکوی و بندرگز به فینال مسابقات استانی راه پیداکردند.
در آئین اختتامیه و فینال مشاعره این آفرینواره که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بمناسبت روز پاسداشت زبان و ادب فارسی و بزرگداشت فردوسی برگزار شد ابتدا راهیافتگان به فینال مشاعره به رقابت پرداختند و پس از داوری، از هرگروه سنی، برگزیده و شایسته تقدیر اعلام شد.
به گفتهی رئوفی، کارشناس آفرینشهای ادبی کانون گلستان، این آفرین واره با هدف ترویج فرهنگ شعرخوانی و کشف استعدادهای ذوقی کودکان و نوجوانان و آشنایی آنان با حوزهی ادبیات و مجموعهای از اشعار فاخر ایرانی صورت گرفت.
ذوق انتخاب شعر، روان و درستخوانی، تسلط در میزان القای مطلب، استفاده درست از زبان بدن و مدیریت صدا، رعایت موسیقی و لحن کلام و آگاهیهای شعری از معیارهای سنجش در این آفرینواره بود که برگزیدگان باید این نکات را رعایت میکردند.
رونمایی از کتاب نوقلمان ۴
در بخش دیگری از این ویژه برنامه آئین رونمایی از کتاب نوقلمان۴ باحضور معاون دادگستری گلستان، رئیس شورای شهر گرگان و مدیرکل کانون صورت گرفت.
کتاب نوقلمان ۴، مجموعه آثار اعضای انجمن شاعران و نویسندگان نوجوان استان شامل ۲۳ اثر شعر و ۲۱ اثر داستان است که در جلسات انجمنهای ادبی کانون و با حضور نویسندگان و شاعران و منتقدان مطرح کشور در سال ۱۴۰۲ مورد نقد و بررسی قرار گرفت و به همت واحد آفرینشهای ادبی کانون گلستان به چاپ رسیده است.
اعضای انجمنهای ادبی کانون (انجمن شاعران نوجوان و انجمن نویسندگان نوجوان) اعضایی هستند که در کارگاههای ادبی کانون رشدکرده و مسیر سرودن و نوشتن را با ذوق ادبی و همت بلندشان و راهنمایی مربیان متخصص طی نمودهاند؛ این اعضا از سنین کودکی در کارگاههای ادبی حضوری، تخیلشان را پرورش داده، شعر شنیدند و داستان خواندند تا استعدادهای ادبیشان را کشف کنند و در کارگاههای نوشتن خلاق شعر و داستان بپرورانند.
تقدیر از برگزیدگان بخش های شعرخوانی و مشاعره آفرین واره و دستاندرکاران برگزاری آن، شعرخوانی اعضای کودک و نقالی عضو نوجوان مرکز از دیگر برنامههایی بود که در این روز صورت گرفت.
۲۵ اردیبهشت روز ملی پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی» بزرگترین حماسهسرای ایران و یکی از حماسهسرایان بزرگ جهان است.