برگزاری سومین نشست شاهنامه خوانی استانی «سرو سخن» در کانون خوزستان

سومین نشست شاهنامه خوانی استانی «سرو سخن» به میزبانی مرکز آفرینش‌های ادبی کانون خوزستان ویژه ی روز فردوسی و شاهنامه به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، سومین نشست شاهنامه خوانی استانی «سرو سخن»  به میزبانی مرکز آفرینش‌های ادبی  ویژه ی بزرگداشت روز فردوسی و شاهنامه  با حضور زینب خورشیدی شاهنامه پژوه و مدرس متون کهن ، کارشناس، مربیان و رابطان ادبی و  اعضای انجمن های ادبی و بخش مکاتبه ای سراسر استان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، زینب خورشیدی  به تبیین ویژگی‌های شاهنامه خوانی و نقالی پرداخت و گفت:  شاهنامه خوانی به معنی خواندن عین متن شاهنامه در جمع برای شنوندگان و علاقمندان است اما نقالی اجرای داستان گونه ی اشعار و ماجراهای شاهنامه است که در متن آن از متن اشعار هم استفاده می شود، که هر کدام از این موارد با لحن و حرکات متناسب بدن صورت می گیرد.
او با ارائه ی توضیحاتی در مورد آموزه های متعالی و انسانی شاهنامه ، داستان های کیومرث، هوشنگ، طهمورث و سیامک  را به عنوان روایات مناسب و جذاب برای کودکان معرفی کرد و افزود: مهم ترین رسالت یک شاهنامه خوان بیان عظمت و شکوه شاهنامه است.
این شاهنامه پژوه در ادامه اظهار کرد:  بدن، بیان و تمرکز سه رکن اصلی در اجرای شاهنامه هستند، بنابراین باید کلام و کلمات شاهنامه را به خوبی بشناسیم و با تسلط بر این موارد اقدام به اجرای شاهنامه با استفاده از ابزار لحن و صوت و حرکات بدن ، کنیم.
خورشیدی در پایان گفت:  در زمان های قدیم که ابزار تکنولوژی کم تر بود شاهنامه خوانی یکی از تاثیرگذارترین و پر رونق ترین برنامه ها بود که در میان عامه ی مردم طرفداران زیادی داشت.
گفتنی ست: سومین نشست شاهنامه خوانی استانی «سرو سخن»  به همت واحد آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان، با حضور کارشناس و مربیان آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان و جمعی از اعضای نوجوان انجمن‌های ادبی و بخش مکاتبه ای این استان به‌صورت مجازی برگزار شد که شماری از اعضا در قسمت دوم برنامه به شاهنامه خوانی  پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =