به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، رفتوآمد نویسندگان و خالقان آثار در نمایشگاه کتاب تهران به این رویداد ادبی و فرهنگی جلوهای ویژه بخشیده و دیدار با این صاحبان قلم به یکی از جذابیتهای نمایشگاه تبدیل شده است اما امسال هم از جمع نویسندگان، چهرههای شاخصی بهار کتاب را به چشم ندیدند و جامعه ادبی را به سوگ خود نشاندند که از آن جمله باید به محمدعلی علومی نویسنده، اسطورهشناس، پژوهشگر و طنزپرداز معاصر ایرانی اشاره کرد که روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ و تنها سه روز پیش از آغاز سیوپنجمین دوره نمایشگاه درگذشت تا عرصه فرهنگ در سوگ چهرهای ارزشمند بنشیند.
حبیب نظاری نویسنده و شاعر به بهانه درگذشت این نویسنده در یادداشت کوتاهی از محمدعلی علومی نوشته که پیشتر، از او رمان نوجوان «گذر از کوه کبود» نیز از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است:
«محمدعلومی از جهان ما رفت. اما جهانی که در داستانهایش برای ما ساخت، جهانی نامیراست که تا زندگی زندگیست، با قهرمانان بهیادماندنی در ذهن و ضمیر ما خواهد زیست؛ دنیایی ساده و بیآلایش که رنگها در آن شنیده میشوند و صداها دیده.
تماشای دنیای داستانهای محمدعلی علومی تماشای اساطیری جهانی ساخته و پرداخته از کلمات است که شیوا و روان «عزت» و «غیرت» ایرانیان را روایت میکنند.
بیشک نوجوانان ایرانزمین، مخصوصاً مخاطبان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، داستان «گذر از کوه کبود» او را که داستان عدالتخواهی و آزادی است، هرگز فراموش نخواهند کرد.
علومی رمانهای معروف دیگری همچون سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستانهای غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.»
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درگذشت این نویسنده، اسطورهشناس، پژوهشگر و طنزپرداز معاصر را به همهی کسانی که دل در گرو ادبیات داستانی دارند، تسلیت میگوید.